Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Οικονομικών: Τα πάντα είναι στο τραπέζι
  • [02] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για νέα μέτρα και ιδιωτιοποιήσεις
  • [03] Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Παραμένει στη θέση του αρχηγού ο Ν. Παπαγιαννόπουλος
  • [04] Μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ τον Μάιο
  • [05] Αλλαγή ημερομηνίας για την πρεμιέρα του «Αμφιτρύωνα» στην Επίδαυρο
  • [06] Η «ψηφιακή» Ελλάδα σταδιακά συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
  • [07] Απολογείται αύριο ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας
  • [08] Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στο νομό Κορινθίας
  • [09] Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο, στα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας
  • [10] Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει ο Σ. Ξηρός
  • [11] Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα από την Τράπεζα Πειραιώς
  • [12] Η Λίβερπουλ δεν παραχωρεί δανεικό τον Κάρολ στη Νιουκάστλ

  • [01] Υπουργείο Οικονομικών: Τα πάντα είναι στο τραπέζι

    «Η προσπάθεια για την περικοπή των δαπανών είναι ομαδική και από τους υπουργούς περιμένουμε τις προτάσεις τους. Αλλά, οι προτάσεις αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές».

    Αυτό δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, στο πλαίσιο της οριστικοποίησης των πηγών, από τις οποίες θα περικοπούν οι δαπάνες ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014.

    Ερωτηθείς ο ίδιος παράγοντας εάν οι περικοπές θα αφορούν και επιδόματα και συντάξεις, απάντησε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

    Εξάλλου,αναφορικά με την εφαρμογή πλαφόν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την περιστολή των πολλαπλών συντάξεων και την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «όλα θα γίνουν με δίκαιο τρόπο», μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο Εργασίας είναι ο αρσιβαρίστας της εθνικής προσπάθειας».

    Οι προτάσεις των υπουργών θα τεθούν την προσεχή Τετάρτη υπόψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ από τις 24 Ιουλίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Από την έγκριση της τρόικας θα εξαρτηθούν και τα ισοδύναμα μέτρα, στο πλαίσιο των συνολικών μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ του περασμένου Μαρτίου, προκειμένου να μην περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια.

    «Η ΔΕΗ δε θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι» δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

    «Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ήταν ξεκάθαρη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, όσο μικρό κι αν είναι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

    Στο μεταξύ, τα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και οι εξελίξεις με τα ειδικά μισθολόγια βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα των ισοδύναμων μέτρων έτσι ώστε οι ένστολοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί μια μείωση της τάξης του 37% στους μισθούς τους να μην πληγούν περισσότερο, ενώ πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εκτιμούν πως τελικά θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα της τάξης των 160 εκατ. ευρώ, 40 για φέτος και 120 για του χρόνου έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα θέμα νέων περικοπών.

    Την αποζημίωση από το κράτος των πολιτών για τις απαλλοτριώσεις, με τη μεταφορά των συντελεστών δόμησης σε άλλα οικόπεδα των δικαιούχων αντί της καταβολής ρευστού, μελετά η κυβέρνηση, ως μια από τις νέες μεθόδους για την εξοικονόμηση πόρων. Αυτό δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των τελών που καταβάλουν οι μετανάστες για την έκδοση αδειών παραμονής στη χώρα.

    [02] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για νέα μέτρα και ιδιωτιοποιήσεις

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συζήτηση περί νέων μέτρων και τις ιδιωτικοποιήσεις, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινές ανακοίνωσεις του, τονίζοντας ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δισεκ. ευρώ που αποφασίζει η κυβέρνηση, έρχεται να προσθέσει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου την εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Είναι φανερό, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και η έξοδος από την κρίση, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου.

    Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

    [03] Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Παραμένει στη θέση του αρχηγού ο Ν. Παπαγιαννόπουλος

    Παραμένει στη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ο αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.

    Στις κρίσεις, που άρχισαν σήμερα, αποστρατεύθηκαν οι αντιστράτηγοι Γρηγόριος Μπαλάκος και Νικόλαος Σερέτης. Παραμένουν στη θέση τους οι αντιστράτηγοι Αδαμάντιος Σταματάκης και Δημήτριος Παπαδόπουλος.

    Οι κρίσεις θα συνεχιστούν αργά απόψε με τον βαθμό του υποστρατήγου.

    [04] Μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ τον Μάιο

    Αύξηση κατά 0,80% ή κατά 6.186 άτομα σε σχέση με τον Μάιο, εμφανίζει ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται στα 782.493 άτομα, από τα οποία 329.198 είναι άνδρες (ποσοστό 42,07%) και 453.295 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,93%).

    Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Αττικής, κατά 2,80% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 13,87% από τον Ιούνιο του 2011.

    Αυξημένος κατά 1,61%, ή κατά 5.284 άτομα είναι ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στην ηλικιακή ομάδα των 30-54 ετών αναλογεί το 63,11% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,25% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,64%.

    [05] Αλλαγή ημερομηνίας για την πρεμιέρα του «Αμφιτρύωνα» στην Επίδαυρο

    Μετατίθεται κατά μία ημέρα η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του μολιερικού «Αμφιτρύωνα» που σηματοδοτεί και την επιστροφή του Λευτέρη Βογιατζή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με έναν θίασο σημαντικών ηθοποιών (Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Ήμελλος, Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη).

