Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Aν οι Ελληνες ερευνητές ήμασταν στην Κίνα, θα είχαμε γίνει δισεκατομμυριούχοι"
  • [02] Πατέρας για δεύτερη φορά ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Στελέχη τραπεζών καλούνται σε εξηγήσεις για τις δανειοδοτήσεις προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ
  • [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκπρόσωπος του τραπεζικού συστήματος ο νέος υπουργός Οικονομικών
  • [05] Τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της Συνόδου
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στην πολιτική του μνημονίου

  • [01] "Aν οι Ελληνες ερευνητές ήμασταν στην Κίνα, θα είχαμε γίνει δισεκατομμυριούχοι"

    «Αν οι Έλληνες ερευνητές ήμασταν στην Κίνα, με τις ιδέες που έχουμε αναπτύξει, θα ήμασταν δισεκατομμυριούχοι. Εκεί, οι άνθρωποι δουλεύουν για το αύριο, όχι για το χτες, η γνώση υπάρχει παντού και οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι τεράστιες. Εδώ, όλες οι τεχνολογίες που αναπτύξαμε γίνανε αέρας. Ό,τι γίνεται, το αφήνουμε και φεύγει»: με τη φράση αυτή, ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, περιέγραψε τη βασική παθογένεια της λειτουργίας του ελληνικού κράτους ως προς την αξιοποίηση της έρευνας, η οποία κινδυνεύει να καταστήσει ως μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα, την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας, που θα μπορούσε να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

    Ενώ παγκοσμίως επενδύονται στη νανοτεχνολογία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, η Ελλάδα ?περί άλλα τυρβάζει. «Η πολιτεία δεν καταλαβαίνει τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, σε αντίθεση με την Κίνα, όπου βρέθηκα για 15 ημέρες και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω μεταξύ άλλων ότι οι μισθοί σε Πεκίνο και Σαγκάη είναι όσο στη Θεσσαλονίκη», υποστήριξε ο κ.Λογοθετίδης, σε γεύμα εργασίας με δημοσιογράφους και φορείς, ενόψει του επιστημονικού πολυγεγονότος NANOTEΧNOLOGY 2012, που στην επταήμερη λειτουργία του (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου), εκτιμάται ότι θα «δημιουργήσει» για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης έσοδα 2 εκατ. ευρώ (βάσει υπολογισμών της εταιρείας ΑRTION Conferences).

    [02] Πατέρας για δεύτερη φορά ο Αλέξης Τσίπρας

    Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Νωρίς το πρωί της Τρίτης, η σύντροφος του, Μπέτυ Μπαζιάνα, "έφερε στον κόσμο" το δεύτερο αγόρι της οικογένειας.

    [03] Στελέχη τραπεζών καλούνται σε εξηγήσεις για τις δανειοδοτήσεις προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

    Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων για τις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την περίοδο 2000 έως και 2011, με την αποστολή κλήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων σε στελέχη τραπεζών που ενέκριναν τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

    Το πρώτο πακέτο κλήσεων που ήδη έχει αποστείλει για την υπόθεση ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αφορά περισσότερα από 50 στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων.

    Οι πρώτοι κληθέντες έχουν ζητήσει προθεσμία από τον Εισαγγελέα για να παραδώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους για στις 3 Ιουλίου.

    Για το θέμα των δανείων των δύο μεγάλων κομμάτων είχε ζητήσει την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα ο εκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής,προερχόμενος από την Δημοκρατική Συμμαχία, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων χαρακτηρίζοντας την υπόθεση "σκάνδαλο", ο οποίος κατέθεσε στον κ. Πεπόνη .

    Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον Εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία φαίνεται να προκύπτει ότι συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα , στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

    [04] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκπρόσωπος του τραπεζικού συστήματος ο νέος υπουργός Οικονομικών

    «Εκπρόσωπο του τραπεζικού συστήματος», χαρακτήρισαν τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, σε δήλωσή του ανέφερε επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας «ήταν επί πρωθυπουργίας Σημίτη συνομιλητής του ΔΝΤ που αντικατέστησε στο Υπουργείο Οικονομικών τον επίσης εκπρόσωπο των τραπεζών, Βασίλειο Ράπανο».

    Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες «και οι δύο είναι προσωπικές επιλογές του μνημονιακού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και οι δύο έχουν στο βιογραφικό τους την συμμετοχή τους στη σκανδαλώδη εποχή της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ των swaps».

    [05] Τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της Συνόδου

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μ. Ρούτε, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup Z. K. Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Β. Μαρτένς.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στην πολιτική του μνημονίου

    Η κυβέρνηση «παραμένει εγκλωβισμένη στην πολιτική του μνημονίου και δεν μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με άλλες χώρες, για τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας στην Ευρώπη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρώπη και επισημαίνει ότι η ένταξη της Ισπανίας και της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης, αποδεικνύει ότι η κρίση οφείλεται στην πολιτική λιτότητας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι «χρειάζεται επαναθεμελίωση της Ευρώπης και συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, όπου εκτός των άλλων, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος και η δημιουργία αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 June 2012 - 16:30:29 UTC