Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ
  • [02] Έξι στις δέκα επιχειρήσεις στα νησιά φοροδιαφεύγουν
  • [03] Με το βλέμμα στο Λονδίνο
  • [04] Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Συρίας-Ιορδανίας

  • [01] Στη Βουλή οι προϋπολογισμοί των ΑΕΙ

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους προϋπολογισμούς των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

    Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Τη Δευτέρα εισάγεται για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία και θα αποφανθεί επί της πρότασης της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή την Τρίτη να έχει κιόλας ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

    Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι θα αποδεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την εξάντληση της θητείας των πρυτανικών αρχών. Ωστόσο, θα πρέπει οι νυν πρυτανικές αρχές να εφαρμόσουν το νόμο και να διεξαχθούν οι εκλογές των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, διαδικασία για την οποία θα είναι υπεύθυνες, διαφορετικά θα εκπίπτουν και θα παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος.

    [02] Έξι στις δέκα επιχειρήσεις στα νησιά φοροδιαφεύγουν

    Υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής διαπιστώνονται απο τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ στα νησιά και στα άλλα παραθεριστικά θέρετρα της χώρας κατά τη θερινή περίοδο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών απο τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, το διάστημα απο 6 έως και 23 Ιουλίου, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή στις 6 απο τις 10 επιχειρησεις που ελέχθηκαν. Ελέγθηκαν 1.410 επιχειρήσεις και καταστήματα και διαπιτώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 805 απο αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 57%).

    Πολύ υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής εμφανίστηκαν σε Ζάκυνθο, Ρέθυμνο, Λευκάδα, Καστοριά ( 100%), στα Χανιά ( 87%), στο Ηράκλειο ( 78%) στη Σαντορίνη (83%), στην Κέρκυρα ( 75%) στη Νάξο (73%), στη Μύκονο ( 68,5%).

    [03] Με το βλέμμα στο Λονδίνο

    Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου γίνεται απόψε ο σύγχρονος «ομφαλός της Γης», καθώς δισεκατομμύρια ζευγάρια μάτια απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Αγώνων της 30ης Ολυμπιάδας, που αρχίζουν επισήμως το βράδυ στις 9 (11 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

    Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτον απ΄ όλους τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρο Νικολαϊδη, στο πρώτο μέρος της τελετής.

    Στη συνέχεια θα έχουμε τις ομιλίες και την επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία κατά παράδοση κάνει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της διοργανώτριας χώρας (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ), το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και την εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών.

    Θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

    Ως είθισται, πολλά κομμάτια της τελετής παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό» και μάλιστα αρκετά εξ αυτών παραλείφθηκαν από τη χθεσινή γενική πρόβα, προκειμένου να μην διαρρεύσουν μέσω του Τύπου ή των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

    Η παρέλαση των αποστολών θα αρχίσει, όπως συμβαίνει πάντα, με την Ελλάδα, και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία.

    [04] Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Συρίας-Ιορδανίας

    Πυρά αντάλλαξαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής ιορδανικές και συριακές μονάδες στα σύνορα των δύο χωρών σε ένα ακόμη επεισόδιο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Αμάν και της Δαμασκού.

    Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, η «σύντομη» ανταλλαγή πυρών έγινε στην περιοχή Ταλ αλ Σιαχάμπ και προήλθε από την ενέργεια των συριακών δυνάμεων να πυροβολήσουν εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

    Στο μεταξύ, η βουλευτής Ικλάς αλ-Μπαντάουι, η οποία αντιπροσωπεύει την επαρχία Χαλέπι της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα ότι αυτομόλησε στην Τουρκία.

    Η αλ-Μπαντάουι είναι το πρώτο μέλος του συριακού Κοινοβουλίου, το οποίο κυριαρχείται από το Κόμμα Μπάαθ του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ, η οποία αποσκιρτά.

    Λίγο αργότερα, πολλές συνοικίες της πόλης Χαλέπι βομβαρδίστηκαν σήμερα το πρωί από ελικόπτερα των δυνάμεων του καθεστώτος, οι οποίες πρετοιμάζουν την τελική επίθεση κατά των ανταρτών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2012 - 6:30:37 UTC