Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα Ισπανίας - Πορτογαλίας για μια θέση στον τελικό
  • [02] Ευρωβουλευτές χρίζονται «Φίλοι της Ελλάδας»
  • [03] Ολάντ-Μέρκελ επιθυμούν "εμβάθυνση" της οικονομικής ένωσης
  • [04] Ο Μόντι "πέρασε" τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στην Ιταλία
  • [05] Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα "επιλύσει" την κρίση, λένε Μπαρόζο και Σουλτς

  • [01] Κόντρα Ισπανίας - Πορτογαλίας για μια θέση στον τελικό

    Οπρώτος ημιτελικός του Euro 2012 φέρνει αντιμέτωπες την Ισπανία με την Πορτογαλία. (21.45).

    Είναι η 35η φορά που θα κοντραριστούν οι δυο ομάδες. Η παράδοση είναι με το μέρος της Ισπανίας, που σε 7 επίσημα παιχνίδια με τους γείτονες, έχει 4 νίκες και μόλις μια ήττα!

    [02] Ευρωβουλευτές χρίζονται «Φίλοι της Ελλάδας»

    Την ιδρυτική διακήρυξη του κύκλου ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», υπέγραψαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, δέκα ευρωβουλευτές.

    Η δημιουργία του Κύκλου είναι πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής, Γερμανού ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη (ALDE) και αποτελεί προσπάθεια αύξησης της ευαισθητοποίησης για την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα.

    Βασικό θέμα της ιδρυτικής εκδήλωσης ήταν η επισήμανση της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και η διαπίστωση ότι η χώρα δεν αποτελεί μόνο γενέτειρα της Δημοκρατίας, αλλά και σύμβολο της θέλησης της Ευρώπης να παραμείνει ενωμένη και να αναπτύξει περαιτέρω την ευρωπαϊκή ιδέα.

    Στόχος του Κύκλου Ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας» είναι να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναπτύξουν μία θετική αντίληψη, τόσο για τη χώρα όσο και για τον πολιτισμό της, αλλα και να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει, ώστε να δοθεί το ισχυρό μήνυμα, ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει μόνη της την κρίση αλλά έχει και την Ευρώπη στο πλευρό της.

    [03] Ολάντ-Μέρκελ επιθυμούν "εμβάθυνση" της οικονομικής ένωσης

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ πως οι δύο χώρες επιθυμούν να «εμβαθύνουν την οικονομική και νομισματική ένωση, αύριο πολιτική» ένωσηστην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, που υποδέχθηκε την καγκελάριο μία ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά την οποία θα εξετασθούν τα μέσα για την καταπολέμηση της κρίσης στο ευρώ, τόσο το Παρίσι, όσο και το Βερολίνο, επιθυμούν «να εμβαθύνουν την οικονομική και νομισματική, αύριο πολιτική, ένωση, προκειμένου να φθάσουμε σε μία ολοκλήρωση και σε μία αλληλεγγύη».

    [04] Ο Μόντι "πέρασε" τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στην Ιταλία

    Ο Μάριο Μόντι κατέγραψε μια νίκη στην κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση της αμφιλεγόμενης εργασιακής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνησή του σήμερα, ενισχύοντας τη θέση του ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ όπου θα ζητήσει περισσότερα μέτρα για την ανάπτυξη και έναν μηχανισμό για την κάλυψη του κόστους δανεισμού της Ιταλίας.

    Η Κάτω Βουλή στη Ρώμη ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το σχετικό νομοσχέδιο στις δύο τελευταίες από τις τέσσερις ψήφους εμπιστοσύνης, τις οποίες είχε ζητήσει ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης των μέτρων πριν από την αναχώρησή του την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες.

    Μία από τις πρώτες του εξαγγελίες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία, τον Νοέμβριο του 2011, η εργασιακή μεταρρύθμιση του Μόντι ρυθμίζει επί το ευνοϊκότερο τη δυνατότητα των εργοδοτών στις απολύσεις, επεκτείνει τα επιδόματα ανεργίας από το 2017 και θέτει τέλος στην καθ' υπέρβαση χρήση των ευέλικτων μορφών εργασίας, που επέτρεπε στους εργοδότες να μην προσλαμβάνουν εργαζομένους με πλήρες ωράριο απασχόλησης.

    Αργότερα απόψε, η Βουλή θα εγκρίνει το μέτρο καθαυτό σε μία ψηφοφορία ρουτίνας.

    Η εργασιακή μεταρρύθμιση του Μόντι είχε κατατεθεί προ τριών μηνών στο Κοινοβούλιο, έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση με τα εργατικά σωματεία και την εργοδοσία, αλλά σύντομα χρειάσθηκε να αναθεωρηθεί, έπειτα από την πίεση των κομμάτων και τις ανησυχίες των συνδικάτων για αύξηση των απολύσεων, ή των εργοδοτών που φοβούνται αύξηση του κόστους εργασίας.

    Οι εργατικές ενώσεις ήδη έχουν οργανώσει πολυάριθμες κινητοποιήσεις κατά των προτεινόμενων αλλαγών.

    Η υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο, η κύρια εισηγήτρια της μεταρρύθμισης, υπεραμύνθηκε των μέτρων σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ: «πασχίζουμε να προστατεύσουμε τα άτομα, όχι τις δουλειές τους. Η στάση των ανθρώπων πρέπει να αλλάξει. Η εργασία δεν είναι δικαίωμα, θα πρέπει να κερδηθεί, ακόμη και μέσα από θυσίες».

    [05] Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα "επιλύσει" την κρίση, λένε Μπαρόζο και Σουλτς

    Κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν ότι η Σύνοδος Κορυφής αυτής της εβδομάδας στις Βρυξέλλες δεν θα "επιλύσει" την κρίση στην ευρωζώνη, ούτε θα σηματοδοτήσει το τέλος των αναταραχών στις αγορές.

    "Νομίζω ότι είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι γίνεται μια Ευρωπαϊκή σύνοδος και κατόπιν οι αγορές ως εκ θαύματος θα ηρεμήσουν. . . Θα χρειαστεί χρόνος γι' αυτό", είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η σύνοδος "δεν μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα", επισήμανε.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε επίσης να μην "υπερφορτώνεται κάθε σύνοδος με προσδοκίες για ιστορικές αποφάσεις".

    "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: υπάρχουν μεγάλες διαφορές την παραμονή της συνόδου", σημείωσε, τονίζοντας ειδικά τη συνεχιζόμενη αντίθεση της Γερμανίας στην έκδοση ευρωομολόγων. "Δεν θα επιλύσουμε την κρίση χρέους την Πέμπτη και την Παρασκευή", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2012 - 18:30:33 UTC