Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Αναγκαίες οι τροποποιήσεις στο Μνημόνιο
  • [02] Ξανά φάρμακα με πίστωση
  • [03] Ρέθυμνο: Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης της υγείας σε εργαζομένους
  • [04] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται ότι θα παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup
  • [05] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Ρομπέρ Σαμπατιέ
  • [06] Κ. Χατζηδάκης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μειώσει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος
  • [07] Σχόλιο του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής
  • [08] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι
  • [09] Το "τιμόνι" του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζας αναλαμβάνουν ο Γ. Ζανιάς και ο Αλ. Τουρκολιάς

  • [01] Α. Σαμαράς: Αναγκαίες οι τροποποιήσεις στο Μνημόνιο

    Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες.

    Ο Αντ Σαμαράς θέτει επίσης το ζήτημα "ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος".

    [02] Ξανά φάρμακα με πίστωση

    Ανακούφιση προκαλεί σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική, η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς άρχισαν από σήμερα να τους καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές του Απριλίου. Η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός υγείας Α. Λυκουρέντζος.

    Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 127 εκατομμυρίων ευρώ, για να εξοφλήσει με αυτά τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

    Μετά από την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο του ΦΣΑ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να αναστείλει τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

    Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε απόψε και στον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του ΦΣΑ ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας. Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011. Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

    [03] Ρέθυμνο: Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης της υγείας σε εργαζομένους

    Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης της υγείας σε εργαζομένους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

    Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διεύθυνση, καταργείται η υποχρέωση έκδοσης βιβλιαρίου υγείας και αντικαθίσταται από έκδοση πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εκδίδεται από οποιοδήποτε ιατρό του Δημοσίου, ασφαλιστικού οργανισμού ή ιατρού με ιδιωτικό ιατρείο σε όλη την επικράτεια με ειδικότητα παθολόγου, γενικού ιατρού ή ιατρού εργασίας αν διαθέτει η επιχείρηση.

    Η πραγματοποίηση των εξετάσεων μπορεί να γίνει σε όλα τα κατάλληλα εργαστήρια δημόσια ή ιδιωτικά, ενώ τα πιστοποιητικά υγείας θα ισχύουν για πέντε έτη πλην των εργαζομένων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που ισχύει για δύο έτη.

    [04] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται ότι θα παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του προέδρου του Eurogroup, όπως προκύπτει από συγκλίνουσες ευρωπαϊκές πηγές.

    «Προσανατολίζονται σε μία παράταση της θητείας του Γιούνκερ στην ηγεσία του Eurogroup», τονίσθηκε από τη γαλλική αντιπροσωπεία στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Άλλη γαλλική διπλωματική πηγή τόνισε πως το Παρίσι δεν αντιτίθεται στην επανεκλογή Γιούνκερ.

    «Αυτό θα αντιμετωπισθεί αύριο στο πρόγευμα των ηγετών της ευρωζώνης.Είναι πολύ πιθανόν ο Γιούνκερ να προταθεί ξανά», τόνισε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

    Σύμφωνα με άλλο ευρωπαϊκό διπλωμάτη, η «πιθανότερη εναλλακτική θα ήταν να παραταθεί κατ' ένα έτος ακόμη» του και όχι να υπάρξει νέα πλήρης θητεία δυόμισι ετών.

    [05] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Ρομπέρ Σαμπατιέ

    Ο Γάλλος συγγραφέας και ποιητής Ρομπέρ Σαμπατιέ, συγγραφέας του πολυδιαβασμένου «Σουηδικά σπίρτα» έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος Albin Michel.

    «Απεβίωσε σήμερα στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) στο νοσοκομείο Αμπρουάζ Παρέ της Βουλώνης-Μπιγιανκούρ», στα παρισινά περίχωρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκδότη του.

    Μέλος της Ακαδημίας Γκονκούρ, ο Σαμπατιέ επεβλήθη ως μεγάλος συγγραφέας στη συνείδηση του κοινού με τα «Σουηδικά σπίρτα», έργο το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '60, κι επίσης ως ποιητής και συγγραφέας του έργου «Ιστορία της Γαλλικής Ποίησης».

    «Γράφω από ανάγκη, για να προσπαθήσω να γίνω ένα με κάτι που αγνοώ», τόνιζε ο ίδιος, που πάντοτε αδυνατούσε να πιστέψει την απρόσμενη πορεία του στο λογοτεχνικό στερέωμα.

    [06] Κ. Χατζηδάκης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μειώσει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος

    «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά για τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους. Αλλά και να εργαστούμε μαζί με τους εταίρους μας, έτσι ώστε το οικονομικό πρόγραμμα για τη χώρα να καταστεί πιο δίκαιο και λειτουργικό».

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαρά.

    [07] Σχόλιο του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής

    "Τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένει ο λαός απο την Σύνοδο της ΕΕ, όπου συζητούνται οι υπερεξουσίες της Κομισιόν που θα ισχυροποιήσουν την δικτατορία των μονοπωλίων" αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου προστίθεται οτι "τα περί 'καλής' και 'κακής' επαναδιαπραγμάτευσης αποτελούν κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων."

    Το ΚΚΕ επισημαίνει οτι "δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, της οποίας οι εταίροι αλλολασφόζονται για την κυριαρχία, όμως όλοι μαζί τσακίζουν τους λαούς" και προσθέτει οτι "δεν μπορει να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια και η εξουσία τους."

    [08] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι

    Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε έκταση κοντά στα κτίρια του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά, που έχει κάψει περίπου δέκα στρέμματα με ξερά χόρτα, δεν απειλεί ούτε το νοσοκομείο, ούτε το ΕΚΑΒ, ούτε και σπίτια στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου.

    Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [09] Το "τιμόνι" του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζας αναλαμβάνουν ο Γ. Ζανιάς και ο Αλ. Τουρκολιάς

    Το "τιμόνι" του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνουν οι κ.κ. Γ. Ζανιάς και Αλ. Τουρκολιάς. Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα τα απόγευμα εξέλεξε τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου. Παράλληλα εξελέγη και ως (προσωρινός) πρόεδρος του Δ.Σ. έως ότου παραιτηθεί από τα καθήκοντά του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών και του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων ο Γιώργος Ζανιάς. Αμέσως μετά την παραίτησή του ο κ. Ζανιάς θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του ομίλου.

    Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, εξέλεξε στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου της Τράπεζας Βασίλη Ράπανου ως νέο Πρόεδρο τον μέχρι σήμερα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά. Στη θέση αυτή θα τον διαδεχθεί ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, αφού προηγουμένως εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

    Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης και εξελέγη ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

    Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος εξελέγη ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου.

    Επίσης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ο Λεωνίδας Θεόκλητος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 18:30:35 UTC