Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκαν ESM και Δημοσιονομικό Σύμφωνο από το Γερμανικό Κοινοβούλιο
  • [02] Χωρίς ναυαγοσώστες πολλές παραλίες
  • [03] Ξεκίνησε η σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ στην Ερέτρια
  • [04] Κίνα: Τουλάχιστον 17 τραυματίες από τον σεισμό στην επαρχία Σιντζιάνγκ
  • [05] Σημαντική διάκριση της Καμεράτας για την ηχογράφηση όπερας του Γκλουκ
  • [06] Οι υπέρβαροι άνδρες μπορεί να ξεπεράσουν ευκολότερα μια μορφή καρκίνου
  • [07] Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο υπόπτων για ληστεία στα Πετράλωνα
  • [08] Ο Μπλέικ νίκησε τον Μπολτ και έγινε ο 4ος ταχύτερος όλων των εποχών

  • [01] Εγκρίθηκαν ESM και Δημοσιονομικό Σύμφωνο από το Γερμανικό Κοινοβούλιο

    Εγκρίθηκαν χθες, Παρασκευή, από το Ομοσπονδιακό Γερμανικό Κοινοβούλιοτο Δημοσιονομικό Σύμφωνο καθώς και οευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ESM.

    Ειδικότερα, με ψήφους 491 υπέρ, 111 κατά και 6 αποχές εγκρίθηκε το πρώτο και με493 υπέρ, 106 κατά και 5 αποχές ο ESM.

    Εξάλλου, εγκρίθηκαν και από την 'Ανω Βουλή της Γερμανίας, όπου εκπροσωπούνται τα ομόσπονδα κρατίδια, οι νόμοι για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον μηχανισμό διάσωσης ESM. Όλα τα κρατίδια υπερψήφισαν την πρόταση, εκτός από αυτό του Βραδεμβούργου, όπου στην κυβέρνηση «συγκατοικούν» οι Σοσιαλδημοκράτες με την Αριστερά, η οποία είχε εξ αρχής εκφράσει την αντίθεσή της.

    Η χθεσινή απόφαση, ωστόσο, δεν αναμένεται να υπογραφεί από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, πριν περάσουν δύο έως τρεις εβδομάδες, διάστημα απαραίτητο προκειμένου το Συνταγματικό Δικαστήριο να εξετάσει προσφυγή του κόμματος της Αριστεράς περί της συνταγματικότητας των εν λόγω νόμων.

    [02] Χωρίς ναυαγοσώστες πολλές παραλίες

    «Απροστάτευτοι» θα είναι οι λουόμενοι, πιθανώς μέχρι και το τέλος Ιουλίου, σε πολλές πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, καθώς οι προκηρύξεις για τις θέσεις ναυαγοσωστών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

    Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας «ξεπάγωσε» τις προκηρύξεις και έτσι οι δήμοι θα προχωρήσουν σύντομα σε προσλήψεις, παρ όλα αυτά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κάνει απίθανη την εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες, πριν από το τέλος Ιουλίου. Συνήθως οι προκηρύξεις των θέσεων ανακοινώνονταν στα τέλη Μαΐου, ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.

    Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πνιγμών είναι αρκετά υψηλός, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα, με ακτογραμμή 16.000 χιλιόμετρα και παρότι οι Έλληνες δηλώνουν πως είναι εξοικειωμένοι με την θάλασσα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι κατά το τρίμηνο Μαΐου ? Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά τη διετία 2008 - 2010 πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 980 άνθρωποι.

    [03] Ξεκίνησε η σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ στην Ερέτρια

    Μια κρίσιμη σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ, ξεκίνησε στην Ερέτρια Ευβοίας, υπό την προεδρία του Γεωπονικού πανεπιστημίου. Στη σύνοδο θα παραστεί ο νέος υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα επιδιώξει συνεργασία σε «χαμηλούς τόνους» και χωρίς αλληλοκατηγορίες με τα πανεπιστήμια, αλλά αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο νέος Νόμος- Πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την πλειονότητα της Βουλής, θα εφαρμοστεί.

    Μεταξύ των ζητημάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, που σε δυο μήνες μένουν χωρίς προϋπολογισμούς, αλλά και χωρίς διοικήσεις. Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα των πιστώσεων προς τα ιδρύματα έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες, καθώς συσχετίζεται απόλυτα με την εφαρμογή του νόμου.

    [04] Κίνα: Τουλάχιστον 17 τραυματίες από τον σεισμό στην επαρχία Σιντζιάνγκ

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 99 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ντουσάνζι και το εστιακό του βάθος ήταν 9,8 χιλιόμετρα.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας, περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο. Πολλά από τα θύματα παγιδεύτηκαν από την κατάρρευση σπιτιών.

    Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 05:07 τοπική ώρα (00:07 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί σε διάστημα 90 λεπτών.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [05] Σημαντική διάκριση της Καμεράτας για την ηχογράφηση όπερας του Γκλουκ

    Τη διάκριση Diapason 5 του έγκριτου γαλλόφωνου μουσικού περιοδικού αλλά και την πρώτη θέση στις επιλογές του περιοδικού BBC Music στις προτάσεις των cd όπερας (τεύχη Ιουνίου 2012) απέσπασε η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση του έργου του Γκλουκ «Ο θρίαμβος της Κλέλιας» με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής.

    Στην ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2011 και κυκλοφορεί σε τριπλό cd από το Μάρτιο, με την ετικέττα της γερμανικής εταιρείας MDG την Ορχήστρα διευθύνει ο Ιταλός μαέστρος Τζουζέπε Σιγκισμόντι ντε Ρίζιο. Τους ρόλους της όπερας ερμηνεύουν στα ιταλικά, κορυφαίοι σολίστ με ειδίκευση στη μουσική της περιόδου του μπαρόκ.

    Την Κλέλια ερμηνεύει η γαλλίδα σοπράνο Ελέν Λεκόρ , τον Οράτιο η μέτζο σοπράνο Μαίρη-Ελεν Νέζη, τον Ταρκίνιο η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη, την Λαρίσσα η τουρκάλα σοπράνο Μπουρτσού Ουγιάρ , τον Πορσίννα ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και τον Μάννιο, ο κόντρα τενόρος Φλορίν Σεζάρ Ουάτου .

    [06] Οι υπέρβαροι άνδρες μπορεί να ξεπεράσουν ευκολότερα μια μορφή καρκίνου

    Το επιπλέον βάρος μπορεί τις περισσότερες φορές να είναι επικίνδυνο για την υγεία, ωστόσο οι υπέρβαροι άνδρες είναι πιθανότερο να ξεπεράσουν μια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύται στην Επιθεώρηση Κλινικής Ογκολογίας (Journal of Clinical Oncology) και η οποία αφορά μια επιθετική μορφή του λεμφώματος non-Hodgkin, που ονομάζεται "Διάχυτο από μεγάλα Β κύτταρα λέμφωμα (DLBCL)".

    Κάποιες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης DLBCL. Σε άλλες μορφές καρκίνου--όπως ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου-- οι παχύσαρκοι ασθενείς ενδέχεται να έχουν χειρότερη πρόγνωση από εκείνους που είναι πιο αδύνατοι όταν διαγιγνώσκονται με τη νόσο. Έτσι τα ευρήματά της ομάδας αποτέλεσαν έκπληξη,όπως δήλωσε ο Κένεθ Κάρσον του Washington University School of Medicine στο Σεντ Λούις, ο οποίος ηγείται της έρευνας..

    Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές γιατί οι υπέρβαροι άνδρες με λέμφωμα επιβιώνουν περισσότερο και ο Κάρσον τόνισε ότι τα ευρήματα της έρευνας δεν αφήνουν περιθώριο στους άνδρες να παχαίνουν ή να μην αδυνατίζουν.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο υπόπτων για ληστεία στα Πετράλωνα

    Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και δύο υπόπτων για ληστεία έγινε στις 00:40 στη συμβολή των οδών Αγνάντων και Οβρένοβιτς στα Πετράλωνα.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο τους δύο υπόπτους, κατά τη διάρκεια ερευνών μετά από ληστεία που έγινε σε σπίτι, αλλά αυτοί για να διαφύγουν πυροβόλησαν εναντίων τους.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον έναν ενώ συνέλαβαν και τον δεύτερο. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο ενώ ο συνεργός του στην ασφάλεια για ανάκριση.

    [08] Ο Μπλέικ νίκησε τον Μπολτ και έγινε ο 4ος ταχύτερος όλων των εποχών

    Μία νίκη που θα μείνει στην ιστορία πέτυχε ο Γιόχαν Μπλέικ απέναντι στον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ., Γιουσέιν Μπολτ, στα Ολυμπιακό "trials" της Τζαμάικα. Ο Μπλέικ ήταν ο μεγάλος νικητής στα 100μ. με χρόνο 9.75, κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Τα 9.75 καθιστούν τον Μπλέικ 4ο ταχύτερο αθλητή όλων των εποχών, πίσω από τον συμπατριώτη του Μπολτ (9.58), τον Αμερικανό Τάισον Γκέι (9.69) και τον Ασάφα Πάουελ (9.72). Ο Μπλέικ βελτίωσε την καλύτερη προσωπική επίδοσή του μέχρι σήμερα (9.82) και δήλωσε: «Είμαι πρωταθλητής Τζαμάικα τώρα και ως πρωταθλητής πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

    Ο Μπολτ συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση (9.86), ενώ 3ος ήταν ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ασάφα Πάουελ με 9.88. Και οι τρεις εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στα 100μ..


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 June 2012 - 8:30:37 UTC