Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, η ζήτηση ουρανίου θα αυξηθεί
  • [02] Εμπλοκή στην ανάδειξη του προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής
  • [03] Το ΚΚΕ καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει για την πώληση της ΑΤΕ
  • [04] Ν. Δένδιας: Αναγκαία η αναθεώρηση του δόγματος της δασοπυρόσβεσης
  • [05] Αποχή από την εφημερία και επίσχεση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών στο "Γ.Παπανικολάου"
  • [06] Επίσκεψη του Αντ. Ρουπακιώτη στην ΕΣΗΕΑ για ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης
  • [07] Μήνυση του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη, σε βάρος του Νίκου Ζήγρα
  • [08] Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ καλύτερη λύση για όλους, υποστηρίζει ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας
  • [09] Μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι της Συρίας

  • [01] Παρά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, η ζήτηση ουρανίου θα αυξηθεί

    Παρά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, αναμένεται μεγάλη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ουρανίου τις δύο προσεχείς δεκαετίες, γεγονός το οποίο αντανακλά μια αναμενόμενη αύξηση του συνόλου των πυρηνικών εργοστασίων παγκοσμίως, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Η εξόρυξη και παραγωγή ουρανίου αυξήθηκε κατά 25% την περίοδο 2008-2010, για να φθάσει τους 56.670 τόνους (το υπόλοιπο της ζήτησης καλύφθηκε από τη λεγόμενη δευτερoγενή παραγωγή, όπως η ανακύκλωση αναλωθέντος καυσίμου) και αναμένεται να αυξηθεί κατά ακόμη 5% φέτος, στους 57.000 τόνους.

    Σύμφωνα με την κοινή έκθεση για την αγορά ουρανίου η οποία συντάχθηκε από την Υπηρεσία για την Πυρηνική Ενέργεια (ΑΕΝ) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η ζήτηση ουρανίου για την τροφοδοσία των εργοστασίων θα κυμανθεί μεταξύ 97.645 και 136.385 τόνων το 2035, έναντι 63.875 τόνων το 2010.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [02] Εμπλοκή στην ανάδειξη του προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

    Εμπλοκή σημειώθηκε στη συγκρότηση του προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από ένσταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκπροσώπηση του Α? και Β? αντιπροέδρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ πρότεινε τον Αναστάσιο Νεράντζη για πρόεδρο της Επιτροπής ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Απόστολο Κακλαμάνη για τη θέση του ενός από τους δύο αντιπροέδρους.

    Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που πρότεινε για τη θέση του Α' αντιπροέδρου τον Θοδωρή Δρίτσα αντέδρασε έντονα, καθώς όπως υποστήριξε η κυβέρνηση εκλέγει τον πρόεδρο της Επιτροπής ενώ τα δύο μέλη του προεδρείου πρέπει να προέρχονται από την Αντιπολίτευση και άρα το ΠΑΣΟΚ που είναι συγκυβερνών κόμμα δεν μπορεί να εκπροσωπείται.

    [03] Το ΚΚΕ καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει για την πώληση της ΑΤΕ

    Την κλήση σε ακρόαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

    Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αντώνη Μπέζα και όπως αναφέρεται σε αυτήν «η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας δεν έχει σχέση με τη διαχείριση του χρέους αλλά με τη συνολικότερη προώθηση των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου».

    [04] Ν. Δένδιας: Αναγκαία η αναθεώρηση του δόγματος της δασοπυρόσβεσης

    Υπέρ της αναθεώρησης του "δόγματος" της δασοπυρόσβεσης, που σήμερα είναι κυρίως προσανατολισμένο στην από αέρος κατάσβεση των πυρκαγιών, τάχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη συζήτηση ερώτησης στη Βουλή για τον τρόπο που διατίθεται πυροσβεστικό ελικόπτερο στα Χανιά.

