Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Γιατί χρειάζεται να σωθεί το ευρώ κα Μέρκελ;»
  • [02] Ο Μάρκες πάσχει από άνοια, δηλώνει ο αδερφός του
  • [03] Σε επαναλειτουργία τα δρομολόγια του Προαστιακού
  • [04] Σόιμπλε: Απίθανο να υπάρξει εφέτος κεντρική επιτήρηση των τραπεζών
  • [05] Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μεξικό, αμφισβητώντας τη νίκη του Νιέτο
  • [06] Ειδική μνεία σε Έλληνα ηθοποιό στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

  • [01] «Γιατί χρειάζεται να σωθεί το ευρώ κα Μέρκελ;»

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ κάλεσε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να εξηγήσει γιατί η χώρα χρειάζεται να σώσει το ευρώ --κάτι το οποίο στοιχίζει πολλά στους φορολογούμενους-- και τι θα απαιτήσει αυτό.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Γκάουκ επισήμανε ότι η Μέρκελ "έχει το καθήκον να περιγράψει πολύ λεπτομερειακά τι σημαίνει, περιλαμβανομένου του τι σημαίνει για τον προϋπολογισμό".

    Ο Γκάουκ είπε ακόμη ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δυσκολεύεται να εξηγήσει γιατί είναι ζωτικής σημασίας η Γερμανία να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην διάσωση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης και προσφέρθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κυβερνητικές προτεραιότητες.

    "Μερικές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσει τι αφορούν όλα αυτά. Και μερικές φορές, υπάρχει έλλειψη προσπάθειας να πούμε ανοικτά στον λαό τι πραγματικά συμβαίνει", είπε ο Γκάουκ

    [02] Ο Μάρκες πάσχει από άνοια, δηλώνει ο αδερφός του

    Ο τιμηθείς με το βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας του 1982 Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, 85 ετών, εμφάνισε γεροντική άνοια από το 1999, αποκάλυψε ο αδελφός του Χάιμε σε δηλώσεις του που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η μεξικανική εφημερίδα El Universal.

    "Αυτό που έχει είναι προβλήματα μνήμης. Στην οικογένειά μας, όλοι καταλήγουμε να έχουμε γεροντική άνοια. Κι εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει να έχω μερικά μικρά προβλήματα, αλλά εκείνος έχει σοβαρό πρόβλημα", είπε ο αδελφός του συγγραφέα σε φοιτητές στην Καρθαγένα.

    Σύμφωνα με τον Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, ο αδελφός του, ο συγγραφέας του βιβλίου Εκατό Χρόνια Μοναξιάς, εμφάνισε συμπτώματα γεροντικής άνοιας το 1999, όταν είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από καρκίνο. Η χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε "του έσωσε τη ζωή, αλλά (. . .) επιτάχυνε την διαδικασία της απώλειας της μνήμης του", κατά τον ίδιο.

    [03] Σε επαναλειτουργία τα δρομολόγια του Προαστιακού

    Αποκαθίστανται, πλήρως σήμερα, τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είχαν τροποποιηθεί- κυρίως, τα βραδινά, τα οποία είχαν ανασταλεί- λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο.

    Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4263 και 4265, με ώρες αναχώρησης από τα Άνω Λιόσια για Αεροδρόμιο 21:47 και 22:02 αντίστοιχα, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 4262 και 4264, με ώρες αναχώρησης 21:11 και 21:26, από Αεροδρόμιο για Άνω Λιόσια.

    Παράλληλα, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4432, με αναχώρηση 21:44 από Αεροδρόμιο για Κιάτο και 4433, με αναχώρηση 21:35 από Κιάτο για Αεροδρόμιο.

    Επίσης, τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών, όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

    [04] Σόιμπλε: Απίθανο να υπάρξει εφέτος κεντρική επιτήρηση των τραπεζών

    Η ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει να θεσπίσει την κεντρική επιτήρηση των τραπεζών της αυτή τη χρονιά όπως ήλπιζε, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα.

    Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού προκάλεσαν αναστάτωση στην Ισπανία, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην διαδικασία οριστικοποίησης των όρων του δανεισμού της από τους ευρωπαίους εταίρους της για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της τομέα, που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες.

    Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν την 29η Ιουνίου σε μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Ένα από τα κύρια μέτρα που συμφωνήθηκαν ήταν η θέσπιση, πιθανώς φέτος, της κεντρικής επιτήρησης των εθνικών προϋπολογισμών στην ευρωζώνη, καθώς και η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων.

    "Πριν να μπορέσει να δοθεί άμεση βοήθεια στις τράπεζες, πρέπει να δημιουργηθεί (ένας θεσμός που θα αναλάβει την) κοινή επιτήρηση των τραπεζών", εξήγησε ο Σόιμπλε.

    "Αλλά αυτός ο θεσμός δεν θα μπορέσει να αρχίσει να λειτουργεί αυτή τη χρονιά. Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό", πρόσθεσε.

    [05] Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μεξικό, αμφισβητώντας τη νίκη του Νιέτο

    Χιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος σε μια πορεία στην Πασέο δε λα Ρεφόρμα, μια κεντρική λεωφόρο στην πρωτεύουσα του Μεξικού, ως την τεράστια πλατεία Σόκαλο χθες, κατηγορώντας τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο για εξαγορά ψήφων και ότι πλήρωσε τηλεοπτικά δίκτυα, ή έκανε συμφωνίες μαζί τους για να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους.

    Οι διαδηλωτές --φοιτητές, αριστεροί, αναρχικοί, συνδικαλιστές και άλλοι-- φώναζαν συνθήματα επικρίνοντας τον Πένια Νιέτο, το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) και την εκλογική επιτροπή.

    Ο Πένια Νιέτο κέρδισε τις εκλογές της περασμένης Κυριακής με διαφορά σχεδόν επτά εκατοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Το PRI επιστρέφει στην εξουσία έπειτα από 12 χρόνια. Προηγουμένως, κυβέρνησε το Μεξικό επί επτά δεκαετίες, στην διάρκεια των οποίων είχε κατηγορηθεί για επανειλημμένη νοθεία και καταστολή κάθε διαφωνίας.

    "Το PRI απειλεί πολλούς, εξαγοράζει άλλους με καναδυό τάκος", είπε ο Μανουέλ Οσεγκέδα, ένας 43χρονος εμποροϋπάλληλος που συμμετείχε στην διαδήλωση.

    [06] Ειδική μνεία σε Έλληνα ηθοποιό στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

    Στο νέο Έλληνα ηθοποιο Γιάννη Παπαδόπουλο απονεμήθηκε ειδική μνεία για το ρόλο του άνεργου νέου στην ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 47ου φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

    Η ταινία αναφέρεται στην Οδύσσεια ενός νεαρού στη σύγχρονη Αθήνα. Ο σκηνοθέτης κάνει ένα σχόλιο πάνω στην οικονομική κατάσταση και τα επακόλουθα των μέτρων λιτότητας. Η απονομή έγινε χτες το βράδυ, στη μεγάλη αίθουσα του φεστιβάλ, χωρικότητας 2.500 θέσεων. Ενώ, η ελληνοτουρκική παραγωγή, «Πέρα από το λόφο» του Εμιν Άλπερ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας NETPAC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 8:30:34 UTC