Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησαν στην κατεύθυνση των μέτρων οι αρχηγοί
  • [02] Συνάντηση Βρούτση για το πρόβλημα με το εφάπαξ στο Δημόσιο
  • [03] Νεκροί ο υπουργός Άμυνας και ο κουνιάδος του Άσαντ
  • [04] «Τα παιδιά της τραμουντάνας», νέο βιβλίο από τον Άρη Σκιαδόπουλο
  • [05] «Μέριμνα της κυβέρνησης η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου
  • [06] Ο Καμμένος ενέκρινε την νεολαία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
  • [07] Διαψεύδει ο Μεϊμαράκης ότι έκανε λόγο για κλείσιμο του καναλιού της Βουλής
  • [08] Σε ύφεση η φωτιά στο Μαίναλο Αρκαδίας και στο Ζευγολατιό Κορινθίας
  • [09] Ελπίζει το υπ. Οικονομικών να μην ζητηθούν πρόσθετα μέτρα από την τρόικα

  • [01] Συμφώνησαν στην κατεύθυνση των μέτρων οι αρχηγοί

    Σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πρώτος στόχος, όπως ανέφερε, είναι η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και αφετηρία για την αναθεώρηση είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, πλην της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί, αλλά και αυτά θα εφαρμοστούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία. Σημείωσε, ακόμα, ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων. Επίσης θα συγκροτηθεί διυπουργική Επιτροπή για τα άτομα με αναπηρία.

    Σχετικά με την εξεύρεση των 11,5 δισ. για τα έτη 2013-2014, είπε ότι συμφωνήθηκε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "συμφωνήσαμε σε όλα",διευκρινίζοντας ότι συμφώνησαν στις βασικές κατευθύνσεις και όχι σε συγκεκριμένα μέτρα.

    Σε ερώτηση για το εάν θα ληφθούν και οριζόντια μέτρα απέφυγε να απαντήσει.

    Διαβάστε επίσης: Ελπίζει το υπ. Οικονομικών να μην ζητηθούν πρόσθετα μέτρα από την τρόικα

    [02] Συνάντηση Βρούτση για το πρόβλημα με το εφάπαξ στο Δημόσιο

    Συνάντηση με τις διοικήσεις των Ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο,έχει σήμεραο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τις διοικήσεις του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων και, κυρίως, το θέμα της καταβολής του εφάπαξ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές Ιουλίου οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς φορείς, τα έσοδα του ΤΕΑΔΥ, επαρκούν για να καλύψουν 500 εφάπαξ το μήνα.

    Ήδη εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις, για την κάλυψη των οποίων θα απαιτηθούν περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ όσοι καταθέτουν σήμερα αιτήσεις θα λάβουν το εφάπαξ ύστερα από 7 χρόνια.

    Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του "Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις", ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γιάννη Βρούτση.

    Στόχος της κινητοποίησης ήταν ημη κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

    Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για επτά μήνες.

    [03] Νεκροί ο υπουργός Άμυνας και ο κουνιάδος του Άσαντ

    Ο Άσεφ Σάουκατ, γαμπρός του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση καμικάζι στη Δαμασκό, η οποία στοίχισε επίσης τη ζωή στον υπουργό Άμυνας.

    Η Συρία δήλωσε ότι θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τη βομβιστική επίθεση λέγοντας ότι θα "κόψει οποιοδήποτε χέρι βλάπτει την εθνική ασφάλεια".

    "Οι ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να εξοντώσουν τις δολοφονικές συμμορίες και τους εγκληματίες και να τους καταδιώξουν όπου κι αν πάνε", αναφέρεται σε δήλωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

    [04] «Τα παιδιά της τραμουντάνας», νέο βιβλίο από τον Άρη Σκιαδόπουλο

    «Τα παιδιά της τραμουντάνας» λέγεται το καινούργιο βιβλίο του δημοσιογράφου Άρη Σκιαδόπουλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

    Ένα μυθ-ιστόρημα. Δηλαδή ένας προσωπικός μύθος μέσα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Ένας μύθος στην πραγματικότητα. Μια ανθρώπινη ιστορία μέσα στο κίνημα για κοινωνική αλλαγή. Ένας έρωτας και μια τραγωδία. Ένα βιβλίο, που όταν τελειώσεις τις 263 σελίδες του, νοιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό, αλλά και μια ανακούφιση από την απόλαυση του κειμένου.

    Η υπόθεση: Ο εξηντάρης Ανέστης Γκούρας, απόφοιτος Ανωτάτης Εμπορικής, παλιός αγωνιστής της αριστεράς από το Μεσολόγγι, ζει στις μέρες μας αποτραβηγμένος στο Λυγουριό της Επιδαύρου. Οικογενειάρχης, αλλά με μια γυναίκα που έχει ξεπορτίσει, οικονομημένος ως έμπορος κρεάτων, τώρα ταβερνιάρης, με μια ψησταριά και ξενώνα από επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καλή σύνταξη, άνετο σπίτι, όμως καρδιοπαθής που δεν του μένει παρά να αναπολεί τις μέρες των αγώνων. Ένα αυγουστιάτικο πρωινό απομονώνεται στο πατάρι και ξεκλειδώνει το συρτάρι του γραφείου όπου χρόνια φύλαγε ένα κιτρινισμένο ημερολόγιο από τότε που ήταν στέλεχος της οργάνωσης Λαμπράκη...

    Η τελευταία ημερολογιακή σημείωση έχει ημερομηνία 6 Μαΐου 2012. Παραμονή των εκλογών:«Νοιώθω αμήχανος και απελπισμένος...Τι αγώνες, τι φυλακές, τι εξορίες, τι όνειρα. Τίποτα δεν πάει χαμένο - μας έλεγαν - Όλα πήγαν χαμένα...».