    Την ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επισήμανε ότι στο νόμο Χανίων, που το τελευταίο διάστημα επλήγη δύο φορές από μεγάλες πυρκαγιές, δεν σταθμεύει πυροσβεστικό ελικόπτερο καθώς η δυτική Κρήτη εξυπηρετείται από ένα μικρό ελικόπτερο που βρίσκεται στο Ηράκλειο.

    «Ούτως ή άλλως διανύουμε μια δύσκολη περίοδο από πλευράς υλικού στο Πυροσβεστικό Σώμα», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχει αύξηση 15% με 20% των πυρκαγιών, και υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να συζητήσει μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου το δόγμα πυρόσβεσης.

    [05] Αποχή από την εφημερία και επίσχεση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών στο "Γ.Παπανικολάου"

    Αποχή από τα καθήκοντά τους, κατά το πρωινό ωράριο της γενικής τους εφημερίας (8.00 - 15.00), και επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου», οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες τους από τον Μάρτιο.

    Οι ειδικευόμενοι γιατροί υποστηρίζουν ότι αδυνατούν να βγάλουν το πρόγραμμα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και καταγγέλλουν ελλείψεις σε υλικά, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ. του νοσοκομείου για μείωση των κλινών (κατά περίπου 150) και κλείσιμο κάποιων κλινικών (π.χ. Β' Παθολογική, Β' Καρδιολογική κλπ). Όπως επισημαίνουν, το αγαθό της δημόσιας υγείας γίνεται πλέον επισφαλές για τους ασθενείς.

    [06] Επίσκεψη του Αντ. Ρουπακιώτη στην ΕΣΗΕΑ για ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης

    Επίσκεψη στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης συνοδευμένος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη (ο τελευταίος δεν έχει ακόμη αναλάβει τα νέα καθήκοντα του στο υπουργείο Εσωτερικών).

    Κατά την επίσκεψη (η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης) ο κ. Ρουπακιώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.

    Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης στις υποθέσεις που αφορούν το δημοσιογραφικό κόσμο (εργατικές αγωγές δημοσιογράφων κατά εργοδοτών, κ.λπ.). Ο Ρουπακιώτης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές για μπορεί να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απονομής της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά δεν υπάρχει και η σχετική στήριξη από τη Πολιτεία, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

    [07] Μήνυση του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη, σε βάρος του Νίκου Ζήγρα

    Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε δια της συνηγόρου του Ελ.Βόζεμπεργκ, ο Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, για όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του κατά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε πριν λίγες ημέρες.

    Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηρίζει "κατάπτυστη" τη συμπληρωματική απολογία Ζήγρα, υποστηρίζει ότι είναι κείμενο "που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα", που αποτελεί προσπάθεια του μηνυόμενου να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε πληθώρα άλλων προσώπων.

    [08] Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ καλύτερη λύση για όλους, υποστηρίζει ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας

    «Αντί των συνεχών πληρωμών, η πολιτική πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει ότι η έξοδος (της Ελλάδας) από το ευρώ αποτελεί την μόνη και την καλύτερη λύση -και μάλιστα για όλους», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και αποκλείει το ενδεχόμενο η Αθήνα να καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω βοήθεια.

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία, ο κ. Σέντερ επισημαίνει ότι «αυτή η εξέλιξη θα ήταν η ευνοϊκότερη, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα» και προσθέτει ότι εάν η έκθεση της τρόικας είναι αρνητική, «δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση των όρων, νέες διαπραγματεύσεις και, κυρίως, νέα χρήματα».

    [09] Μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι της Συρίας

    Σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων μαίνονται και σήμερα στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ στη Δαμασκό, σύμφωνα με ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

    Τα βίαια επεισόδια χθες προκάλεσαν το θάνατο 143 ανθρώπων σε όλη τη χώρα --75 αμάχων, 41 στρατιωτών και 27 ανταρτών-- σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταμετρά καθημερινά τα θύματα της σύγκρουσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 July 2012 - 10:31:14 UTC