Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου στις Οινούσσες
  • [02] Προεδρικό Διάταγμα για τη συγχώνευση Ειρηνοδικείων
  • [03] Εισαγγελική έρευνα για τις συντάξεις-"μαϊμού"
  • [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη

  • [01] Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου στις Οινούσσες

    Συναυλία για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των νήσων του Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιεί ο Γιάννης Μαρκόπουλος στις Οινούσες, την Κυριακή 12 Αυγούστου, με το έργο του «Μνήμη Ελευθερίας», σε πρώτη εκτέλεση.

    Το έργο παρήγγειλε στον συνθέτη, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού των Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος, για τον εορτασμό της επετείου της εκατονταετηρίδας (1912-2012) από τους Βαλκανικούς πολέμους και την απελευθέρωση των Οινουσσών, Χίου, Ψαρών, νήσων Αιγαίου, Ηπείρου και Μακεδονίας.

    Στη συναυλία θα πάρουν μέρος ο Γρηγορης Βαλτινός στον ρόλο του αφηγητή, μαζί με τους Κώστα Μακεδόνα, Παναγιώτη Τερζάκη, Αλέξανδρο Μπελλέ και τη μεσόφωνο Σοφία Μιχαηλίδη. Επιπλέον, θα συμμετέχουν η 16μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και 16μελής χορωδία. Η σκηνογραφία είναι του Ανδρέα Σκούρτη.

    Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ελεύθεροι πολιορκημένοι», «Ιθαγένεια», «Θητεία» κ.ά.

    [02] Προεδρικό Διάταγμα για τη συγχώνευση Ειρηνοδικείων

    Στα «σκαριά» βρίσκεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των μισών και πλέον Ειρηνοδικείων από τα 301 που λειτουργούν συνολικά σε όλη τη χώρα. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς κατά τις τελευταίες δεκαετίες αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά, χωρίς -πολλές φορές- δικαστή και γραμματέα ή υπολειτουργούν με ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες. Έτσι, βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης αποφάσεων.

    [03] Εισαγγελική έρευνα για τις συντάξεις-"μαϊμού"

    Με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη, οι εισαγγελίες εφετών της χώρας καλούνται να διενεργήσουν έρευνα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη όσοι ελάμβαναν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

    Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών, να εντοπίσουν εάν στις περιπτώσεις των «μαϊμού» συντάξεων και των παράνομων επιδομάτων υπάρχουν ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων. Σκοπός της έρευνας, πέραν της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών, είναι και η επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών από το τους επιτήδειους, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό Δημόσιο.

    [04] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

    Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού.

    Επίσης από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό. Πρόκειται για μια γυναίκα που διακομίζεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών.

    Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 August 2012 - 14:30:36 UTC