    Δεν θα πραγματοποιηθεί, δηλαδή, την Παρασκευή 3 Αυγούστου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά το Σάββατο 4. Η μετάθεση της πρεμιέρα κρίθηκε απαραίτητη «λόγω των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων της συγκεκριμένης παράστασης και για την καλύτερη προετοιμασία της στον χώρο της Επιδαύρου», σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου. Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου.

    [06] Η «ψηφιακή» Ελλάδα σταδιακά συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

    Αν και ακόμα υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, η Ελλάδα κινείται σε τροχιά σύγκλισης. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από ανάλυση που έκανε η «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» και συγκεκριμένα το Παρατηρητήριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (πρώην Παρατηρητήριο για την Ψηφιακή Ελλάδα), στη δεύτερη ετήσια έκθεση προόδου του «Ψηφιακού Θεματολογίου», την οποία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο.

    Ειδικότερα, στις βασικές εκτιμήσεις της ανάλυσης του «Ψηφιακού Βαθμολογίου» αναφέρεται ότι ηΕλλάδα υπολείπεται του μέσου όρου της Ευρώπης αναφορικά με τις ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού. Περίπου ένας στους δύο πολίτες (49%) εμφανίζει δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ελαφρώς περισσότεροι(54%) δεξιότητες χρήσης του διαδικτύου. Όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου η Ελλάδα να προσεγγίσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, που διαμορφώνονται στο 67% και 73% αντίστοιχα.

    Επίσης, η ευρυζωνική αγορά στην Ελλάδα συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του 2011, παρά την οικονομική ύφεση. Τον Ιανουάριο του 2012, ο ρυθμός αύξησης της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας ανήλθε σε 1,84%, πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ (1,25%), και αποτελεί μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

    [07] Απολογείται αύριο ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας

    Aύριο θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του Άκη Τσοχατζόπουλου ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, προφυλακισμένος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που φέρεται ως άνθρωπος «κλειδί» για τις διαδρομές χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έπειτα από δικό του αίτημα θα βρεθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί, καθώς τον περασμένο Απρίλιο που βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπική απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

    Εξάλλου, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού, προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση, ζητώντας να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, με στόχο την άρση της κράτησής της.

    Στην αίτηση της προς τον ανακριτή, η κ. Σταμάτη προσκόμισε ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, ο οποίος αναφέρεται σε έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία της προσωπικότητάς της και ότι επίσης η κρατούμενη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

    [08] Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στο νομό Κορινθίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 2.00 το μεσημέρι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

    Η φωτιά που ξεκίνησε από τη χωματερή της περιοχής έχει λάβει διαστάσεις και καίει δασική έκταση.

    Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα.

    Η φωτιά έχει επεκταθεί στο δάσος. Από την φωτιά απειλούνται διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή ενώ λόγω της πυρκαγιάς γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο Ξυλοκάστρου ως τον κόμβο Δερβενίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παλαιάς εθνικής οδού.

    [09] Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο, στα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας

    Για την προστασία των δασών από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν αύριο σε όλη την Αρκαδία, εκδόθηκε από την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων, για αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου από τις 6.00 το πρωί και έως 8.00 το βράδυ σε όλο τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, στο δάσος Σκυρίτιδας - Βλαχοκερασιάς, σε όλη η έκταση του εθνικού δρυμού Πάρνωνα και στα περιαστικά αλσύλια της Τρίπολης.

    Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών δρόμων και αυτών που οδηγούν σε καλλιέργειες, αλλά μόνο για όσους έχουν μόνιμη ή εποχική κατοικία ή αγροτικοκτηνοτροφική εκμετάλλευση εντός της περιοχής απαγόρευσης.

    [10] Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει ο Σ. Ξηρός

    Στον Κορυδαλλό παραμένει ο Σάββας Ξηρός μετά την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην προχωρήσει τελικά στη μεταγωγή του από τις εκεί φυλακές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για λόγους υγείας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε κάνει κατά πλειοψηφία αποδεκτό στις 05/07, το αίτημα του κρατούμενου για προσωρινή πεντάμηνη αναστολή της κράτησής του και μεταφοράς του στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ζητά για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού, και προτείνει άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

    Κατόπιν τούτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, επικαλούμενος και δική του δικαστική υποχρέωση, εισήγαγε στο τριμελές πλειομμελειοδικείο να συζητηθεί εκ νέου η διακοπή ποινής του αιτούντος την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ.

    [11] Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα από την Τράπεζα Πειραιώς

    Το ενδιαφέρον της για την Αγροτική Τράπεζα επιβεβαίωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με σημερινή ανακοίνωσή της.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει, η δήλωση εμπιστευτικότητας, την οποία έχει υπογράψει, δεν της επιτρέπει να δώσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή σχόλιο.

    [12] Η Λίβερπουλ δεν παραχωρεί δανεικό τον Κάρολ στη Νιουκάστλ

    Η φιλόδοξη προσπάθεια της Νιουκάστλ να επαναφέρει τον Αντι Κάρολ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ υπό μορφή δανεισμού με την προοπτική να τον αποκτήσει μόνιμα, έπεσε στο κενό. Η Λίβερπουλ απέρριψε την πρόταση των «ανθρακωρύχων», οι οποίοι τον περασμένο Ιανουάριο είχαν πουλήσει τον διεθνή Άγγλο στράικερ στους «κόκκινους» έναντι 35 εκ. λιρών.

    Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 16:30:38 UTC