Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ι. Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών
  • [02] Αν. Λυκουρέντζος: "Έως τις 5 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί θα λάβουν 125 εκατ. ευρώ"
  • [03] Φέτα, γιαούρτι, λάδι με "ανεβασμένες μετοχές" στο εξωτερικό
  • [04] Το ΑΜΠΕ στην οθόνη του WindowsPhone
  • [05] Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε τον κατώτερο μισθό
  • [06] Οζίλ: «Θέλω το EURO και την χρυσή μπάλα»
  • [07] Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού
  • [08] Αλληλέγγυο το ΝΑΤΟ προς την Τουρκία, καταδικάζει τη Συρία
  • [09] Δεν αποκλείει αλλαγή των Συνθηκών προς μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση ο Μπαρόζο

  • [01] Ο Ι. Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών

    Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει, στις 7.30 το απόγευμα.Εκλήθη να προσέλθει στο σπίτι του πρωθυπουργού την ίδια ώρα που ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

    [02] Αν. Λυκουρέντζος: "Έως τις 5 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί θα λάβουν 125 εκατ. ευρώ"

    Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο την εξόφληση των υποχρεώσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απέναντι στους φαρμακοποιούς, καθώς όπως αποφασίστηκε οι φαρμακοποιοί αναμένεται να λάβουν το ποσό των 125 εκατ. ευρώ έως τις 5 Ιουλίου.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς. Οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα καταβληθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

    Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι οφειλές των παλαιότερων ετών, θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

    Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρός τους Κώστας Λουράντος, ζητώντας την επίλυση του θέματος των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

    [03] Φέτα, γιαούρτι, λάδι με "ανεβασμένες μετοχές" στο εξωτερικό

    Μπορεί η κρίση στην Ελλάδα να έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της οικονομίας, ωστόσο οι επιδόσεις των ελληνικών προϊόντων εκτός συνόρων φέρνουν τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας.

    Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), οι ελληνικές εξαγωγές, κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2012, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, συνεχίζουν να παρουσιάζουν μία σταθερά αυξητική τάση.

    Οι απώλειεςπου καταγράφονται στις ευρωπαϊκές χώρες, δεν επηρεάζουν τη δυναμική του εξαγωγικού τομέα της Ελλάδας, καθώς μεγάλο μέρος των εξαγωγέων έχει στρέψει την προσοχή του σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως είναι αυτές σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε ευκαιρίες, που εμφανίζονται σε μεγάλες και οργανωμένες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα και η Αυστραλία.

    Το αμερικανικό καταναλωτικό κοινό έδειξε την προτίμησή του στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αξιοσημείωτη ζήτηση σε ελληνικό γιαούρτι και φέτα. Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί το Νο 1 ανερχόμενο προϊόν στις ΗΠΑ. Ιδιαίτερα αυξημένες πωλήσεις σημείωσε και το ελληνικό ελαιόλαδο, ένα προϊόν πολύ δημοφιλές στους Αμερικανούς καταναλωτές.

    Στον Καναδά, το ίδιο διάστημα, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 43,8%. Κατηγορίες όπως τα φάρμακα, τα δομικά υλικά και τα πλαστικά είδη, κατέγραψαν μεγάλο ποσοστό αύξησης. Στην κατηγορία των τροφίμων και ποτών, αύξηση παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά (μπύρα, ούζο, κ.ά.), καθώς και το κρασί. Επίσης, σημαντική αύξηση πωλήσεων παρουσίασε η φέτα.

    [04] Το ΑΜΠΕ στην οθόνη του WindowsPhone

    Έχετε κινητό με WindowsPhone;

    Πληκτρολογείστε amna.gr στο Marketplace - στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.windowsphone.com/el-GR/marketplace- και κατεβάστε την καλύτερη εφαρμογή ειδήσεων στην Ελλάδα.

    Εναλλακτικά, πατήστε το σύνδεσμο που ακολουθεί (http://www.windowsphone.com/el-gr/apps/77afbbe7-11e0-48b3-badc-d9d9f3c66e97) και σύντομα θα είστε ένα κλικ μακριά από τις ειδήσεις, τα βίντεο και το ραδιόφωνο του ΑΜΠΕ, 24ώρες το 24ωρο!

    Η εφαρμογή amna.gr βρίσκεται επίσης στο AppStore για τις συσκευές iPhone, iPod και iPad καθώς και στο GooglePlay (https://play.google.com/store) για τις συσκευές Android.

