Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσωνας διαρκείας
  • [02] "Όχι στην εύκολη και βάναυση εμπορική εκμετάλλευση του Τατοΐου"
  • [03] Βιολογικά "όπλα" κατά εντόμων
  • [04] Κλιμάκιο της τρόικας επισκέπτεται το Συμβούλιο Επικρατείας
  • [05] Προηγείται ο Ομπάμα στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [06] Ιός που προκαλεί αφθώδη πυρετό, "ύποπτος" για θανάτους παιδιών
  • [07] "Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες"

  • [01] Καύσωνας διαρκείας

    Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις .

    Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη θα φτάσει:

    -Στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Πέμπτη (12-7-12) τους 37 και κατά περιόδους τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου.

    -Στην Ηπειρο τους 37 με 38 και μεσοβδόμαδα κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου.

    - Στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.

    - Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη (10-7-12) τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούς κελσίου.

    - Στα νησιά του Αιγαίου οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου και μόνο στη νότια Κρήτη από την Τρίτη (10-7-2012) κατά τόπους και κατά διαστήματα η θερμοκρασία θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου.

    Ειδικότερα για την Αττική η θερμοκρασία αναμένεται από την Τρίτη (10-7-2012) να φτάσει τους 39 και πιθανόν από την Τετάρτη (11-7-12) τους 40 βαθμούς κελσίου.

    [02] "Όχι στην εύκολη και βάναυση εμπορική εκμετάλλευση του Τατοΐου"

    Την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία τριών εστιατορίων, τριών καφετεριών και ενός συνεδριακού-πολιτιστικού κέντρου στο Τατόι, όπως ορίζει η νέα μελέτη Γενικής Διάταξης του πρώην Βασιλικού Κτήματος -μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής (8/7/2012)-, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Κτήματος Τατοΐου», Βασίλης Κουτσαβλής, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

    «Η προσπάθεια που γίνεται αποκοπής του κτήματος από το ιστορικό του παρελθόν με χρήσεις όρων όπως "Περιαστικό Μητροπολιτικό Πάρκο Τατοΐου" αποτελεί για εμάς "κόκκινη γραμμή". Το Κτήμα έχει όνομα και το όνομά του αποτελεί και το brand name -αν θελήσουμε να μιλήσουμε με όρους marketing-, αυτό που το κάνει ελκυστικό σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που δίνει αξία στα προϊόντα του», επισημαίνει ο κ. Κουτσαβλής, τονίζοντας παράλληλα τη θλίψη, τη δυσαρέσκεια και την έντονη ανησυχία του Σωματείου στα νέα δεδομένα.

    Επισημαίνει ωστόσο ότι οι απόψεις των μελών του και των μελετητών ταυτίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα των επιστημόνων που επιλέχθηκε έφερε αυτό το έργο εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπό δύσκολες συνθήκες.

    Οι «Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου» -που παρουσίασαν από τον περασμένο Μάρτιο στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσό» τη δέσμη των προτάσεων τους για την αξιοποίηση του πρώην Βασιλικού Κτήματος- έχουν ταχθεί και στο παρελθόν κατά της δημιουργίας ενός Πολιτιστικού-Συνεδριακού Κέντρου στην καρδιά του ιστορικού πυρήνα -και μάλιστα εντός των Κτιρίων του Βουστασίου και του Χοιροστασίου-, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια λύση εκτός πραγματικότητας και σίγουρα μη βιώσιμη. «Σε μια χώρα όπου ο συνεδριακός τουρισμός πάσχει, είναι γεμάτη από συνεδριακά κέντρα ανενεργά και εκατοντάδες χώρους πολιτισμού, δημιουργούν άλλον έναν στο Τατόι. Με αυτό τον τρόπο διαλύουν την καρδιά του κτήματος και το αποκόπτουν από την ιστορία του, ως μοναδικού πρότυπου κτήματος των αρχών του 19ου αιώνα στον Ελλαδικό χώρο», τονίζει με έμφαση ο κ. Κουτσαβλής. Θεωρεί μάλιστα ότι η πρόταση δημιουργίας τόσων χώρων εστίασης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την πιο εύκολη και συνάμα πιο βάναυση εμπορική εκμετάλλευση ενός κτήματος στην καρδιά της Πάρνηθας.

    [03] Βιολογικά "όπλα" κατά εντόμων

    Μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά τουλάχιστον αντιδημοφιλή και συχνά επικίνδυνα έντομα, μιας και μπορεί να κουβαλούν μεταδοτικές ασθένειες, που μπορεί να «κατοικούν» μαζί με τους ανθρώπους στο σπίτι. Πλήθος τα εντομοκτόνα και διάφορα σκευάσματα που εφαρμόζονται για την καταπολέμησή τους, τα οποία όμως αποτελούν δηλητήρια τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον.

    Ο γεωπόνος Βασίλης Αναγνώστου, μιλάει στο ΑΜΠΕ για φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλητικών εντόμων, που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, χωρίς τις επιβλαβής παρενέργειές τους για την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων.

