Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών
  • [02] Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς
  • [03] "Ανεύθυνη φλυαρία" Ρέσλερ για την Ελλάδα
  • [04] Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα και Τζολί στην τελετή έναρξης των Αγώνων στο Λονδίνο
  • [05] Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε τέσσερις περιφέρειες
  • [06] Περικοπές στο κρατικό μισθολόγιο προτείνει η τρόικα στην Κύπρο
  • [07] Στο καμπιονάτο και στη Μίλαν επιστρέφει ο Κακά
  • [08] Με «Εκκλησιάζουσες» το Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Επίδαυρο
  • [09] Το ξενύχτι σε τηλεόραση και υπολογιστή σχετίζονται με την κατάθλιψη

  • [01] Στο Παρίσι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στη Μαδρίτη, εν μέσω της διπλωματικής σύγχυσης μεταξύ Ισπανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

    Στο μεταξύ,ηαπόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ισπανίας αυξήθηκε σήμερα στο 7,6%, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, γεγονός που μαρτυρά την αυξανόμενη δυσπιστία των επενδυτών απέναντι στη χώρα αυτή.

    Η Ισπανία προκάλεσε χθες την "κατάπληξη" των δύο Ευρωπαίων εταίρων της, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα "υποτιθέμενο" κοινό ανακοινωθέν τους με το οποίο οι τρεις χώρες φέρονται ότι ζήτησαν από κοινού να εφαρμοστούν άμεσα οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

    Παρίσι και Ρώμη διέψευσαν ότι προέβησαν σε τέτοιο κοινό διάβημα.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [02] Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Ζιαζιάς, «σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

    [03] "Ανεύθυνη φλυαρία" Ρέσλερ για την Ελλάδα

    Σε συνέντευξή του στην σημερινή "Rheinische Post", ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ εκφράζει εκ νέου την απογοήτευσή του για τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει ότι τα προβλήματα των μεταρρυθμίσεων είναι γνωστά και στις χρηματαγορές.

    Επαναλαμβάνει δε, ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην Ευρωζώνη», τονίζει ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και αναφέρεται σε "ελάχιστη πρόοδο".

    Οι δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ακόμη και από στελέχη του κόμματός του, όπως ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, τον κατηγόρησε για αντιεπαγγελματισμό.

    Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Κάρστεν Σνάιντερ, ζήτησε από την καγκελάριο να αποπέμψει τον κ. Ρέσλερ από την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «με την ανεύθυνη φλυαρία του, θέτει σε κίνδυνο τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων».

    [04] Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα και Τζολί στην τελετή έναρξης των Αγώνων στο Λονδίνο

    Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης, η Αντζελίνα Τζολί και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα περιλαμβάνονται στους δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο που αναμένονται στο Λονδίνο για να παραστούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή.

    Περίπου 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα παρακολουθήσουν το άναμμα της ολυμπιακής φλόγας, το όνομα του αθλητή που θα την ανάψει παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά και το, όπως αναμένεται, μεγαλειώδες θέαμα το οποίο στοίχισε 27 εκατομμύρια ευρώ. Υπεύθυνος για την τελετή είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ, για την ταινία Slumdog Millionaire, σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

    Ανάμεσα στους VIP, στις κερκίδες του χωρητικότητας 80.000 θεατών σταδίου, θα βρεθούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα.

    Την έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει προσωπικά η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά από μια δεξίωση που θα οργανώσει στο Μπάκιγχαμ προς τιμή των ξένων ηγετών. Παρόντα θα είναι πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και την σύζυγό του Κέιτ και ο νεότερος αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε τέσσερις περιφέρειες

    Πολύ υψηλός προβλέπεται για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για συγκεκριμένες περιφερερειακές ενότητες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr).

    Ειδικότερα, σε κατάσταση ετοιμότητας τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες:Μεσσηνίας, Λακωνίας, Νήσος Κύθηρα, Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Ρόδου.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [06] Περικοπές στο κρατικό μισθολόγιο προτείνει η τρόικα στην Κύπρο

    Σοβαρές περικοπές στο κρατικό μισθολόγιο πρότεινε χθες στην κυπριακή υπουργική επιτροπή η τρόικα, η οποία έδωσε παράταση μέχρι το 2015 για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η τρόικα πρότεινε μείωση του κρατικού μισθολογίου κατά 15% την επόμενη τριετία και μειώσεις στις συντάξεις και κοινωνικές παροχές κατά 10%. Επίσης, πρότεινε πλήρη αποκοπή του 13ου μισθού για δημοσίους υπαλλήλους.

    Συνολικά, η τρόικα εκτιμά ότι πρέπει να προκύψουν περικοπές ύψους 1 δισ. ευρώ από τις κρατικές δαπάνες την επόμενη τριετία.

    [07] Στο καμπιονάτο και στη Μίλαν επιστρέφει ο Κακά

    Στο καμπιονάτο και στη Μίλαν είναι έτοιμος να επιστρέψει ο Κακά. Ο Βραζιλιάνος σταρ είναι στις τελικές επαφές για να φορέσει ξανά τη φανέλα των «ροσονέρι», η διοίκηση των οποίων ελπίζουν ότι με την απόκτηση του θα καταφέρουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις των φιλάθλων, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από τη συμφωνία της διοίκησης για την παραχώρηση των Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

    [08] Με «Εκκλησιάζουσες» το Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Επίδαυρο

    Με το σύνθημα «Η εξουσία στις γυναίκες!» ξεκινά τη δική του περιοδεία στα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

    Ο λόγος για μια από τις μεγάλες αριστοφανικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού, τις «Εκκλησιάζουσες», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που κατηφορίζουν στην Επίδαυρο στις 27 και 28 Ιουλίου.

    Πρόκειται για μία ακόμα πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία γι άλλη μια φορά ?μετά τη «Λυσιστράτη»? τάσσεται υπέρ των γυναικών. Στο έργο το οποίο ο Αριστοφάνης ενδεχομένως έγραψε το 391, ή το 392, π.Χ. η επαναστάτρια Πραξαγόρα παίρνει την εξουσία από τα χέρια των αντρών και τη δίνει στις γυναίκες - μήπως εκείνες σώσουν τελικά την πόλη από την καταστροφή αλλάζοντας εκ βάθρων ό,τι συνιστούσε μέχρι τότε την αθηναϊκή δημοκρατία.

    [09] Το ξενύχτι σε τηλεόραση και υπολογιστή σχετίζονται με την κατάθλιψη

    Η παραμονή κάποιου μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης ως αργά τη νύχτα και η απομάκρυνσή του από αυτήν μόνο όταν είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

    Η μελέτη που εκπονήθηκε από μια ομάδα νευροεπιστημόνων στο Ιατρικό Κέντρο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο και η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ίσως κάνει όσους έχουν εθιστεί στην οθόνη τη νύχτα να αναθεωρήσουν ορισμένες συνήθειες τους.

    Οι ερευνητές, οι οποίοι εξέθεσαν χάμστερ στο αμυδρό φως τη νύχτα και εντόπισαν αλλαγές στη συμπεριφορά και τον εγκέφαλο που έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τα συμπτώματα των ατόμων που έχουν κατάθλιψη, είπαν ότι μια αύξηση της έκθεσης σε τεχνητό φως τη νύχτα τα τελευταία 50 χρόνια συνέπεσε με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, κυρίως στις γυναίκες, που έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν την ψυχική αυτή ασθένεια σε σχέση με τους άνδρες.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2012 - 8:30:36 UTC