Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοδος του υδράργυρου σε όλη τη χώρα
  • [02] Β. Σόιμπλε: Δεν σχεδιάζεται υπαγωγή της Ισπανίας σε μηχανισμό στήριξης
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα ασκήσουμε τα νόμιμα μέτρα για την υπόθεση της ΑΤΕbank
  • [04] Τραγωδία στο Νεπάλ με 14 προσκυνητές νεκρούς
  • [05] Στους ημιτελικούς των 100 μέτρων πεταλούδα η Κ. Βουρνά
  • [06] Στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ηλίας Κυριακίδης

  • [01] Άνοδος του υδράργυρου σε όλη τη χώρα

    «Σκαρφαλώνει» και πάλι ο υδράργυρος σε όλη την Ελλάδα με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 39 βαθμούς Κελσίου και τους εναπομείναντες στις πόλεις να αναζητούν λίγη δροσιά σε κοντινές παραλίες και νησιά.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες, που θα φτάσουν σήμερα τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ αύριο θα υπάρξει μικρή άνοδος με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικά, ακόμα και νησιά. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου.

    Ειδικότερα, σήμερα ο καιρός αναμένεται αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Εύβοια. Αύριο ο καιρός προβλέπεται αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    Με τις θερμοκρασίες στα ύψη τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται σε παραλίες κάνοντας βουτιές δροσιάς.

    Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Τροχαίας Αττικής, πάντως, αναφέρουν ότι δεν σημειώνεται αυξημένη κίνηση στις εξόδους της Αττικής.

    [02] Β. Σόιμπλε: Δεν σχεδιάζεται υπαγωγή της Ισπανίας σε μηχανισμό στήριξης

    Τις εικασίες περί υπαγωγής της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και διευκρινίζει ότι δεν σχεδιάζεται πρόγραμμα για τη Μαδρίτη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο.

    «Οι ανάγκες για χρηματοδότηση της Ισπανίας βραχυπρόθεσμα δεν είναι τόσο μεγάλες. Τα υψηλά επιτόκια είναι μεν οδυνηρά και δημιουργούν αναστάτωση, αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος εάν πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού να πληρώσει κανείς λίγο περισσότερο» τονίζει ο κ. Σόιμπλε και δηλώνει πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Μαδρίτης σύντομα θα ανταμειφθούν, καθώς, όπως εκτιμά, «το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα έχει καλή επίδραση - και στις χρηματοπιστωτικές αγορές», ενώ, η κυβέρνηση έλαβε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και τις υλοποιεί.

    «Γι αυτό της οφείλουμε σεβασμό, διότι τα μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων είναι αντιδημοφιλή. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν τιμούν ακόμη αυτές τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό θα έρθει. Την αξιοπιστία την ανακτάς μόνο σιγά σιγά» καταλήγει.

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Θα ασκήσουμε τα νόμιμα μέτρα για την υπόθεση της ΑΤΕbank

    «Την κυβέρνηση και την τράπεζα της Ελλάδος» καθιστούν υπεύθυνες για τον χειρισμό των προβλημάτων της ΑΤΕ, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ έχουν ήδη ζητήσει ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.

    Η ΑΤΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «έχει μέσα της εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση». Επισημαίνεται, δε, ο «κίνδυνος αφανισμού των αγροτών, οι οποίοι δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν ούτε φυτοφάρμακα ούτε λιπάσματα, ενώ θα μπορούσε η Αγροτική να χρηματοδοτηθεί από τα 7 δισ ευρώ που όπως υπολογίζουν θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

    «Η ΑΤΕ» προσθέτει η ανακοίνωση «ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοια θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον πρωθυπουργό για «μια ακόμα μεγάλη παραπλάνηση των Ελλήνων αγροτών» και σημειώνουν ότι ο διαχωρισμός της σε «καλή» και «κακή» δεν δίνει λύση στην περιουσία χρεωμένων συνεταιρισμών και αγροτικών επιχειρήσεων.

    Τέλος, δηλώνουν ότι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα, καθώς «δεν πρόκειται να δεχθούν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και τη μετατροπή της αγροτικής γης σε τσιφλίκι της τρόικας, διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο ουσιαστικό έλεγχο θα ασκεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη νέα τράπεζα και επομένως στην υποθηκευμένη αγροτική γη των ενήμερων δανείων».

    [04] Τραγωδία στο Νεπάλ με 14 προσκυνητές νεκρούς

    Τουλάχιστον 14 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους χθες, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του, έπεσε από ύψος 100 μέτρων και συνετρίβη σε ποτάμι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία προσθέτοντας ότι απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες της αστυνομίας συνεχίζουν την έρευνα.

    Οι άτυχοι προσκυνητές που μετέφεραν τη σορό ενός συγγενή τους, μετέβαιναν σε ιερό τόπο των ινδουιστών στο νότιο Νεπάλ, όταν το αυτοκίνητό τους συνετρίβη, πιθανώς λόγω βλάβης στα φρένα, τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Κατάγονταν από τη γειτονική πόλη Γκούλμι.

    Στη συμβολή των ποταμών Ρίντι Χόλα και Κάλι Γκαντάκι, η πόλη Ρίντι δέχεται χιλιάδες ινδουιστές προσκυνητές για να κολυμπήσουν, να προσευχηθούν στους ναούς και να αποτεφρώσουν τους νεκρούς τους.

    Τα τροχαία αποτελούν συχνό φαινόμενο σε αυτή τη φτωχή περιοχή των Ιμαλαΐων λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων, των αυτοκινήτων και της επικίνδυνης οδήγησης.

    [05] Στους ημιτελικούς των 100 μέτρων πεταλούδα η Κ. Βουρνά

    Η Κρίστελ Βουρνά προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 58.74 και πήρε το 16ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τους βραδυνούς (21:40) ημιτελικούς.

    [06] Στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ηλίας Κυριακίδης

    Συμβόλαιο δύο ετών με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας υπέγραψε ο Ηλίας Κυριακίδης.

    Ο 27χρονος μέσος, που έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη, αρχικά συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

    Μάλιστα αγωνίστηκε μαζί της σε δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μετά η διοίκηση της Λοκομοτίβ, αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε να παραχωρήσει τον Κυριακίδη στον σύλλογο της βουλγαρικής πρωτεύουσας!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 July 2012 - 10:30:39 UTC