Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με εικόνες καλοκαιριού γεμίζει η γιγαντοοθόνη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ
  • [03] ΔΝΤ: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την Ισπανία
  • [04] "Tα πάντα στο βωμό του Μνημονίου", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Με εικόνες καλοκαιριού γεμίζει η γιγαντοοθόνη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

    Με καλοκαιρινές εικόνες θα γεμίσει σε λίγες μέρες η γιγαντοοθόνη, ορατή από πολλά σημεία της πόλης, της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών (led wall), στη Συγγρού.

    Από την 1η έως και την 31 Αυγούστου ανοιχτός διαγωνισμός στην επίσημη σελίδα του facebook της Στέγης θα αναδείξει τις εικόνες, που θα αντικρίζουν οι Αθηναίοι από την ηλεκτρονική οθόνη της πρόσοψης του κτιρίου.

    Οι συμμετέχοντες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες από το ελληνικό καλοκαίρι (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) και η ομάδα της Στέγης θα επιλέξει εκείνες που θα κοσμήσουν το εξωτερικό του κτιρίου.

    Οι φωτογραφίες που θα σταλούν πρέπει να είναι κάθετες, με τουλάχιστον 500 pixel φάρδος και 1000 pixel ύψος. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα ανεβούν και στη σελίδα της Στέγης στο facebook.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και τις συμμετοχές, Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα της Στέγης στο facebook: https://www.facebook.com/Stegi.Onassis.Cultural.Centre

    [02] ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

    Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και προειδοποιεί ότι «θα επιδιώξει να διερευνηθεί η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκαθάριση». Τονίζει μάλιστα ότι η εν λόγω τράπεζα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους.

    Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «το μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας που, εκτός από περιουσία του ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντα διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού».

    Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας.

    [03] ΔΝΤ: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την Ισπανία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χαιρέτισε σήμερα το πρόγραμμα λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, όμως εξέφρασε την ανησυχία του για την ιδιαίτερα αυξημένη ανεργία στη χώρα και παράλληλα την κάλεσε να «προστατεύσει τους πιο ευάλωτους» από την οικονομική κρίση.

    Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ από την Ουάσινγκτον έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του για την Ισπανία στην οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τη χώρα, αναμένοντας πλέον μείωση 1,7% του ΑΕΠ για το 2012 και 1,2% για το 2013.

    «Οι εντάσεις στις αγορές ενδέχεται να κλιμακωθούν και να απειλήσουν την πρόσβαση στις αγορές» της Ισπανίας, αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τη χώρα ζητώντας για να ηρεμήσει το κλίμα «μια έγκαιρη εφαρμογή των αποφάσεων της (ευρωπαϊκής) συνόδου (του Ιουνίου) και συνεχείς προόδους προς μια δημοσιονομική και τραπεζική ολοκλήρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [04] "Tα πάντα στο βωμό του Μνημονίου", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    O πρωθυπουργός κινούμενος με βάση το δόγμα «τα πάντα στο βωμό του μνημονίου», συνεχίζει τις συναντήσεις του με την τρόικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα.

    Και προσθέτει ότι τα τρία μνημονιακά κόμματα είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό για τα νέα βάρβαρα μέτρα που τώρα σχεδιάζουν και προεκλογικά απέκρυπταν, βαφτίζοντάς τα «επαναδιαπραγμάτευση» και «ισοδύναμα».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συμφωνία της «συγκυβέρνησης του μνημονίου» για μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, κατάργηση των επιδομάτων, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και συνολικά των δημόσιων αγαθών, οδηγεί στην ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική εξόντωση. Αυτή η πολιτική δεν έχει ως στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, προστίθεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2012 - 16:30:35 UTC