Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Μακελειό με 14 νεκρούς σε πρεμιέρα του Μπάτμαν
  • [02] Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάδεργουελ
  • [03] Πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών
  • [04] Ο Β. Μεϊμαράκης κατέθεσε στεφάνι στην Κύπρο, με αφορμή την επέτειο εισβολής
  • [05] Πρεμιέρα στην Ολομέλεια της Βουλής με 14 επίκαιρες ερωτήσεις τη Δευτέρα
  • [06] Για βία και αυταρχισμό κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση
  • [07] Με τον Μπιλ Κλίντον θα συναντηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, την Κυριακή
  • [08] "Οργισμένη" με την Ελλάδα η Μαρία Φέκτερ
  • [09] Η Μόσχα απορρίπτει τις επικρίσεις για βέτο στον ΟΗΕ για Συρία
  • [10] Επίθεση με μολότοφ κατά της πρεσβείας της Συρίας, στη Λευκωσία
  • [11] Πάνω από 300 οι νεκροί χθες στη Συρία

  • [01] ΗΠΑ: Μακελειό με 14 νεκρούς σε πρεμιέρα του Μπάτμαν

    Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου σε κινηματογραφική αίθουσα στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας Νταν Όουτς είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και τέσσερις όταν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

    Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη δεύτερου δράστη, είπε ο ίδιος.

    Δεκάδες αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου και οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή ενώ πραγματοποίησαν έλεγχο για να διαπιστώσουν αν υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στην αίθουσα.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό KUSA ότι ο ένοπλος στην αρχή πέταξε καπνογόνα από μια έξοδο κινδύνου και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [02] Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάδεργουελ

    Η Μάδεργουελ της Σκοτίας θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην Γ' προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάδεργουελ, τότε στην κλήρωση της επόμενης φάσης (πλέι οφ) θα είναι και πάλι στους ισχυρούς.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ελληνική ομάδα θα έχει εύκολο έργο, για να προκριθεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπη με κάποια εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ, ενώ στο ισχυρό αυτό γκρουπ θα προστεθεί και η ομάδα με τον υψηλότερο συντελεστή από αυτές που προκριθούν (μαζί με τον Παναθηναϊκό) από τον 3ο προκριματικό γύρο.

    [03] Πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών

    Πρόταση νόμου για τη δημιουργία ειδικού κεφαλαίου με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» κατατέθηκε στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. «Βασική επιδίωξη», όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, είναι «η διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης για τους πολίτες σε μία περίοδο που τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα το οποίο αναμένεται να διογκωθεί κατά τα επόμενα έτη».

    Βασική πηγή χρηματοδότησης του Ταμείου, σύμφωνα με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, θα είναι οι πόροι από τα έσοδα του Κράτους που προέρχονται από τα μερίσματα, τα δικαιώματα και τη φορολογία των εταιρειών, οι οποίες θα αναλάβουν την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και από τη διάθεση των αδειών για έρευνες.

    [04] Ο Β. Μεϊμαράκης κατέθεσε στεφάνι στην Κύπρο, με αφορμή την επέτειο εισβολής

    Συμπληρώθηκαν σήμερα 38 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή σχεδόν του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι μνήμες παραμένουν νωπές και η Κύπρος θυμάται και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας. Στις 5:30 το πρωί, που άρχισε η εισβολή του «Αττίλα» ήχησαν οι σειρήνες.

    Στις οκτώ το πρωί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών από την Κύπρο και την Ελλάδα.

    Παρόντες ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια στο κενοτάφιο των πεσόντων. Παρούσα ήταν και η διακομματική αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βουλής.

    Τα κυπριακά κόμματα, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή και τονίζουν την ανάγκη για αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Τονίζουν, επίσης, την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία στον κοινό αγώνα για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

    Μετά το μνημόσυνο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετέβη στα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου είναι θαμμένοι αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1956-59.

    [05] Πρεμιέρα στην Ολομέλεια της Βουλής με 14 επίκαιρες ερωτήσεις τη Δευτέρα

    Πρεμιέρα με κοινοβουλευτικό έλεγχο κάνει την προσεχή Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής που προέκυψε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Όπως ειδικότερα έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, θα συζητηθούν 14 επίκαιρες ερωτήσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και τις δυνατότητες ρύθμισης καταβολής των δόσεων, την ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, την εγκληματικότητα στους καταυλισμούς Ρομά, το σωφρονιστικό σύστημα, τις αποκρατικοποιήσεις και τη δωρεάν εξέταση αλλοδαπών στα δημόσια νοσοκομεία.

    [06] Για βία και αυταρχισμό κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

    Στην σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη επιλέγει τον δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει, όταν διεκδικεί και αγωνίζεται.