    Τα θηλυκά κουνούπια, εξηγεί ο κ. Αναγνώστου, χρειάζονται αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους και αυτά είναι που μας τσιμπούν. Προτιμούν τα θερμόαιμα ζώα, όπως τον άνθρωπο, γιατί προσελκύονται από τη σωματική θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από την αναπνοή. Άλλοι παράγοντες που «τραβούν» τα κουνούπια είναι η κίνηση, η υγρασία και το φως.

    [04] Κλιμάκιο της τρόικας επισκέπτεται το Συμβούλιο Επικρατείας

    Κλιμάκιο της Τρόικας επσκέπτεται σήμερα το μεσημέριτο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Αναλυτικότερα, μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, του Παναγιώτη Πικραμμένου από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το κλιμάκιο της Τρόικας θα υποδεχθεί ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Κατά την συνάντηση αυτή θα είναι παρόντες και αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των μελών του κλιμακίου της Τρόικάς θα επικεντρωθεί στις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων.

    Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούν στο χρόνο και τον αριθμό εκδίκασης των ενστάσεων (ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις αναστολών, προσφυγές, κ.λπ.) που εκκρεμούν στο δικαστήριο και αφορούν τα δημόσια έργα, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων, κ.λπ.

    [05] Προηγείται ο Ομπάμα στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να έχει μικρό προβάδισμα απέναντι του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ στις πολιτείες-κλειδιά, που θα μπορούσαν να καθορίσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του επόμενου Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

    Η δημοσκόπηση των USA Today/Gallup φέρνει τον Ομπάμα να προηγείται με 47% της πρόθεσης ψήφου έναντι 45% του Ρόμνεϊ, ανάμεσα στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις πολιτείες αυτές.

    Oι πολιτείες που περιλαμβάνονται στη δημοσκόπηση είναι: Κολοράντο, Φλόριντα, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Νιου Χαμσάιρ, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Πενσιλβάνια, Βιρτζίνια και Ουαϊσκόνσιν.

    Γενικά στις συγκεκριμένες πολιτείες δεν μπορεί να προβλεφτεί αν θα ταχθούν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου και σε πολλές περιπτώσεις έχουν καθορίσει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

    Στις υπόλοιπες πολιτείες ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 44% του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Ιός που προκαλεί αφθώδη πυρετό, "ύποπτος" για θανάτους παιδιών

    Ιός που προκαλεί τον αφθώδη πυρετό μπορεί να ευθύνεται για κάποιους από τους μυστηριώδεις θανάτους δεκάδων παιδιών, από τον Απρίλιο, στην Καμπότζη, επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

    Συνολικά 59 κρούσματα έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν παιδιά από τριών μηνών ως 11 χρόνων, τα περισσότερα μικρότερα των τριών ετών. Από τα παιδιά αυτά τα 52 έχασαν τη ζωή τους.

    "Με βάση τα πρόσφατα εργαστηριακά ευρήματα, σημαντική αναλογία των δειγμάτων που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικά στον Εντεροϊό 71 (EV-71), ο οποίος προκαλεί αφθώδη πυρετό. Ο EV-71 είναι γνωστό ότι σε ορισμένους ασθενείς προκαλεί γενικά σοβαρές επιπτώσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ο ΠΟΥ από τις 3 Ιουλίου προσφέρει βοήθεια στη χώρα για να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου τουλάχιστον 60 παιδιών κάτω των επτά χρόνων, τα οποία πέθαναν μόλις ένα 24ωρό μετά την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία με υψηλό πυρετό, αναπνευστικά προβλήματα και συμπτώματα εγκεφαλίτιδας.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] "Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες"

    Η επιτυχία στην προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου θα κριθεί από την επίτευξη συμφωνημένων στόχων, γεγονός που θα δώσει στην Αθήνα τη δυνατότητα να ζητήσει τροποποιήσεις, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας τη Δευτέραστην τηλεόραση του Σκάι.

    Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα κληθεί να υλοποιήσει τα ειδικά μισθολόγια και να περικόψει κατά συνέπεια τους μισθούς των δικαστικών, των ενστόλων, των πανεπιστημιακών και των γιατρών, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιτυχίες στις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο για τη διατήρηση των ειδικών μισθολογίων, ειδικά για τους ένστολους.

    Ο κ. Κεδίκογλου προανήγγειλε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σύνταξη του νομοσχεδίου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. «Θεωρείται σχεδόν έτοιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, σχετικά με το υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι θα έχει αναπτυξιακή προοπτική. «Αναζητείται η καλύτερη δυνατή φόρμουλα» προκειμένου να επιτευχθεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των φόρων, είπε ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί οι δόσεις σου να είναι μεγαλύτερες από το μηνιαίο εισόδημά σου».

    Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές. «Θα πρέπει να βρεθεί ένας εξορθολογισμός» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνοντας ότι «η εσωτερική υποτίμηση στο θέμα των ακινήτων έχει ήδη επέλθει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2012 - 8:30:40 UTC