Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκχωρεί στο Δημόσιο ακίνητα που αγόρασε ο πατέρας της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου
  • [02] Εντείνεται η ανησυχία των ΗΠΑ για την κρίση χρέους στην Ευρώπη
  • [03] Κύπρος: Πρώτη μέρα συζητήσεων με την τρόικα
  • [04] Έκδοση στην Κύπρο των δύο Ελλήνων κατηγορουμένων για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα
  • [05] Κ. Πάσερα: «Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αγορές»
  • [06] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τη News of the World

  • [01] Εκχωρεί στο Δημόσιο ακίνητα που αγόρασε ο πατέρας της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου

    Τη βούλησή της να εκχωρήσει άμεσα στο Δημόσιο όσα ακίνητα αγοράστηκαν με χρήματα του πατέρα της «και κριθεί ότι προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα», κοινοποιεί στου αρμόδιους ανακριτές και το Υπουργείο Οικονομικών η προσωρινά κρατούμενη κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

    Η κατηγορούμενη στην υπόθεση των παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζόπουλου, με δήλωσή της, που υπογράφεται από τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, λίγες μόνο ημέρες μετά την επιβαρυντική και για την ίδια απολογία του θείου της, Νίκου Ζήγρα, επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε εν γνώσει της προχώρησε σε πράξεις «ξεπλύματος» παράνομων χρημάτων του πατέρα της.

    [02] Εντείνεται η ανησυχία των ΗΠΑ για την κρίση χρέους στην Ευρώπη

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν και ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για τον έλεγχο της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έστειλε ένα ακόμη αξιωματούχο της κυβέρνησής του για επαφές σε Αθήνα και Ρώμη.

    Όπως αναφέρει η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", με ανταπόκρισή της από την Ουάσιγκτον, οΤσαρλς Κόλινς, υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για διεθνείς χρηματοπιστωτικές υποθέσεις, πραγματοποιεί επίσκεψη σε Ελλάδα και Ιταλία, από σήμερα έως και την Πέμπτη, με σκοπόνα συζητήσει τις προσπάθειες για την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ευρώπη.

    Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών στέλνει σε Αθήνα και Ρώμη υψηλό αξιωματούχο του στο πλαίσιο της άσκησης πιέσεων προς την Ευρώπη για τον έλεγχο της επιδεινούμενης κρίσης χρέους, σημειώνοντας ότι η ευρωπαϊκή κρίση απειλεί με διάλυση την ευρωζώνη, όπως και την εύθραυστη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

    Οι ΗΠΑ έχουν κατ' επανάληψη εκφράσει τη δυσθυμία τους, τονίζεται χαρακτηριστικά, για τη βραδύτητα με την οποία αντιμετωπίζουν την κρίση οι Ευρωπαίοι. Ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Τιμ Γκάιτνερ και άλλοι υψηλοί αξιωματούχοι ζητούν συνεχώς την ανάληψη αποτελεσματικών μέτρων μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών, συναντήσεων κατά τις συνόδους κορυφής και αλλεπάλληλων επισκέψεών τους στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει επίσης ένας κρίσιμος παράγοντας για τις προσεχείς αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όπως επισημαίνεται.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ο Τσαρλς Κόλινς προτίθεται να συζητήσει με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις. Μεταξύ των μέτρων που έχουν κατ' επανάληψη ζητήσει οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ενίσχυση των πόρων του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης και η επίσπευση της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης.

    Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα για τον έλεγχο της κρίσης.

    Εξάλλου, σε άρθρο στην "Ουάσιγκτον Ποστ" γίνεται αναφορά στην επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ισπανία, αλλά και στις εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς εντείνονται οι πιέσεις από τη Γερμανία, την ώρα που καταφθάνει η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, "το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εμφανίζεται σήμερα ως ζήτημα υπό διαπραγμάτευση".

    [03] Κύπρος: Πρώτη μέρα συζητήσεων με την τρόικα

    Τις εκτιμήσεις τους για την κυπριακή οικονομία κατέθεσαν, στη σημερινή πρώτη συνάντηση τους, το κλιμάκιο της τρόικας και η κυπριακή υπουργική επιτροπή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μετείχε στη συνάντηση, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικα κατέθεσαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την κυπριακή οικονομία, στη βάση και των στοιχείων, που συγκέντρωσαν κατά την πρώτη επίσκεψή τους στην Κύπρο. Η κυπριακή υπουργική επιτροπή, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, κατέθεσε τις δικές της απόψεις σε διάφορα ζητήματα της κυπριακής οικονομίας και έκανε έναν πρώτο σχολιασμό των εκτιμήσεων της τρόικας.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σήμερα η συζήτηση περιορίστηκε στα δημοσιονομικά και όχι στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες. Επίσης, είπε ότι τέθηκαν επί τάπητος κάποιες από τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι στόχος, από εδώ και πέρα, είναι να βρεθούν συγκλίσεις και να υπάρχει κατάληξη στο ζήτημα.

    Ο Κύπριος εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπήρξε «ένας βαθύς διάλογος» και πρόσθεσε ότι η συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί σε σχέση με τα μέτρα, τα οποία θα εισηγηθούν.

    [04] Έκδοση στην Κύπρο των δύο Ελλήνων κατηγορουμένων για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα

    Την έκδοση ενώπιον των κυπριακών αρχών, των δύο Ελλήνων κατηγορουμένων για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

    Οι εφέτες αποφάσισαν την ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλαν για τους δύο κατηγορουμένους οι Αρχές της Κύπρου για την εν ψυχρώ δολοφονία τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων υπηκόων, σωματοφυλάκων Κύπριου επιχειρηματία, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

    Πρόκειται για έναν 29χρονο, που σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στον χώρο των αντιεξουσιαστών, και έναν 41χρονο, που φέρεται να είχε εμπλακεί παλαιότερα σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

    [05] Κ. Πάσερα: «Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αγορές»

    «Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κοράντο Πάσερα ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Ρώμη, με αναφορά στην συνεχή άνοδο των «σπρεντ» της Ιταλίας και της Ισπανίας.

    Στο μεταξύ, ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την κοινή έκκληση της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας ώστε να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ένωσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασπίδα κατά του σπρεντ που πρότεινε η Ιταλία.

    Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα σχολίασε: "νοκ-άουτ το χρηματιστήριο του Μιλάνου. Η διαφορά απόδοσης των (10ετών) ομολόγων του ιταλικού και γερμανικού δημοσίου, αγγίζει τις 532 μονάδες βάσης".

    [06] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τη News of the World

    Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον Άντι Κόλσον, πρώην σύμβουλο Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπως και σε άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην "βασίλισσα" των ταμπλόιντ και προστατευόμενη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, στο πλαίσιο της υπόθεσης με τις παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν γίνει από την εφημερίδα του News of the World.

    Εκπρόσωπος της εισαγγελίας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες σε 8 από τους 13 υπόπτους στο πλαίσιο του πολιτικο-δημοσιογραφικού σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της ταμπλόιντ του Μέρντοκ, λόγω "επαρκών αποδεικτικών στοιχείων" για την εμπλοκή τους.

    "Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη η άσκηση δίωξης για το δημόσιο συμφέρον όσον αφορά καθέναν από αυτούς τους οκτώ υπόπτους", προσθέτει η εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην ανακοίνωσή της.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 July 2012 - 16:30:43 UTC