    [05] «Μέριμνα της κυβέρνησης η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    Η κυβέρνηση κινείται εντός του πλαισίου της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Προσέθεσε ότι η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και παράλληλα η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

    Σε ερώτηση «αν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Στουρνάρας», ο κ. Κεδίκογλου απάντησε: «ρωτήστε γι΄αυτό τον κ. Στουρνάρα. Η δήλωσή μου ήταν σαφής όπως και των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών».

    [06] Ο Καμμένος ενέκρινε την νεολαία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

    Την προσωρινή οργανωτική δομή της Νεολαίας ενέκρινε ο πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Πάνος Καμμένος, κατόπιν εισήγησης του προεδρεύοντος της Συντονιστικής Οργάνωσης Νεολαίας, Μπάμπη Αποσκίτη.

    Η προσωρινή οργανωτική δομή έχει ως εξής:

    Γραμματέας και υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού: Κωνσταντίνος Καλογρίδης

    Υπεύθυνος Τομέα Οργανώσεων Λεκανοπεδίου: Σωτήριος Γιώνας

    Υπεύθυνος Τομέα Οργανώσεων Επαρχίας: Θεόδωρος Δαγλαρτζής

    Υπεύθυνος Τομέα Οργανώσεων Θεσσαλονίκης: Ανέστης Χατζηθεοδοσίου

    Υπεύθυνος Τομέα Οργανώσεων Εξωτερικού: Μιχαήλ Κουφαλιτάκης

    Υπεύθυνη Τομέα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σχέσεων: Μανταλένα Παπαδοπούλου

    Υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας & Περιβάλλοντος: Δημήτρης Κιούσης

    Υπεύθυνη Εθελοντισμού: Ευδοκία Παπαγγέλου

    Υπεύθυνος Τομέα Αθλητισμού & Πολιτισμού: Κωνσταντίνος Ρεμπής

    Υπεύθυνη Τομέα Τύπου - Δημοσίων Σχέσεων & Social Media: Κατερίνα Καλαγκμπόρ

    Η οργανωτική δομή της Νεολαίας θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με τη σύσταση νέων Τομέων και την πλήρωση των σχετικών θέσεων Υπευθύνων και Αναπληρωτών.

    [07] Διαψεύδει ο Μεϊμαράκης ότι έκανε λόγο για κλείσιμο του καναλιού της Βουλής

    «Ουδέποτε ελέχθη ότι θα κλείσει το κανάλι της Βουλής. Εγώ και οι συνεργάτες μου πουθενά δεν αναφέραμε το ζήτημα του κλεισίματος», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στον Real Fm και δεν έκρυψε τη δυσφορία του «με αυτό που ειπώθηκε, ότι κάνει πίσω ο Μεϊμαράκης».

    Σχετικά με το γυμναστήριο της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Αυτό που είπα είναι ότι έχω τη σκέψη να κλείσουμε το γυμναστήριο, γιατί το θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια. Στη σκέψη μου, δεν χτυπάει θετικά, αυτήν την περίοδο». Τόνισε, πάντως, πως «το γυμναστήριο δεν είναι για τους βουλευτές, είναι, κατά βάση, για τους υπαλλήλους της Βουλής».

    Υπογράμμισε ότι, τόσο οι βουλευτές, όσο και οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές και επισήμανε ότι «και επί Πετσάλνικου, έγιναν μεγάλες περικοπές, δεν υπάρχουν οι μισθοί που ακούγονται για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως δεν υπάρχουν και οι μισθοί των βουλευτών, οι οποίοι ακούγονται».

    [08] Σε ύφεση η φωτιά στο Μαίναλο Αρκαδίας και στο Ζευγολατιό Κορινθίας

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στη θέση Λυκόχια στο Μαίναλο.

    Η φωτιά από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και με την συνδρομή δύο αεροσκαφών πεζετέλ από το αεροδρόμιο Τρίπολης, περιορίστηκε άμεσα και δεν έλαβε διαστάσεις.

    Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και για τυχόν αναζωπύρωση.

    Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε προχθές από το σκουπιδότοπο στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και καλλιεργειών, κυρίως αμπελώνες.

    [09] Ελπίζει το υπ. Οικονομικών να μην ζητηθούν πρόσθετα μέτρα από την τρόικα

    Υπό την αίρεση της έγκρισης της τρόικας, τελούν τόσο τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια, όσο και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% (με βασικό επιχείρημα στο συγκεκριμένο ζήτημα τη μεγάλη ύφεση και την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας).

    Παράλληλα, θα δοθεί μάχη προκειμένου να μην απαιτηθούν από την τρόικα πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων στον εφετινό προϋπολογισμό, πέραν της εφαρμογής των μέτρων 3 δισ. ευρώ (ειδικό τέλος στα ακίνητα, αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, κ.λπ.), τα οποία ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

    Αυτό δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στους οποίους ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίασε ένα προσχέδιο με κατευθύνσεις για περικοπές δαπανών 7,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014.

    Οι κατευθύνσεις αυτές, πρόσθεσε ο ίδιος παράγοντας, έγιναν δεκτές από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά υπάρχει ένα κενό, ύψους περίπου 4,2 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να έχει καλυφθεί έως την Πέμπτη 26 Ιουλίου, οπότε θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, «ισχυρό όπλο» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι η ταχύτατη προώθηση των προγραμμάτων των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Για τον λόγο αυτόν, θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών (πιθανόν και πριν από την άφιξη της τρόικας), ενώ ο πρωθυπουργός θα αναλάβει προσωπικά να δώσει την αναγκαία επιτάχυνση στην υλοποίηση των δύο αυτών προγραμμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2012 - 12:30:36 UTC