Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αναζήτησε 3,5 δισ. η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας
  • [02] Πρεμιέρα στην Ολομέλεια της Βουλής με 14 επίκαιρες ερωτήσεις
  • [03] Ένταση το πρωί στην πύλη της Χαλυβουργίας
  • [04] "Η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της"
  • [05] 37 νεκροί από τις πλημμύρες στο Πεκίνο
  • [06] Aντιδρούν οι Σωφρονιστικοί για την ύπαρξη πολυτελούς χώρου στον Κορυδαλλό
  • [07] Συνταξιούχοι του Ταμείου Νομικών δήλωναν ανακριβή στοιχεία

  • [01] Σε αναζήτησε 3,5 δισ. η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας

    "Καυτή" εβδομάδα για την κυβέρνηση, καθώς βρίσκεται σε αναζήτηση άλλων 3,5 δισ. ευρώ για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της αυριανής επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος και τις συνομιλίες για τα μέτρα.

    Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών και την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό.

    [02] Πρεμιέρα στην Ολομέλεια της Βουλής με 14 επίκαιρες ερωτήσεις

    Πρεμιέρα με κοινοβουλευτικό έλεγχο κάνει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής που προέκυψε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

    Όπως ειδικότερα έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, θα συζητηθούν 14 επίκαιρες ερωτήσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και τις δυνατότητες ρύθμισης καταβολής των δόσεων, την ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, την εγκληματικότητα στους καταυλισμούς Ρομά, το σωφρονιστικό σύστημα, τις αποκρατικοποιήσεις και τη δωρεάν εξέταση αλλοδαπών στα δημόσια νοσοκομεία.

    [03] Ένταση το πρωί στην πύλη της Χαλυβουργίας

    Με δυσκολία πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κίνηση στο ρεύμα προς Κόρινθο, στην εθνικό οδό Αθήνας-Κορίνθου, μετά απο ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί, εξω από την Χαλυβουργία με απεργούς και αστυνομικές δυνάμεις.

    Ειδικότερα, στις 6 το πρωί οι απεργοί, σύμφωνα με την αστυνομία, επιχείρησαν και πάλι να κλείσουν την είσοδο της επιχείρησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους απώθησαν.

    Αυτή την ώρα παραμένουν κλειστές οι δύο λωρίδες στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, γι΄αυτό παρατηρείται αυξημένη κίνηση στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τα επεισόδια, ωστόσο, δεν πήραν έκταση και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

    Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας.

    [04] "Η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της"

    Αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ και προέβλεψε ότι «δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Αυτό σημαίνει αδυναμία πληρωμών, πρόσθεσε και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και «οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη».

    «Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει», τόνισε ο κ. Ρέσλερ, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι ARD και δήλωσε «κάτι περισσότερο από σκεπτικός» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

    [05] 37 νεκροί από τις πλημμύρες στο Πεκίνο

    Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 37. Είκοσι πέντε από τα θύματα πνίγηκαν, έξι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός κτιρίου, πέντε από ηλεκτροπληξία και ένας από κεραυνό, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κινεζικές αρχές το βράδυ της Κυριακής.

    Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, οι χειρότερες που έχει ζήσει το Πεκίνο τα τελευταία 61 χρόνια, προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες με το ύψος του νερού να φτάνει σε πολλές περιοχές το ένα (1) μέτρο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Aντιδρούν οι Σωφρονιστικοί για την ύπαρξη πολυτελούς χώρου στον Κορυδαλλό

    Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, προκάλεσε ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας περί δημιουργίας πολυτελούς χώρου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου.

    Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία, κάνει λόγο για σκοπιμότητες στη δημοσίευση του άρθρου και επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έγκριση ώστε να γίνει αυτός ο χώρος -πρόκειται για πρώην σκουπιδότοπο- σημείο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών.

    Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες κράτησης στο ψυχιατρείο, τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος δημιουργήθηκε με προσωπική εργασία των κρατουμένων και με λίγα χρήματα που καταβλήθηκαν απο την ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, χωρίς καμιά επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου.

    [07] Συνταξιούχοι του Ταμείου Νομικών δήλωναν ανακριβή στοιχεία

    Περισσότερους από 1.000 συνταξιούχους του Ταμείου Νομικών, που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, εντόπισαν οι έλεγχοι των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

    Ειδικότερα, από τις διασταυρώσεις στοιχείων -που έγιναν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών- προέκυψε, ότι 1.070 ασφαλισμένοι (ποσοστό 5,66%) του Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ/ΤΑΝ), που ασφαλίζονται οι δικηγόροι, δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ 642 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,39%) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρότι υποχρεούνταν, εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 July 2012 - 6:30:36 UTC