Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους 40 βαθμούς αγγίζει ο υδράργυρος
  • [02] Μοσκοβισί: Η ευρωζώνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα

  • [01] Τους 40 βαθμούς αγγίζει ο υδράργυρος

    «Κόκκινο»χτυπάει το θερμόμετρο σήμερα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν κατά τόπους, στους 41 βαθμούς Κελσίου.

    Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τηρώντας κάποιους απλούς κανόνες στη διατροφή τους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

    Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου, κατά τις ημέρες που επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει οι άνθρωποι να υδατώνονται σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, «δηλαδή το σώμα να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες υγρών, όχι μόνον από το νερό, αλλά και από άλλα ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και οι χυμοί. Η υδάτωση επιτελείται και με επαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό», τονίζει.

    Επιπλέον, θα πρέπει οι άνθρωποι να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

    [02] Μοσκοβισί: Η ευρωζώνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα

    Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, θα ακολουθήσει νέα σύνοδος του Eurogroup στις 20 Ιουλίου με στόχο να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    "Το Eurogroup αύριο θ΄αρχίσει να υλοποιεί τις αποφάσεις που έλαβαν στα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες της ευρωζώνης και θα υπάρξει και μια ακόμα σύνοδος στη διάρκεια αυτού του μήνα, στις 20 Ιουλίου νομίζω", πρόσθεσε.

    Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να υλοποιήσει "γρήγορα" τις αποφάσεις αυτές, κυρίως την ολοκληρωμένη τραπεζική εποπτεία ώστε ν΄ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

    "Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε συγκεκριμένα μηνύματα ότι αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου θα μεταφραστούν σε πραγματική δράση. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό", τόνισε ο Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

    "Πρέπει ν΄αρχίσουμε από αύριο κιόλας, στη σύνοδο των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες", επεσήμανε.

    "Οι υπουργοί πρέπει πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουν το σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά επίσης πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 12:30:30 UTC