Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε ο Πεδουλάκης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
  • [02] Δεκάδες νεκροί, εκατομμύρια άστεγοι από τις πλημμύρες στην Ινδία
  • [03] Οικονομική κρίση και ελληνικό κρασί
  • [04] Σε νέο ρεκόρ η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Μάιο
  • [05] Για παντελή απουσία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Συμφωνία Apple - Proview Technologies για εμπορική ονομασία iPad
  • [07] Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Cyprus BP
  • [08] Bloomberg: Αναμένεται μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης
  • [09] "Όχι" στα ευρωομόλογα από τον Γκ. Βεστερβέλε

  • [01] Ανακοινώθηκε ο Πεδουλάκης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

    Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι και επισήμως ο αντικαταστάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Περιστεριώτης τεχνικός και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πράσινη ΚΑΕ και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από τη διοίκηση.

    Στις πρώτες δηλώσεις του ως τεχνικός των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε: «Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν αλλάζει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο κόσμος του, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ μ? αυτόν μπορούμε ένα κάνουμε πολλά. Γι? αυτό και ζητάμε τη στήριξή του».

    [02] Δεκάδες νεκροί, εκατομμύρια άστεγοι από τις πλημμύρες στην Ινδία

    Πλημμύρες που οφείλονται στις σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στην ανατολική Ινδία, έχουν προκαλέσει το θάνατο 79 ανθρώπων, ενώ 2,2 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς εγκατέλειψαν τις εστίες τους την περασμένη εβδομάδα και τουλάχιστον 500.000 φιλοξενούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

    Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σάρωσαν ιδιαίτερα το κρατίδιο Ασαμ, στη μεθόριο με το Μπουτάν και το Μπανγκλαντές, και προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Βραχμαπούτρα. Οι πλημμύρες έπληξαν επίσης τα κρατίδια Αρουνατσάλ Πραντές και Μανιπούρ χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [03] Οικονομική κρίση και ελληνικό κρασί

    Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Ο Έλληνας καταναλωτής, έχει πλέον περιορισμένη αγοραστική δυνατότητα, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

    Πώς λοιπόν διαμορφώνεται, εμπορικά, ο χώρος του κρασιού στην Ελλάδα, ο οποίος προσφέρει, ουσιαστικά, ενα είδος πολυτελείας στην αγορά;

    Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσει να μας δώσει ο Γιώργος Κολοβέντζος, ένας νέος οινολόγος και εκπρόσωπος του κτήματος Λαζαρίδη, σε θέματα πωλήσεων.

    - Ποιά είναι η εικόνα σας για την αγορά του κρασιού αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα;

    "Σε μια χώρα που βιώνει οικονομική κρίση, στην οποία οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν αρνητική ψυχολογία, θα ήμουν παράλογος αν παρουσίαζα μια θετική εικόνα της αγοράς του κρασιού, από πλευράς όγκου καταναλώσεων. Υπάρχει όμως μια τάση του καταναλωτή προς το κρασί, η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί από το γεγονός ότι οι υψηλοί ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά (ουΐσκι, βότκα κ.α.), καθιστούν το κρασί πιο προσιτό ως προιόν.Επίσης οι αυξανόμενες προσπάθειες των εταιρειών του χώρου για "εκπαίδευση" του κοινού, αυξάνουν τη ζήτηση."

    - Εσείς προσωπικά, εργάζεστε για ένα γνωστό και καθιερωμένο κτήμα, με παράδοση στο χώρο. Οι δυσκολίες είναι οι ίδιες για εσάς, σε ο,τι αφορά στην πώληση και προώθηση των κρασιών;

    "Σε μια δύσκολη, οικονομικά, περίοδο όλες οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όταν εργάζεσαι για ένα γνωστό κτήμα, με 20ετή παράδοση στο χώρο του κρασιού, πρέπει να καταβάλεις διπλάσια προσπάθεια για να εκπροσωπείς ορθά το όνομα και το κύρος της εταιρείας σου. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται διαρκώς και όσο μεγάλη και υπαρκτή να είναι η ζήτηση επώνυμων προιόντων, πρέπει να παραθέτεις εξειδικευμένες γνώσεις και καλύτερες υπηρεσίες."

