Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Νέα δυναμική στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία
  • [03] Νέος αριθμός 14784 για ραντεβού και πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Νέα δυναμική στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ

    Στην νέα δυναμική των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως τον ενεργειακό, που αντανακλά η επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του σήμερα το βράδυ. O κ. Παπούλιας μίλησε επίσης για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, μία κρίση συστημική της ευρωζώνης, όπως είπε, εκφράζοντας παράλληλα και τη δυσφορία του για τις «εύκολες δηλώσεις εταίρων μας» που «το μόνο αποτέλεσμα που έχουν, είναι να υπονομεύουν την ευρωζώνη και να ευνοούν τους διεθνείς κερδοσκόπους». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο Κυπριακό, το Μεσανατολικό, τη Συρία, αλλά και το μείζον θέμα της τρομοκρατίας τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει «μηδενική ανοχή».

    Ειδικότερα ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, ακόμη και της διασποράς, «μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη και για τους ίδιους αλλά και για τα εθνικά μας κέντρα» κάνοντας αναφορά στα κοινά βιώματα και μνήμες του ολοκαυτώματος και του κοινού αγώνα κατά του ναζισμού.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι δυστυχώς σήμερα «ο φασισμός στην Ευρώπη, με οσμή ρατσισμού, αρθρώνει πολιτικό λόγο. Οι λαοί μας πρέπει να θυμούνται. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει ταυτόχρονα να προβάλλουμε τα διδάγματα της ιστορίας αλλά και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή στο μίσος, στη μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό και στον αντισημιτισμό».

    Ο κ. Παπούλιας είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και θα μπορούσαν να αναδειχθούν «σε στρατηγικό μέγεθος το οποίο εκτός από αμοιβαία επωφελές, έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

    «Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ξεκινήσει μαζί μια μακρά πορεία προς το μέλλον και προς ένα λαμπρό και πολλά υποσχόμενο ορίζοντα στις μεταξύ τους σχέσεις», τόνισε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρεςστην αντιφώνησή του.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία

    «Το έργο της τρικομματικής συγκυβέρνησης αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρό για την κοινωνία, όλο και πιο επικίνδυνο για τη χώρα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η μνημονιακή τριανδρία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Και το χειρότερο, στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον - άρον «γη και ύδωρ» στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία».

    Για τις αποκρατικοποιήσεις Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η επιλογή τους να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο, όπως έκαναν και με την ΑΤΕ, αφαιρώντας από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί μεγαλύτερο έγκλημα από την εσωτερική υποτίμηση και τη βάναυση επίθεση στα εισοδήματα.

    [03] Νέος αριθμός 14784 για ραντεβού και πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ

    Την επίσημη λειτουργία του νέου τηλεφωνικού αριθμού του ΟΤΕ (14784) για υπηρεσίες υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων του ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

    Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, το 184 έπαψε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί και το 14784 προσφέρει πλέον στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, 24 ώρες το 24ωρο, μία σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών άμεσης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

    Ειδικότερα, μέσω του 14784, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν:

    Να κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

    Να προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ.

    Να μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες, που δέχονται τους ασφαλισμένους.

    Να μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, που δέχονται στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

    Να ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις, κλπ).

    Να μάθουν γενικές πληροφορίες, σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 August 2012 - 18:30:39 UTC