Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυτοκτόνησε 70χρονος υπό την απειλή έξωσης, στο Γαλάτσι
  • [02] Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κατά τον μήνα Ιούνιο
  • [03] Χωρίζουν Ντομινίκ Στρος-Καν και Αν Σινκλέρ, σύμφωνα με δημοσίευμα
  • [04] Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής
  • [05] Ν. Νανόπουλος: Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής
  • [06] Να δοθεί στους Έλληνες αέρας να αναπνεύσουν, επανέλαβε ο Β. Φάιμαν
  • [07] Αναγκαία η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην ανακεφαλαιοποίηση, εκτιμά ο πρόεδρος της Alpha Bank
  • [08] Ο πρωθυπουργός Μόντι θα μεταβεί στο Κίεβο για τον τελικό Ιταλίας-Ισπανίας

  • [01] Αυτοκτόνησε 70χρονος υπό την απειλή έξωσης, στο Γαλάτσι

    Ανδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.

    Ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος πήγε μόνος του, χτύπησε το κουδούνι και ανακοίνωσε τον λόγο της επίσκεψής του. Ο 70χρονος, όμως, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε.

    Ο δικαστικός κλητήρας προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον μεταπείσει, αλλά ο ένοικος του διαμερίσματος πραγματοποίησε την απειλή του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

    [02] Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κατά τον μήνα Ιούνιο

    Αμετάβλητος στο επίπεδο του 2,4% παρέμεινε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κατά τον μήνα Ιούνιο, σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία.

    Πρόκειται για τον 19ο κατά σειρά μήνα στη διάρκεια του οποίου ο πληθωρισμός παραμένει σε επίπεδο υψηλότερο του 2%. Ένα επίπεδο το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβλέπει με στόχο τη σταθερότητα των τιμών.

    [03] Χωρίζουν Ντομινίκ Στρος-Καν και Αν Σινκλέρ, σύμφωνα με δημοσίευμα

    Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλέρ χώρισαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Closer που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

    Η Αν Σινκλέρ, πλούσια κληρονόμος η οποία πρόσφατα επέστρεψε στα μίντια ως διευθύντρια σύνταξης του γαλλικού παραρτήματος της Huffington Post--ήταν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου γαλλικού καναλιού μέχρι το 1997 που ο Ντομινίκ Στρος-Καν έγινε υπουργός Οικονομικών, έδιωξε τον πρώην ισχυρό άνδρα από το σπίτι τους στο κεντρικό Παρίσι πριν από ένα μήνα και τώρα ζουν χωριστά, σύμφωνα με το περιοδικό.

    Το ζευγάρι είναι παντρεμένο 20 χρόνια και η Σινκλέρ, η οποία ερωτεύτηκε τον Στρος-Καν όταν του πήρε συνέντευξη, στάθηκε στο πλευρό του όταν εκείνος κατηγορήθηκε τον Μάιο του 2011 ότι επιχείρησε να βιάσει μια καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής

    Ο νέος πρόεδρος της Βουλής γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα και διατριβή στα εκλογικά συστήματα. Εκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β' Αθήνας το 1989, και σ`όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες.

    Σήμερα είναι πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βουλευτής Β' Αθηνών

    Ο κ. Μεϊμαράκης διετέλεσε: Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09. Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992). Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93. Στις 24/4/94 στο Γ' Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση. Πρόεδρος της ΟΚΕ Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Οικονομικών. Μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996. Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Δ΄Συνεδρίου της ΝΔ, υπό τον Γεώργιο Ράλλη. Υπεύθυνος Κεντρικής Επιτροπής του Τομέα Υποδομών της ΝΔ. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου «αρχών και θέσεων» της ΝΔ το 2000. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ μέχρι την 7.04.2001.

    [05] Ν. Νανόπουλος: Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής

    Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μακράς πνοής για την ανάταξη της οικονομίας, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος, μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

    Ο κ. Νανόπουλος, εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος καθώς η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία αυξάνεται, ενώ λόγω της μείωσης των καταθέσεων το ευρωσύστημα θα συνεχίσει να είναι η βασική πηγή άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και παράλληλα οι συνθήκες βαθιάς ύφεσης θα επιτείνουν το πρόβλημα των καθυστερούμενων δανείων. Επισήμανε, επίσης, ότι περίπου 800.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί την περίοδο της κρίσης.

    Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά και στις ενέργειες που έχει προχωρήσει και αναμένεται να υλοποιήσει η τράπεζα για να ενισχυθεί κεφαλαιακά και για να εξασφαλίσει ρευστότητα.

    [06] Να δοθεί στους Έλληνες αέρας να αναπνεύσουν, επανέλαβε ο Β. Φάιμαν

    Τη θέση, πως πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες για την εξυγίανση της οικονομίας τους, επαναλαμβάνει ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην μεγαλύτερης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», στην οποία είχε εκφράσει την ίδια άποψη και πριν από μερικές ημέρες. «Πρέπει να τους δοθεί αέρας για να αναπνεύσουν» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Αυστριακός καγκελάριος.

    Διατρανώνοντας την πίστη του και την υποστήριξή του στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ο κ. Φάιμαν επισημαίνει στη συνέντευξη, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, πως αν δεν υπήρχε το ευρώ, η Ευρώπη θα είχε μια μόνιμη κρίση, για πολλά χρόνια.

    [07] Αναγκαία η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην ανακεφαλαιοποίηση, εκτιμά ο πρόεδρος της Alpha Bank

    Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα και ακεραιότητα του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη διαδικασία αυτή, στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών.

    Ο πρόεδρος της Alpha Bank επεσήμανε ότι ένας υγιής και δραστήριος τραπεζικός τομέας με την ευελιξία και τη δυναμική που του προσδίδει η ιδιωτική πρωτοβουλία, έχει την δυνατότητα να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    [08] Ο πρωθυπουργός Μόντι θα μεταβεί στο Κίεβο για τον τελικό Ιταλίας-Ισπανίας

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στο Κίεβο για τον τελικό του Euro 2012, στον οποίο θα βρεθούν αντίπαλες οι εθνικές ομάδες της Ιταλίας και της Ισπανίας, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    "Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τη νίκη της ιταλικής εθνικής ομάδας και την Κυριακή θα μεταβώ στο Κίεβο για τον τελικό", τόνισε ο Μόντι που έχει το ίδιο παρατσούκλι "Σούπερ Μάριο" με τον ιταλό επιθετικό Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος χθες σημείωσε τα δύο τέρματα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 June 2012 - 10:30:38 UTC