    'Αλλωστε, προσθέτει, η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.

    [07] Με τον Μπιλ Κλίντον θα συναντηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, την Κυριακή

    Συνάντηση με τον Μπίλ Κλίντον θα έχει την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος θα βρεθεί στην Αθήνα για μερικές ώρες, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν Ελληνοαμερικανοί ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός fund, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

    [08] "Οργισμένη" με την Ελλάδα η Μαρία Φέκτερ

    «Οργισμένη» με την Ελλάδα, γιατί, κατά την άποψή της, τίποτε δεν προχωρεί στη χώρα, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στη, μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», με τίτλο «Δεν χαρίζω τίποτε».

    Αναφέροντας πως, με τον προεκλογικό αγώνα, οι Έλληνες έχασαν πολύ χρόνο και πως και η κατάσταση είναι ήδη άρα πολύ επίπονη, η κ. Φέκτερ επισημαίνει ότι τους πιστωτές, όπως και την ίδια, τους εξοργίζει ιδιαίτερα το ότι υπάρχουν λίγες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις και δεν υπάρχουν αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ, πάντα, οι Έλληνες μόνον ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα.

    Παρατηρεί, στη συνέχεια, πως μόνον κατά τη διαγραφή χρέους μειώθηκε για τους Έλληνες κατά 100 δισεκατομμύρια το χρέος των 205 δισ. ευρώ και σε αυτή τη μείωση συμπεριλαμβάνεται και 1 δισ. ευρώ της αυστριακής τράπεζας «Kommunalkredit». Απαντώντας αρνητικά στο ερώτημα αν έχει τελειώσει η υπόθεση με την Ελλάδα, η Αυστριακή υπουργός τονίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ασκούν τεράστια πίεση για να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της και να σταθεί, τουλάχιστον από το 2020, και πάλι στα πόδια της. Υπογράμμισε, στη συνέχεια, χαρακτηριστικά πως «ο ασθενής θα πρέπει από μόνος του να θέλει να σηκωθεί όρθιος».

    [09] Η Μόσχα απορρίπτει τις επικρίσεις για βέτο στον ΟΗΕ για Συρία

    Είναι "εντελώς απαράδεκτο" να προσπαθεί κανείς να καταστήσει τη Ρωσία υπεύθυνη για την κατάσταση στη Συρία, λόγω του βέτο της στην τελευταία απόφαση της Δύσης στον ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    "Είναι εντελώς απαράδεκτες οι απόπειρες ορισμένων δυτικών χωρών να επιρρίψουν την ευθύνη στη Ρωσία για την κλιμάκωση της βίας στη Συρία λόγω της άρνησής της να υποστηρίξει μια απόφαση που απειλεί με κυρώσεις το συριακό καθεστώς", δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

    Είναι η τρίτη φορά που Ρωσία και Κίνα χρησιμοποιούν το βέτο για να μπλοκάρουν απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία απομονώνει το συριακό καθεστώς.

    Ο ρώσος εκπρόσωπος τόνισε ότι το σχέδιο απόφασης στο οποίο άσκησαν βέτο χθες η Ρωσία και η Κίνα είναι "απολύτως μη ρεαλιστικό" και κάλεσε τις δυτικές χώρες να ασκήσουν περισσότερες πιέσεις στους αντάρτες να σταματήσουν τις συγκρούσεις.

    Ο Λουκασέβιτς επέκρινε δριμύτατα τις ΗΠΑ για τη δήλωση του αμερικανού πρεσβευτή στα Ηνωμένα 'Εθνη, μετά το ρωσικό βέτο, ότι υπάρχουν σχέδια για συνεργασία με τους εταίρους εκτός Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου ν΄ασκηθούν πιέσεις στο καθεστώς Άσαντ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Επίθεση με μολότοφ κατά της πρεσβείας της Συρίας, στη Λευκωσία

    Βόμβες μολότοφ έριξαν, μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι στη βεράντα της πρεσβείας της Συρίας στη Λευκωσία.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι άγνωστοι έριξαν συνολικά τέσσερις βόμβες, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στους τοίχους του κτιρίου.

    [11] Πάνω από 300 οι νεκροί χθες στη Συρία

    Περσσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων σ΄ολόκληρη τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον 130 πολίτες, 98 στρατιώτες και 65 αντάρτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση ποιυ εδρεύει στη Βρετανία.

    "Πρόκειται για το βαρύτερο απολογισμό θυμάτων μεταξύ των πολιτών, των στρατιωτών και των ανταρτών από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος 'Ασαντ", δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 July 2012 - 10:30:37 UTC