Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ασανσέρ» οι βαθμολογικές βάσεις
  • [02] Επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου στο Φανάρι

  • [01] «Ασανσέρ» οι βαθμολογικές βάσεις

    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη αναρτηθεί οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν και να μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους με τον κωδικό τους αριθμό ενώ συγχρόνως οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν και στα Λύκεια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από καθηγητές, τα πρώτα συμπεράσματα που συνάγονται από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, αργά απόψε, το υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι:

    Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση αυτή θα σβήνει πάντως στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος μειωμένοι κατά 2.000.

    Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας. Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.

    Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων. Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.

    Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι εξασφάλισαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, όμως το γεγονός ότι έχουμε 6% λιγότερους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, δεν θα δημιουργήσει ανοδικές τάσεις. Η εκτίμηση είναι ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά. Εντυπωσιακά χαμηλές, πάντως, θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της Λογιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων στην περιφέρεια.

    [02] Επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου στο Φανάρι

    Την ευλογία και τη σκέψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα το Φανάρι.

    Μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «το Πατριαρχείο, πέραν του ιστορικού του ρόλου, έχει συμβάλλει καθοριστικά και στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή», και τόνισε ότι «ήταν πάντα στις προτεραιότητές μας η δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ειρήνης και φιλίας με τον γειτονικό λαό της Τουρκίας».

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και απευθυνόμενος στον κ.κ. Βαρθολομαίο, σημείωσε: «Η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας υποφέρει και μια καινούργια κυβέρνηση που εκφράζει τη σύνθεση και την ενότητα, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάταξης και της προόδου. Είναι πράγματι δύσκολο αυτό το έργο. Το έχουμε αναλάβει με αίσθημα εθνικού και δημόσιου καθήκοντος και θέλουμε την ευλογία και τη σκέψη σας για να πετύχει».

    Ο υπουργός είπε, επίσης, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, ηθικά, πνευματικά και ουσιαστικά, ώστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα τη θεάρεστη αυτή υψηλή αποστολή σας».

    Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι ο υπουργός από διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, στάθηκε στο πλευρό του Πατριαρχείου. Έδωσε την «ευλογία θεού» στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ευχήθηκε να εργαστεί για «καλές σχέσεις γειτονίας και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 June 2012 - 20:30:28 UTC