Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό καύσωνα η Ελλάδα
  • [02] Μπρος στα κάλλη τι είναι η κρίση
  • [03] "Τριανταφυλλένια" ποινή
  • [04] Νέες ενδείξεις για νερό στον Άρη
  • [05] Μακελειό με 22 νεκρούς σε δεξίωση γάμου στο Αφγανιστάν
  • [06] Πέθανε ο Αμερικανός παραγωγός ταινιών Ρίτσαρντ Ζάνουκ
  • [07] Νεκρός βρέθηκε ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε

  • [01] Σε κλοιό καύσωνα η Ελλάδα

    "Καμίνι" θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες η χώρα. Iδιαίτερα δύσκολη θα είναι, σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Δευτέρα, οπότε το θερμόμετρο κατά τόπους θα δείξει 42 και 43 βαθμούς.

    Για σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, ενώ από αύριο ο υδράργυρος θα «κτυπήσει» και πάλι κόκκινο και στα ηπειρωτικά θα δείξει τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς.

    Σταδιακή σημαντική πτώση προβλέπεται από το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Ιουλίου και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανέμων 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

    Ο καύσωνας οδήγησε χιλιάδες κατοίκους των μεγάλων πόλεων εκτός των τειχών, αναζητώντας λίγη δροσιά σε κάποια παραλία. Σε συνδυασμό με το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου, από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς, αλλά και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα.

    [02] Μπρος στα κάλλη τι είναι η κρίση

    Οι δύσκολοι οικονομικά καιροί ενισχύουν τις πωλήσεις καλλυντικών και επώνυμων τζιν καθώς οι γυναίκες φαίνεται ότι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εξωτερική τους εμφάνιση και στο να προσελκύσουν έναν άνδρα, σύμφωνα με πανεπιστημιακή μελέτη.Ερευνητές στο Τέξας διαπίστωσαν ότι η κρίση στην οικονομία έχει θετική επίδραση στην βιομηχανία της ομορφιάς και ότι οι τιμές των προϊόντων δεν επηρεάζουν αρνητικά.

    "Παρότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες περιορίζουν τα έξοδά τους εξαιτίας της ύφεσης, υπάρχει ωστόσο μια εξαίρεση κι αυτή είναι τα καλλυντικά", εξηγεί η Σάρα Χιλ, βοηθός καθηγητή Κοινωνικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Texas Christian, στο Φορτ Ουόρθ."Οι γυναίκες έχουν μια αυξημένη επιθυμία να αγοράζουν αυτά τα προϊόντα ως απάντηση στους περιορισμούς που θέτει η ύφεση. Παρότι δεν ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για άλλα πράγματα, προτίθενται να ξοδέψουν σε προϊόντα που τις κάνουν ελκυστικές", προσθέτει η ίδια.

    Σύμφωνα με την Χιλ, η έρευνα της οποίας δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας (Journal of Personality and Social Psychology), η αύξηση των πωλήσεων καλλυντικών συνδέεται με την ύφεση από την εποχή του Κραχ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] "Τριανταφυλλένια" ποινή

    Μια Ιρανή είδε επιτέλους την επιθυμία της να πραγματοποιείται καθώς δικαστήριο υποχρέωσε τον σύζυγό της να της αγοράσει 777 τριαντάφυλλα.Η 27χρονη από την Τεχεράνη είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου επειδή ο σύζυγός της τής είχε υποσχεθεί, προ γάμου, ότι θα της αγοράζει διαρκώς τριαντάφυλλα, αλλά δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή του.

    Στο "mehrieh" της - δηλαδή την υποχρέωση που έχει ο σύζυγος απέναντι στη σύζυγο και που πρέπει να εκπληρώσει όχι μόνο σε περίπτωση διαζυγίου αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή το επιθυμήσει εκείνη - είχε ζητήσει 777 τριαντάφυλλα. Συνήθως, στο mehrieh οι γυναίκες ζητούν χρήματα, χρυσά νομίσματα, κτήματα ή σπίτια.

    Στο Ιράν, το mehrieh είναι νομικά δεσμευτικό για τον σύζυγο, ο οποίος μπορεί να δεχτεί αγωγή αν δεν το τηρήσει. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις κινδυνεύει να φυλακιστεί.Στο δικαστήριο η γυναίκα είπε ότι ο 38χρονος σύζυγός της πρέπει να της αγοράσει τα 777 τριαντάφυλλα που της έχει υποσχεθεί, διαφορετικά θα προχωρούσε με τις διαδικασίες του διαζυγίου.

    Στο Ιράν τα 777 τριαντάφυλλα κοστίζουν από 2.500 ως 3.000 δολάρια.Η σύζυγος, πάντως, απέσυρε την αγωγή.