    - Ποιά είδη κρασιών πιστεύετε πως έχουν μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την περίοδο; Ποιό είναι το βασικό κριτήριο επιλογής του καταναλωτή;

    "Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών, λόγω της κακής περιόδου που διανύουμε, επιλέγει βάσει της περιορισμένης αγοραστικής του δυνατότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις το χύμα κρασί και τα πιο φθηνά εμφιαλωμένα κρασιά. Φυσικά, υπάρχει και ένα μέρος του καταναλωτικού κοινού, το οποίο επιλέγει με γνώμονα την αναγνωρισιμότητα ενός προιόντος (brand name) , για να είναι περισσότερο σίγουρο για την επιλογή του. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση, επωφελούνται τα επώνυμα και ακριβότερα κρασιά."

    - Θεωρείτε πως είναι δυσκολότερη η προώθηση ενός προιόντος απευθείας στον καταναλωτή ή η πώληση του στον επαγγελματία( sommelier, εστιάτορα, καβίστα), ο οποίος γνωρίζει καλύτερα το προιόν και τον ανταγωνισμό;

    "Και στις δυο περιπτώσεις, οι δυσκολίες είναι υπαρκτές και ανάλογες. Όταν η προώθηση γίνεται απευθείας στον καταναλωτή, υπάρχει η έλλειψη εκπαίδευσης, η αρνητική ψυχολογία λόγω της κρίσης και η περιορισμένη αγοραστική δυνατότητα. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις των επαγγελματιών του χώρου, σε προιόντα, υπηρεσίες και τιμές. Συνεπώς, ο ανταγωνισμός αυξάνεται και η εργασία μας δυσκολεύει διαρκώς"

    - Τα τελευταία χρόνια αρκετές ελληνικές εταιρείες κρασιών, όπως και η δική σας, προσθέτουν στη γκάμα των προιόντων τους κάποια ultra premium και συνεπώς ακριβά κρασιά. Πώς αντιδρά η Ελληνική αγορά σε αυτό το εγχείρημα και πώς μπορούν αυτά τα προιόντα να ανταγωνιστούν άλλα, εισαγόμενα, ανάλογων τιμών και ίσως καλύτερης ποιότητας;

    "Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και αξίας, από τις ελληνικές εταιρείες, τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει τη ραγδαία εξέλιξη του κλάδου της οινοποιίας στη χώρα μας. Το εγχείρημα αυτό, βρήκε αρκετούς υποστηρικτές στην ελληνική αγορά, οι οποίοι συνεχίζουν να επιλέγουν υψηλής ποιότητας προιόντα, είτε γιατί είναι λιγότερο επηρεασμένοι από την υπάρχουσα οικονομική κρίση, είτε γιατί είναι λάτρεις του κρασιού. Για τα εισαγόμενα κρασιά ανάλογων τιμών, πιστεύω πως η ελληνική αγορά θα απορροφήσει ευκολότερα ένα εγχώριο προιόν έναντι ενός εισαγόμενου, για το λόγο ότι δεν είναι αρκετά εξοικειωμένη με τον διεθνή αμπελώνα."

    - Ένας επαγγελματίας του χώρου( οινολόγος, sommelier), ή ένας επισκέπτης στη χώρα μας, με μεγαλύτερη εμπειρία στο κρασί, πιστεύετε πως θα επέλεγε ένα ελληνικό ή ένα εισαγόμενο ακριβό κρασί;

    "Σημαντικό ρόλο στην επιλογή αυτή έχουν τα προσωπικά κριτήρια που θα έθετε ο ίδιος. Αν η επιλογή γινόταν για προσωπική απόλαυση ή ως συνοδευτικό κάποιου γεύματος -όπου σε αυτή την περίπτωση τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά-θα μπορούσε να κινηθεί προς τις δυο κατευθύνσεις, είτε στο ελληνικό είτε στο εισαγόμενο κρασί. Αντιθέτως, εαν τα κριτήρια είναι άκρως επαγγελματικά και αντικειμενικά, με γνώμονα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δυο προιόντων και τη σχέση ποιότητας- τιμής, τότε το εισαγόμενο κρασί πιθανώς να βρισκόταν σε θέση ισχύος. Πολλές φορές βέβαια, ένας λάτρης του κρασιού ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις διαφορετικές εκφράσεις μιας ποικιλίας, γνωρίζοντας ότι η προσφερόμενη τιμή μπορεί να μην είναι ρεαλιστική."

    - Παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια τελευταία, από πολλά ελληνικά κτήματα, για εξαγωγή των κρασιών τους. Πιστεύετε πως θα μπορούσε να ευοδωθεί αυτό το εγχείρημα; Έχουν τα ελληνικά κρασιά την ποιότητα και τις κατάλληλες τιμές για να γίνουν ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά;

    "Συναντώ τελευταία, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, την άποψη ότι οι εξαγωγές είναι η λύση. Για το χώρο του κρασιού, αυτό δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Κάποιες εταιρείες έχουν ξεκινήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, να εξάγουν τα προιόντα τους στις διεθνείς αγορές. Η δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, είναι η ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας των προιόντων αυτών και συνεπώς η αύξηση των πωλήσεων τους. Υπάρχουν ελληνικά κρασιά τα οποία μπορούν να σταθούν επάξια ανάμεσα σε κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Είναι σαφές ότι δεν διαθέτουμε τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σαν την Αυστραλία, φθηνό εργατικό δυναμικό σαν τη Νότιο Αφρική καθώς και την ποιότητα και αναγνωρισιμότητα της Γαλλίας. Είναι λογικό λοιπόν να μην είναι εύκολος ο ανταγωνισμός αυτών των προιόντων, όμως το ελληνικό κρασί έχει τις δυνατότητες για μια καλύτερη θέση στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα. Η βασική προυπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι να το κάνουμε πιο γνωστό"

    - Η εισβολή αρκετών εισαγόμενων προιόντων, βοηθά στο να ανεβαίνει το επίπεδο των ελληνικών κρασιών μέσω της ανταγωνιστικότητας που δημιουργείται;

    "Ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους. Σήμερα, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα εισαγόμενων κρασιών, με ιδιαίτερη ευκολία. Αυτό μας υποχρεώνει να εξελισσόμαστε διαρκώς και ταυτόχρονα να τοποθετούμε ψηλά τον πήχη στον τομέα της ποιότητας."

    - Η κρίση που βιώνει το κρασί ως προιόν, είναι αισθητή και στον ίδιο τον επαγγελματία του χώρου;

    "Η κρίση έχει γίνει αισθητή σε όλους τους τομείς και συνεπώς στο δικό μας. Χρειάζονται περισσότερες ώρες εργασίας, ανεξάντλητες προσπάθειες, ακόμα και αφιέρωση προσωπικού χρόνου για τη διατήρηση απλά των αποτελεσμάτων, των προηγούμενων ετών. Καθημερινά οι τομείς των εταιρειών συρρικνώνονται και εργαζόμενοι απολύονται, όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνεται ο καθένας μας πιο μαχητικός και ανταγωνιστικός."

    - Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και ποιές συμβουλές θα δίνατε στο μέσο καταναλωτή, ο οποίος πιθανώς να μην είναι μεγάλος γνώστης των κρασιών, κατά την επιλογή ενός προιόντος;

    "Πρωτίστως, για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση στο χώρο του κρασιού, πρέπει να επέλθει οικονομική σταθερότητα στην εγχώρια αγορά, έτσι ώστε ο καταναλωτής να ανακτήσει την αγοραστική του δύναμη και συνεπώς τη ψυχολογία του. Ο καταναλωτής, ο οποίος είναι λάτρης του κρασιού, πρέπει να αντλεί συνεχώς πληροφορίες και να ενημερώνεται γι' αυτό. Σήμερα, μπορεί μέσα από σεμινάρια, γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις εταιρειών, ακόμα και από μια απλή περιήγηση στο internet, να είναι σε θέση να αξιολογήσει ένα προιόν και να επιλέξει ποιό είναι το κατάλληλο για εκείνον. Εαν καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, το κρασί θα καταλάβει τη θέση που του αναλογεί και θα αποτελέσει μέρος της διατροφής και της γευστικής μας κουλτούρας."

    [04] Σε νέο ρεκόρ η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Μάιο

    Το ποσοστό της ανεργίας στη ζώνη του ευρώ έκανε το Μάιο νέο ρεκόρ, φτάνοντας στο 11,1% του ενεργού πληθυσμού, έναντι 11% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, 17,56 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι το Μάιο στη ζώνη του ευρώ, δηλαδή 88.000 περισσότεροι απ' ό,τι τον προηγούμενο μήνα.

