Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Eurogroup ενημερώνει ο Γ. Στουρνάρας
  • [02] Δολοφονία 69χρονης στην Φιλοθέη με πιθανό κίνητρο τη ληστεία
  • [03] Παράταση στους μειωμένους φόρους για τη μεσαία τάξη, επιθυμεί ο Ομπάμα
  • [04] Δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο υποστηρίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
  • [05] Τα "βρήκαν" Τομ Κρουζ και Κέιτι Χολμς για το διαζύγιο

  • [01] Το Eurogroup ενημερώνει ο Γ. Στουρνάρας

    Tην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τους στόχους που τίθενται στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος, παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο αποψινό Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν, επίσης και για τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της τρόικας, ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

    Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

    Στο μεταξύ την υποστήριξή του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει ο Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζει με επιστολή του προς τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [02] Δολοφονία 69χρονης στην Φιλοθέη με πιθανό κίνητρο τη ληστεία

    Δολοφονημένη βρέθηκε στις 7 το απόγευμα 69χρονη μέσα στο σπίτι της στην οδό Αγίας Φιλοθέης, στην Φιλοθέη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία πρόκειται για τη σύζυγο ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία έφερε χτυπήματα κυρίως από γροθιές, τα οποία επέφεραν τον θάνατο.

    Το σπίτι, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχε ίχνη παραβίασης ωστόσο φαίνεται ότι έχει ερευνηθεί.

    Στο τόπο του εγκλήματος βρίσκονται ιατροδικαστής και αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

    [03] Παράταση στους μειωμένους φόρους για τη μεσαία τάξη, επιθυμεί ο Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα υπογράψει καμία νομοθεσία του Κογκρέσου που επεκτείνει τις μειώσεις φόρων της εποχής της προεδρίας του Τζόρτζ Μπους και στους πλουσιότερους Αμερικανούς, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

    Οεκπρόσωπος δήλωσε τα παραπάνω αφότου ο Ομπάμα ζήτησε σήμερα την παράταση για ένα χρόνο των μειώσεων φόρων της εποχής της προεδρίας Μπους για οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια το χρόνο, επιδιώκοντας να θέσει τους Ρεπουμπλικάνους σε αμυντική θέση και να ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία εμφανιζόμενος ως υπέρμαχος της μεσαίας τάξης.

    Ο Ομπάμα θέλει να αφήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θεσπίστηκαν από το Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον προκάτοχό του, να λήξουν την 1η Ιανουαρίου για αυτούς που έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

    [04] Δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο υποστηρίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

    Καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή αναφορά του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, για χρέος 500 εκ ευρώ της γερμανικής εταιρείας Χόχτιφ προς το ελληνικό Δημόσιο.

    Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της ΔΑΑ ΑΕ, «εκκρεμεί νομική διαφορά που αφορά σε καταλογισθέν ποσό ΦΠΑ ύψους 44 εκ. ευρώ για την περίοδο 1998-2009, το οποίο λόγω των προσαυξήσεων, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 163 εκ. ευρώ».

    [05] Τα "βρήκαν" Τομ Κρουζ και Κέιτι Χολμς για το διαζύγιο

    Ο Τομ Κρουζ και η Κέιτι Χολμς κατέληξαν σε συμφωνία για το διαζύγιό τους, δύο εβδομάδες αφότου ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τους εκπροσώπους τους.

    Χάρη στη συμφωνία αυτή οι δύο ηθοποιοί θα αποφύγουν μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη στην οποία η αφοσίωση του Κρουζ στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας αναμενόταν να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Και αυτό επειδή, σύμφωνα με κουτσομπολίστικα μέσα ενημέρωσης, ένας από τους λόγους που ώθησαν την Χολμς να ζητήσει διαζύγιο ήταν το γεγονός ότι δεν επιθυμούσε να μεγαλώσει την 6χρονη κόρη της, Σούρι, με βάση το δόγμα της Σαϊεντολογίας.

    Οι εκπρόσωποι και οι δικηγόροι τους απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις προθέσεις της Χολμς. Αντιθέτως, έδωσαν στη δημοσιότητα μια κοινή δήλωση των δύο ηθοποιών στην οποία αναφέρουν ότι "συνεργάζονται" για να διασφαλίσουν το συμφέρον της κόρης τους.

    Οι δικηγόροι δεν διευκρίνισαν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Σύμφωνα όμως με τον ιστότοπο People.com, η Χολμς θα έχει την πλήρη κηδεμονία της Σούρι ενώ ο Κρουζ θα έχει το δικαίωμα να βλέπει συχνά την κόρη του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2012 - 20:30:34 UTC