    [04] Νέες ενδείξεις για νερό στον Άρη

    Νέα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση των επιστημόνων ότι, εκτός από τη Γη, η οποία είναι ο μόνος πλανήτης του ηλιακού συστήματος που διαθέτει μεγάλα υδάτινα αποθέματα στο εσωτερικό του, και ο Άρης κάποτε είχε αφθονία νερού στα έγκατά του. Αν και έως τώρα έχουν συσωρευτεί αρκετές ενδείξεις για την ύπαρξη κάποτε σημαντικών ποσοτήτων υγρού νερού στην επιφάνεια του Άρη, οι εκτιμήσεις ήταν ότι το εσωτερικό του ήταν γενικά άνυδρο, μία εικόνα που τώρα μάλλον ανατρέπεται.

    Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κάρνεγκι ανέλυσαν το περιεχόμενο δύο μετεωριτών αρειανής προέλευσης που ανακαλύφθηκαν στη Γη. Οι μετεωρίτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι προέρχονται από τον μανδύα του «κόκκινου πλανήτη» (δηλαδή από το εκτεταμένο γεωλογικό στρώμα μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα), εκτινάχθηκαν από τον Άρη πριν από περίπου 2,5 εκατ. χρόνια και κατέληξαν στη Γη, παγιδευμένοι από τη βαρύτητά της.

    Αναλύοντας γεωχημικά τη σύνθεση των δύο μετεωριτών, οι γεωλόγοι συμπέραναν ότι ο μανδύας του Άρη, σε ορισμένα σημεία, πρέπει να περιείχε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχουν υποθέσει ως τώρα οι επιστήμονες, σε σημείο που να μην διέφερε από την ποσότητα των υπόγειων υδάτων της Γης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το νερό υπήρχε ήδη από την αρχική φάση σχηματισμού του Άρη και έκτοτε ο πλανήτης διατήρησε την ικανότητά του να διακρατεί αποθέματα νερού στο εσωτερικό του.

    [05] Μακελειό με 22 νεκρούς σε δεξίωση γάμου στο Αφγανιστάν

    Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40 από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε μια γαμήλια δεξίωση στο βόρειο Αφγανιστάν.

    Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ο πολιτικός Άχμαντ Χαν Σαμανγκάνι, που είχε διοργανώσει τη γιορτή για το γάμο της κόρης του, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαμανγκάν, Χαϊρουλάχ Ανός, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Ήταν ο γάμος της κόρης του βουλευτή Άχμαντ Χαν. Ένας καμικάζι ανατινάχτηκε, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες", είπε ο Ανός.

    Σε ορισμένες περιοχές του βόρειου Αφγανιστάν, όπου τα πράγματα είναι πιο ήσυχα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, οι τελετές διοργανώνονται πολύ νωρίς το πρωί.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για το βόρειο Αφγανιστάν, τον Λαλ Μοχάμαντ Αχμάτζαϊ, ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά τη στιγμή που αγκάλιαζε τον Άχμαντ Χαν Σαμανγκάνι για να τον συγχαρεί για το γάμο της κόρης του.

    [06] Πέθανε ο Αμερικανός παραγωγός ταινιών Ρίτσαρντ Ζάνουκ

    Ο Αμερικανός παραγωγός Ρίτσαρντ Ζάνουκ, που είχε χρηματοδοτήσει ταινίες όπως "Τα σαγόνια του καρχαρία" και "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" πέθανε την Παρασκευή στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 77 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

    Ο Ζάνουκ είχε συνεργαστεί κατ' επανάληψη με τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον σε ταινίες όπως "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας" και την πρόσφατη ταινία Dark Shadows, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

    Το 1990 τιμήθηκε με Όσκαρ για την ταινία "Ο σωφέρ της κυρίας Ντέιζι", όπου πρωταγωνιστούσε ο Μόργκαν Φρίμαν ενώ το 1975 είχε συνεργαστεί και με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, στην καλτ ταινία "Τα σαγόνια του καρχαρία".

    [07] Νεκρός βρέθηκε ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε

    Νεκρός στο σπίτι του στο Χόλιγουντ βρέθηκε ο Σαγκ Σταλόνε γιος του διάσημου ηθοποιού ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας.

    Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε, πάντως η αστυνομία σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημάδι εγκληματικής ενέργειας.

    Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας ο νεαρός Σταλόνε που ήταν επιδοξος ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την οικονόμο.

    «Είναι μια τραγωδία. Ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος πολύ καλός σκηνοθέτης και ένα υπέροχο πρόσωπο» είπε ο δικηγόρος.

    «Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιο τραγικό ατύχημα. Ήταν γεμάτος ζωή. Δεν ήταν καταθλιπτικός».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 July 2012 - 6:30:34 UTC