    Με το ποσοστό της ανεργίας της να φτάνει το 24,5%, η Ισπανία έχει και πάλι τους περισσότερους ανέργους στην Ευρώπη.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα αφορούν το Μάρτιο, όταν η ανεργία έφτανε το 21,9%.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Για παντελή απουσία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

    Αθήνα, Ελλάδα 02/07/2012 12:49 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Για παντελή απουσία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης

    «Δεν μπορεί τελικά εμείς να χρησιμοποιούμαστε ως φόβητρο, ως ένα άλλο δηλαδή πειραματόζωο, για να μην ζητά η υπόλοιπη Ευρώπη. ? Δεν μπορούμε να επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας αυτό τον ρόλο. Μ' αυτή την έννοια, θέτω την ανάγκη να υπάρξει αυτή τη στιγμή μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης- κι εδώ προφανώς σ' αυτό εμείς θα συνδράμουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

    Ο κ. Σουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής και εξήγησε γιατί ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην δεχθεί την τρόικα στην Αθήνα. «Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που θα είχε να κάνει αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τη στάση της των προηγούμενων ημερών, η οποία χαρακτηρίστηκε από μία παντελή απουσία στη συζήτηση που γινόταν στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε εκ μέρους της μια εκ νέου κατάθεση διάθεσης πλήρους αποδοχής της πολιτικής του μνημονίου...», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] Συμφωνία Apple - Proview Technologies για εμπορική ονομασία iPad

    Ηαμερικάνικη εταιρεία πληροφορικής Apple Inc. δέχθηκε να πληρώσει 60 εκατ. δολάρια για να τερματιστεί η αντιδικία με μια κινεζική επιχείρηση πληροφορικής για τη χρήση της εμπορικής ονομασίας iPad στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα ένα κινεζικό δικαστήριο, εξέλιξη η οποία τερματίζει μια μακρόχρονη δικαστική διένεξη στην οποία είχε εμπλακεί η επιχείρηση-γίγαντας του τομέα της τεχνολογίας σε μια από τις σημαντικότερες αγορές της.

    Η εταιρεία Proview Technology, η οποία είχε διαθέσει εμπορικά το 2009 έναν υπολογιστή με το όνομα IPAD, προσέφυγε σε πολλά κινεζικά και αμερικανικά δικαστήρια εναντίον της Apple, τονίζοντας ότι διέθετε τα δικαιώματα χρήσης αυτής της εμπορικής ονομασίας στην Κίνα και προσπαθώντας να εμποδίσει την πώληση της ταμπλέτας iPad.

    Σήμερα το δικαστήριο της Σενζέν κάλεσε την κινεζική υπηρεσία βιομηχανίας και εμπορίου "να μεταφέρει την εμπορική ονομασία IPAD στην Apple", κάτι το οποίο αφαιρεί πλέον από την Proview Technology την δυνατότητα να τη χρησιμοποιεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου της Γκουανγκντόνγκ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Cyprus BP

    Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Cyprus Popular Bank Public co ltd ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης καθώς και η προσφορά για εθελοντική ανταλλαγή υφιστάμενων αξιογράφων κεφαλαίου εκδόσεων 2008 (CPBCS), 2009 (CPBCB) και 2010 (CPBCC) (Επιλέξιμα Αξιόγραφα) με συνήθεις μετοχές και/ή νέα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΑΕΚ), κατ? επιλογήν του κατόχου τους.

    Το συνολικό ποσό των εγγραφών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης ανήλθε σε 3.013.561,20 ευρώ, εκ των οποίων 2.843.525,80 ευρώ προήλθαν από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και 170.035,40 ευρώ από αιτήσεις προεγγραφής για αδιάθετες μετοχές. Κατά συνέπεια θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους 30.135.612 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ έκαστη, οι οποίες παρέχουν τα ίδια δικαιώματα (rank pari passu) με τις υφιστάμενες μετοχές για όλους τους σκοπούς.

    [08] Bloomberg: Αναμένεται μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης

    Τη μείωση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την ερχόμενη Πέμπτη κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας (25 μονάδες βάσης) στο 0,75% αναμένουν 57 οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης αναζητούν αυτή την εβδομάδα βοήθεια από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ για να ενισχύσουν την ηρεμία στις αγορές μετά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 28/29 Ιουνίου.

    [09] "Όχι" στα ευρωομόλογα από τον Γκ. Βεστερβέλε

    Την προοπτική κεντρικής ανάληψης της ευθύνης του χρέους των κρατών - μελών της Ευρωζώνης μέσω ευρωομολόγων απέρριψε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

    «Δεν μπορεί να ευθύνεται η Γερμανία για τα χρέη της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε και διευκρίνισε ότι αυτή δεν είναι η θέση μόνο του κόμματός του, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), αλλά και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Η κυρία Μέρκελ το είπε ξεκάθαρα, θέλουμε μια σταθερή Ένωση και σε αυτό θα έπρεπε να επιμείνουμε», δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 July 2012 - 10:30:36 UTC