Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην ανακρίτρια για «παραβίαση μυστικών πολιτείας» ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κακοπαιγμένη παράσταση η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών
  • [03] Για «ψηφοθηρία», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ
  • [04] Ανοίγει τις πύλες του ο «Αγροτικός Αύγουστος 2012» στα Χανιά
  • [05] Συγκέντρωση εργαζομένων της ΑΤΕ και πορεία στο Υπ. Οικονομικών

  • [01] Στην ανακρίτρια για «παραβίαση μυστικών πολιτείας» ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

    Για "παραβίαση μυστικών πολιτείας" σε βαθμό κακουργήματος και "παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων" οδηγείται στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Η σύλληψη του υψηλόβαθμου υπαλλήλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του, έγινε την περασμένη Παρασκευή, καθώς προηγήθηκαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαβαθμισμένων εγγράφων.

    Ο κ. Λιόσης υπηρετεί στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου που είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο.

    [02] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κακοπαιγμένη παράσταση η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

    Ως «κακοπαιγμένη παράσταση, με τρεις ρόλους, που δεν πείθει τους Έλληνες» η οποία «θα ήταν κωμωδία, εάν δεν εξελισσόταν στην πλάτη του δράματος ενός ολόκληρου λαού», χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δια του εκπροσώπου τους Χρήστου Ζώη, την απογευματινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

    Ο κ. Ζώης κάλεσε «τη συγκυβέρνηση των προθύμων να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και το πινγκ- πονγκ μετακύλισης ευθυνών και να απαντήσει με σαφήνεια: προχωρά στην καταιγίδα εισπράξεων και περικοπών σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας ή έχει να προτείνει κάτι άλλο;»

    [03] Για «ψηφοθηρία», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ

    Για ψηφοθηρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλλιεργεί «την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο, με την επίδειξη στάσης " τσαμπουκά "», «νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του», μιλά η Δημοκρατική Αριστερά, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της ΔΗΜΑΡ, «σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση. Δείχνει να αδιαφορεί για τις οδυνηρές επιπτώσεις στον λαό από μια χρεοκοπία της χώρας».

    [04] Ανοίγει τις πύλες του ο «Αγροτικός Αύγουστος 2012» στα Χανιά

    Με τη συμμετοχή 90 εκθετών από όλη την Κρήτη και στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2012», που συνδιοργανώνουν για 14η χρονιά ο δήμος Χανίων η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμπορικό- Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, μέχρι και την Τετάρτη 8 Αυγούστου στον χώρο της Δυτικής Τάφρου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα γίνουν την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 στις 20:30, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

    «Είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

    «Το μήνυμά μας, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είναι: να επιστρέψουμε στη γη μας, στις ρίζες μας, να επαναφέρουμε τα αγνά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουμε και να μετατρέψουμε επί τέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών», συμπλήρωσε ο κ. Σκουλάκης.

    [05] Συγκέντρωση εργαζομένων της ΑΤΕ και πορεία στο Υπ. Οικονομικών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, πραγματοποίησαν σήμερα στις 11, οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, στο πρώην κεντρικό κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας επί της οδού Πανεπιστημίου 23, ενώ συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

    Να δώσουν μαζικά το παρών στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ύπαρξης της Αγροτικής Τράπεζας, κάλεσε τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας:«Η συμμετοχή μας πρέπει να είναι μαζική, γιατί ο αγώνας των συναδέλφων μας της Αγροτικής για την Τράπεζα και τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, είναι και δικός μας αγώνας. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 August 2012 - 12:30:36 UTC