    Με ξεχνάτε τέλος, ότι όποιο «έξυπνο κινητό» κι αν διαθέτετε μπορείτε να εισέρχεστε στην ειδική έκδοση AMNAnews.blog, βάζοντας απλά τη διεύθυνση www.amna.gr στα αγαπημένα του φυλλομετρητή σας.

    [05] Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε τον κατώτερο μισθό

    Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας μια προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Η αύξηση ανεβάζει τον κατώτερο μισθό από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.

    Η μικρή αυτή αύξηση δόθηκε ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί φέτος από 7 ως 10 δισεκατομμύρια ευρώ.Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντισταθμίζει τον πληθωρισμό (1,4%) αφότου αυξήθηκε για τελευταία φορά ο κατώτερος μισθός.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Οζίλ: «Θέλω το EURO και την χρυσή μπάλα»

    Η κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής είναι ο αποκλειστικός στόχος των Γερμανών διεθνών, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό «France Football» ο Μεσούτ Οζίλ. Τα «πάντσερ» θα αντιμετωπίσουν μεθαύριο στον ημιτελικό του EURO 2012 την Ιταλία και, με δεδομένο ότι παραμένουν η μόνη ομάδα στη διοργάνωση με το απόλυτο νικών σε τέσσερις αγώνες, θεωρούνται το φαβορί για την πρόκριση.

    «Σκεφτόμαστε τη νίκη στον τελικό του EURO» δήλωσε με νόημα ο τουρκικής καταγωγής μεσοεπιθετικός, αναφερόμενος στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, ενώ, μιλώντας για τις προσωπικές φιλοδοξίες του, πρόσθεσε: «Η χρυσή μπάλα είναι ένας από τους μεγάλους στόχους που έχω θέσει στην καριέρα μου».

    [07] Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού

    Η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων του ηλεκτρικού αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις, δήλωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

    Με δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών για τις 12 Ιουλίου, ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η αγορά.

    Για το θέμα των ανείσπρακτων λογαριασμών (που διαμορφώνονται στο 1,1 δισ. ευρώ) ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν, χωρίς να τίθεται προς το παρόν ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρίες.

    [08] Αλληλέγγυο το ΝΑΤΟ προς την Τουρκία, καταδικάζει τη Συρία

    Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τη Συρία για την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, χαρακτηρίζοντας "μη αποδεκτή" την ενέργεια και ζήτησαν από τη Δαμασκό να λάβει μέτρα για να αποτρέψει άλλα παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

    Οι πρεσβευτές των 28 μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας συνήλθαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το περιστατικό με την Τουρκία, έπειτα από αίτημα της Αγκυρας.

    "Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν με σφοδρότητα αυτήν την απολύτως απαράδεκτη ενέργεια", δήλωσε μετά το τέλος των συνομιλιών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Αν και επεσήμανε ότι η ασφάλεια του ΝΑΤΟ είναι αδιαίρετη, έσπευσε να διευκρινίσει ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών δεν έγινε επίκληση του άρθρου 5 του Χάρτη που καλεί τις χώρες μέλη να θεωρήσουν την επίθεση εναντίον μίας από αυτές ως επίθεση εναντίον όλων.

    "Υποστηρίζουμε την Τουρκία σε πνεύμα αλληλεγγύης", είπε.

    Είναι η δεύτερη φορά από την ίδρυση του ΝΑΤΟ το 1949 που γίνεται επίκληση του άρθρου 4. Για πρώτη φορά έγινε και πάλι από την Τουρκία το 2003 εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ.

    [09] Δεν αποκλείει αλλαγή των Συνθηκών προς μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση ο Μπαρόζο

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν απέκλεισε μια αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης για να υπάρξει πρόοδος προς μια δημοσιονομική ένωση.

    "Η κρίση υπογράμμισε τις επικαλυπτόμενες επιπτώσεις των δημοσιονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών μας. Σε μια πιο ολοκληρωμένη οικονομική και νομισματική ένωση, οι υγιείς οικονομικές καταστάσεις δεν θα είναι μια επιλογή, θα είναι μη διαπραγματεύσιμες. Προτείνουμε να εξετάσουμε νέους σταθμούς που μπορεί να απαιτήσουν αλλαγές στη συνθήκη", δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (European Policy Center) στις Βρυξέλλες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 June 2012 - 12:30:30 UTC