Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερμανία - Ιταλία για μια θέση στον τελικό
  • [02] Εξέπνευσε ο 42χρονος που έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης
  • [03] "Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας" η τρόικα στην Ελλάδα, σύμφωνα με Αλταφάζ
  • [04] Γ. Παπανδρέου: «Η Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της»
  • [05] Ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [06] Πάνω από το 7% η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων
  • [07] Κλιμακώνεται η πίεση προς την καγκελάριο Μέρκελ

  • [01] Γερμανία - Ιταλία για μια θέση στον τελικό

    Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του EURO 2012, Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται σήμερα στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας και θα τη διευθύνει ο Γάλλος Στεφάν Λανουά.

    Τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ είναι η μοναδική ομάδα στο τουρνουά που μετρά μόνο νίκες (σ.σ. σε τέσσερις αγώνες), με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το νικηφόρο σερί της, σε διεθνές επίπεδο, στις 15 νίκες. Ο έμπειρος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με κύριο στοιχείο την πίεση στον χώρο, που αργά ή γρήγορα, οδηγεί τον αντίπαλο στο λάθος.

    Από την πλευρά του, ο Τσέζαρε Πραντέλι, δούλεψε αθόρυβα τους τελευταίους μήνες και με βασικό συστατικό παίκτες από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, δημιούργησε μία ομάδα που έχει στόχο να παίξει παραγωγικό ποδόσφαιρο.

    [02] Εξέπνευσε ο 42χρονος που έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης

    Εχασε τη μάχη για τη ζωή, ο άνδρας ο οποίος το πρωί έπεσε στο κενό από τον βράχο της Ακρόπολης και διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, με κατάγματα στο κεφάλι και το σώμα του, στον Ερυθρό Σταυρό, όπου κατέληξε.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 42χρονο, υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας στο κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου. Το πρωί πήγε κανονικά στην εργασία του, αλλά κάποια στιγμή είπε στους συναδέλφους του ότι είχε κάποια δουλειά και έφυγε.

    Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Πάνω του βρέθηκε μόνο ένα σημείωμα με τα στοιχεία του.

    Για τις συνθήκες της πτώσης διενεργείται προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές.

    [03] "Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας" η τρόικα στην Ελλάδα, σύμφωνα με Αλταφάζ

    Μια αποστολή της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που αρχικά αναμενόταν να επισκεφθεί την Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, θα μεταβεί τελικά στην Ελλάδα «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία κατά την οποία η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, απάντησε: «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

    Όσον αφορά στη διάρκεια της επίσκεψης «είναι πάντα δύσκολο όταν πρόκειται για την Ελλάδα να προβλέψουμε πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι έλεγχοι», πρόσθεσε ο κ. Αλταφάζ.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [04] Γ. Παπανδρέου: «Η Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της»

    Για κρίσιμη στιγμή για την ευρωζώνη που βρίσκεται σε σταυροδρόμι, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

    Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «έαν δεν δημιουργηθούν θεσμοί, όπως τα ευρωομόλογα, η τραπεζική ένωση που θα εγγυάται τις καταθέσεις όλων των πολιτών, η οικονομική και δημοσιονομική ένωση, αλλά και μια στρατηγική για την ανάπτυξη, τότε θα μεγεθυνθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη ευρωζώνη δημιουργώντας ένα βαθύ χάσμα, ενα νέο τείχος του Βερολίνου, μεταξύ των χωρών με υψηλό ρίσκο και εκείνων με χαμηλό ρίσκο».

    Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ εύκολο να δημιουργείται η αίσθηση ενός εξιλαστήριου θύματος, δηλαδή ότι φταίει η Ελλάδα». Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «είναι πασιφανές ότι η Ελλάδα έχει τα προβλήματά της, τα οποία λύνει με δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της», πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι θα πρέπει πλέον και η Ευρώπη να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της συμπληρώνοντας την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

    [05] Ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης

    Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης, την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι χρειάζεται πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς.

    «Κατάθεση αγωγής στο ειρηνοδικείο παίρνει δικάσιμο το 2016. Μιλάμε για ειρηνοδικείο, τη χαμηλότερη βαθμίδα, που εκεί είναι και τα πιο λαϊκά δικαστήρια. ... Επίσης μια κατάθεση αγωγής ενός δημοσίου υπαλλήλου στα διοικητικά δικαστήρια εκδικάζεται μετά πενταετίας και πλέον...», ανέφερε, ως παράδειγμα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ σε ερώτηση για τα αίτια της καθυστέρησης είπε ότι αυτή οφείλεται στην απουσία εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και σε κενά που υπάρχουν τόσο σε δικαστές όσο και σε δημοσίους υπαλλήλους.

    Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα του υπουργείου είναι οι φυλακές και η συμφόρηση που υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη.

    [06] Πάνω από το 7% η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων

    Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από το 7% και η Ιταλία είδε το κόστος δανεισμού της στη σημερινή δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων να αυξάνεται στο 6,19%, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών διέλυσαν τις ελπίδες για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    Η υποχώρηση των προσδοκιών των επενδυτών από τη σύνοδο κορυφής αντανακλάται και στην υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της ισοτιμίας του ευρώ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,8% και η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2417 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,4% από το χθεσινό κλείσιμο.

    [07] Κλιμακώνεται η πίεση προς την καγκελάριο Μέρκελ

    Η Άγγελα Μέρκελ, που ήδη έχει δαιμονοποιηθεί από ΜΜΕ στην Ευρώπη που την παρουσιάζουν σαν ρομπότ-Εξολοθρευτή, θεότητα που τρώει Έλληνες ζωντανούς, έχει γίνει στόχος ενός νέου κύματος βιτριολικών σχολίων για τη στάση της στην κρίση της ευρωζώνης.

    Η κα Μέρκελ ?μισητή από πολλούς στην Ελλάδα διότι επιμένει στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια της χώρας της και της ΕΕ? υφίσταται εδώ και καιρό την απεικόνισή της με ναζιστικές στολές, αλλά ενόψει της συνόδου κορυφής του ευρωπαϊκού συμβουλίου αυτής της εβδομάδας, έγινε στόχος ακόμα πιο άγριων εικόνων και τίτλων.

    Από το Παρίσι ως την Ουάσινγκτον, οι πιέσεις προς την Μέρκελ, επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, εντείνονται καθώς αναζητείται μια λύση στην κρίση στην ΕΕ, η οποία απειλεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

    Αλλά η "Φράου Νάιν" (η "Κυρία Όχι") δεν μοιάζει να προτίθεται να υποχωρήσει σε ζητήματα όπως η αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους ή η μείωση των δημοσίων δαπανών ? πολύ περισσότερο αφού η προσέγγισή της έχει αυξήσει την δημοτικότητά της μεταξύ των γερμανών ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του 2013.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2012 - 12:30:33 UTC