Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurostat: Στο 22,5% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
  • [02] Μ. Μόντι: Η Ευρώπη πλησιάζει "στο τέλος του τούνελ"
  • [03] Μαχαίρωσε τη φίλη του και πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας
  • [04] Δ. Χριστόφιας: Παραμένει ανοικτό το θέμα του ρωσικού δανείου
  • [05] Άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, στην πλατεία Γκύζη
  • [06] Έπαινο σε υπάλληλο της ΓΓ κυβέρνησης, για την εξαιρετική απόδοσή της, απένειμε ο Α. Σαμαράς
  • [07] «Απάντηση αγώνα» κατά του νόμου- πλαίσιο για τα ΑΕΙ ζητά το ΚΚΕ
  • [08] Η Alpha επιβεβαιώνει ότι πρότεινε την εξαγορά της Εμπορικής

  • [01] Eurostat: Στο 22,5% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο

    Στο 22,5% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 6,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 24,8% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5% και η Ολλανδία με 5,1%. Τον Ιούνιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,2% και στην ΕΕ το 10,4%.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 52,% (στοιχεία Απριλίου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20% και στις γυναίκες στο 26%.

    [02] Μ. Μόντι: Η Ευρώπη πλησιάζει "στο τέλος του τούνελ"

    Η Ιταλία και η υπόλοιπη Ευρώπη, που πλήττονται από την κρίση, πλησιάζουν "στο τέλος του τούνελ", δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, πριν αναχωρήσει για μια μικρή ευρωπαϊκή περιοδεία, στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί σήμερα το Παρίσι, αύριο το Ελσίνκι και την Πέμπτη τη Μαδρίτη.

    "Εμείς, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, πλησιάζουμε στο τέλος του τούνελ" της κρίσης, το οποίο αρχίζει "να φωτίζεται", δήλωσε ο Μόντι στον ιταλικό ραδιοσταθμό RAI 1, χαρακτηρίζοντας "πολύ σημαντικές" τις αποφάσεις που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στα τέλη Ιουνίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    "Το κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι η εφαρμογή, χωρίς καθυστέρηση, των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες", τόνισε ο Μόντι.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Μαχαίρωσε τη φίλη του και πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

    Σε τραγωδία κατέληξε, τα ξημερώματα, επεισόδιο μεταξύ 24χρονου ομογενή από το Καζακστάν και της 25χρονης Ρωσίδας φίλης του, που συζούσαν σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Ιθάκης, στην Καλλιθέα.

    Για προσωπικούς λόγους, πάνω σε καβγά, ο άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι στον λαιμό τη φίλη του και ύστερα έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

    Έως στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία, ή αν ο 24χρονος πήδηξε στην προσπάθεια του να προλάβει την κοπέλα, η οποία στο μεταξύ είχε καταφέρει να διαφύγει αιμόφυρτη και να τρέξει στην είσοδο της πολυκατοικίας για να γλυτώσει.

    Σημειώνεται ότι ο δράστης, παρά την πτώση του από τον 5ο όροφο, ήταν ζωντανός όταν έφτασαν οι άνδρες της Αστυνομίας, που ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες, και άφησε την τελευταία του πνοή στο περιπολικό, όπου επιχείρησαν να τον βάλουν.

    [04] Δ. Χριστόφιας: Παραμένει ανοικτό το θέμα του ρωσικού δανείου

    Ανοικτό είναι ακόμα το θέμα του δανείου από τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ωστόσο, επισήμανε, ότι και αυτό να εξασφαλιστεί τελικά, ενδέχεται να μην επαρκεί το ποσό για κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

    Σύμφωνα με το ΡΙΚ, σε ομιλία σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η Κύπρος ήταν υποχρεωμένη να προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης, λόγω της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [05] Άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, στην πλατεία Γκύζη

    Άγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, με τέσσερις τραυματίες, ζημιές σε καταστήματα και περιπολικά και προσαγωγές, σημειώθηκαν λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα, στην πλατεία Γκύζη.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, που επέβαιναν σε περισσότερα από 20 δίκυκλα, επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟ, οι οποίοι βρίσκονταν σε καφενείο, κοντά στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων της ομάδας τους, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή, με πέτρες, σιδηρολοστούς, φτυάρια και άλλα αντικείμενα.

    [06] Έπαινο σε υπάλληλο της ΓΓ κυβέρνησης, για την εξαιρετική απόδοσή της, απένειμε ο Α. Σαμαράς

    Έπαινο στην προϊστάμενη τού Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης Ελένη Μαρτσούκου, απένειμε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις υπηρεσίες της στο ελληνικό κράτος, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της άσκησης των υπηρεσιακών της καθηκόντων.

    Από το 2010 οπότε και προσελήφθη η κ. Μαρτσούκου, συνέβαλε στη μείωση του ελλείμματος ενσωμάτωσης ευρωπαϊκού δικαίου από 2,4% σε 0,5%, με αποτέλεσμα την αποφυγή καταβολής προστίμων εκτιμώμενου ύψους 26.535.600 έως 550.171.440 ευρώ, καθώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, μέσω δράσεως του Γραφείου της, 117 σχετικές υποθέσεις.

    [07] «Απάντηση αγώνα» κατά του νόμου- πλαίσιο για τα ΑΕΙ ζητά το ΚΚΕ

    «Απάντηση αγώνα και ρήξης» ζητά το ΚΚΕ να δοθεί κατά του νόμου- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος «ολοκληρώνει την εικόνα του "Πανεπιστημίου Α.Ε."», ενώ σχολιάζοντας τις τροποποιήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για "μικροαλλαγές" που δείχνουν «την αγωνία της κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η εφαρμογή του νόμου».

    Σε ανακοίνωση Τύπου, το ΚΚΕ αναφέρει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως «"διεμήνυσε" ο υπουργός Παιδείας με την κατάθεση του νομοσχεδίου εν μέσω καλοκαιριού και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη «λεγόμενη "χωροταξική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ", δηλαδή το κλείσιμο σχολών, με κριτήριο τα συμφέροντα και τους στόχους των επιχειρήσεων και στην επιβολή διδάκτρων».

    Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ ζητά από τους σπουδαστές, τους γονείς και τους καθηγητές «να δώσουν απάντηση αγώνα και ρήξης: να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί καμιά πτυχή του νόμου, στην παλιά και στη νέα της εκδοχή».

    [08] Η Alpha επιβεβαιώνει ότι πρότεινε την εξαγορά της Εμπορικής

    Η Alpha Bank, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι υπέβαλλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

    Διαψεύδει όμως, τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.

    Η Alpha Bank εκτιμά ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, υπάρχει εναρμονισμός με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, ενισχύεται η αξιόπιστη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2012 - 10:30:48 UTC