Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατοντάδες "μαϊμού" τυφλοί και στην Ιταλία
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Η συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ είναι στρατηγική
  • [03] Άνοδο σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών με ισχυρά κέρδη 2,55%
  • [04] Παναθηναϊκός: Υπογράφει για τρία χρόνια ο Κουίνσι
  • [05] Η Microsoft αντικαθιστά το hotmail με το outlook.com
  • [06] Οι γιατροί απειλούν να αναστείλουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ
  • [07] Άντληση 812,5 εκ.ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από τον ΟΔΔΗΧ
  • [08] Ποσοστό 10% των συντάξεων έχει «άγνωστο» αποδέκτη, δηλώνει ο Χ. Θεοχάρης
  • [09] Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

  • [01] Εκατοντάδες "μαϊμού" τυφλοί και στην Ιταλία

    Από το 2005 είχε διαγνωστεί ότι ήταν τυφλός και όμως έκοβε μόνος του τα ξύλα για το σπίτι του: είναι ένας από τους 1.565 ανάπηρους...μαϊμού που αποκαλύφθηκαν στην Ιταλία από τον περασμένο Ιανουάριο και μαζί με άλλους 1.844 "ψευτοάπορους" έχουν κοστίσει στο ιταλικό κράτος 60 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπαιρναν χωρίς να δικαιούνται επιδόματα ασθενείας, αναπηρίας, ανεργίας, μητρότητας, σπουδών και άλλα πολλά...σε αρκετές περιπτώσεις επί σειρά ετών και με τη συνεργασία των γιατρών τους.

    Στο Τολμέτζο της βορειοανατολικής Ιταλίας, ένας τυφλός έκοβε αμέριμνος ξύλα για το χειμώνα, όταν τον αιφνιδίασαν οι επιθεωρητές της υπηρεσίας. Ένας άλλος, επίσης...τυφλός έκανε βόλτες στο κέντρο της Πίζας, χωρίς σκύλο ή μπαστούνι.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Η συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ είναι στρατηγική

    Για την προσφορά του στην παγκόσμια κοινότητα και ειρήνη, τιμήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, στο οποίο απεικονίζεται ανάγλυφα η μορφή του Περικλή. Προηγουμένως ο κ. Πέρες είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτήρισε ιστορική για το ελληνικό κοινοβούλιο, τη σημερινή ημέρα, λόγω της τιμητικής παρουσίας του Προέδρου του Ισραήλ, «ενός ανθρώπου που συνέβαλε στην ειρήνη σε μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ».

    «Οι λαοί μας επιθυμούν να ζήσουν σε ειρήνη και δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία των χωρών δεν είναι συγκυριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την ειρήνη στην περιοχή, στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που έχουν και στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό».

    [03] Άνοδο σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών με ισχυρά κέρδη 2,55%

    Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της Εθνικής.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 624,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,55%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,365 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,93%.

    [04] Παναθηναϊκός: Υπογράφει για τρία χρόνια ο Κουίνσι

    Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κουίνσι θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα της Αθήνας συμφώνησε με την Αλ Σαντ και ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες των «πρασίνων» την περασμένη σεζόν, αναμένεται αύριο το βράδυ στην Αθήνα για τις υπογραφές και για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

    [05] Η Microsoft αντικαθιστά το hotmail με το outlook.com

    Η Microsoft έθεσε σε εφαρμογή μια νέα δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το outlook.com, που είναι ήδη διαθέσιμη και η οποία έρχεται να αντικαταστήσει το hotmail. Η κίνηση θεωρείται από τους αναλυτές και ως κίνηση προσέλκυσης χρηστών από την ανταγωνιστική υπηρεσία gmail της Google.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην ιστοσελίδα www.outlook.com και να εγγραφούν με το λογαριασμό της Microsoft που ήδη έχουν, δηλαδή με το hotmail account ή το windows live ID. Εναλλακτικά, μπορούν να ανοίξουν εξ αρχής ένα νέο λογαριασμό.

    [06] Οι γιατροί απειλούν να αναστείλουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ

    Να αναστείλουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα όσα τους οφείλονται από ιατρικές υπηρεσίες, που έχουν παράσχει στους ασφαλισμένους.

    Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους ιατρούς, συστηματικά μη ανταποκρινόμενος στις συμβατικές του υποχρεώσεις, μια που οφείλει ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο 2012 και το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων από την αρχή της λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2012. Οφείλει δε στο σύνολο του ιατρικού σώματος, άλλα 570 εκατ. ευρώ από οφειλές των ετών 2010 και 2011».

    [07] Άντληση 812,5 εκ.ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από τον ΟΔΔΗΧ

    Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ -συμπεριλαμβανομένων μη δεσμευτικών προσφορών ύψους 187,5 εκατ. ευρώ- άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

    Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,68% από 4,7% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά 2,06 φορές (από 2,16 φορές προηγουμένως).

    [08] Ποσοστό 10% των συντάξεων έχει «άγνωστο» αποδέκτη, δηλώνει ο Χ. Θεοχάρης

    Σημαντικά στοιχεία για τις συντάξεις «μαϊμού» προκύπτουν από τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στα μητρώα των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2012. Όπως τόνισε ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, το 10% των περιπτώσεων είναι «τυφλό» δηλαδή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

    «Βλέπουμε Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ.

    [09] Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

    Σύρος στρατηγός, συνοδευόμενος από 12 αξιωματικούς, αυτομόλησε και έφτασε στην Τουρκία, όπως και τουλάχιστον χίλιοι πρόσφυγες από τη Συρία, τις τελευταίες είκοσι ώρες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ανατολή.

    Περίπου είκοσι σύροι στρατηγοί έχουν αυτομολήσει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχουν παραμείνει όλοι στην Τουρκία.

    Στο μεταξύ, στην Άγκυρα θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Ακμπάρ Σαλεχί για να συζητήσει την κρίση στην Συρία, ενώ παρατηρητές του ΟΗΕ εγκατέλειψαν το Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες στη συριακή αυτή πόλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 August 2012 - 10:30:38 UTC