Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσπαθήσει επαρκώς"
  • [02] Επίσημο αίτημα βοήθειας της Ισπανίας προς Eυρωζώνη
  • [03] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Κύπρο
  • [04] Συνάντηση Ευ.Βενιζέλου - Φ.Κουβέλη στις 2 το μεσημέρι
  • [05] Σε εξέλιξη φωτιά στο Μαίναλο - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάντια Ναυπλίου
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: Βήμα - βήμα η επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα
  • [07] Από τις 10 Ιουλίου επαναδρομολογείται το πλοίο "Νήσος Μύκονος"
  • [08] Νέες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας υιοθετούν οι Βρυξέλλες
  • [09] Μοσκοβισί: "Οι Ευρωπαίοι να προτείνουν τις διαρθρωτικές λύσεις που απαιτούνται"

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσπαθήσει επαρκώς"

    «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προσπαθήσει επαρκώς» και «δεν έχει ως τώρα εκπληρώσει αυτά που υποσχέθηκε», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι, αν το πρόγραμμα δεν επιτύχει, «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Berlin Direkt" του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «η κρίση του ευρώ θα ξεπεραστεί μόνον εφόσον αντιμετωπιστούν τα αίτια που την προκάλεσαν» και διευκρινίζει ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. «Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο τον σεβασμό στις εσωτερικοπολιτικές της δυσκολίες, αλλά κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε».

    [02] Επίσημο αίτημα βοήθειας της Ισπανίας προς Eυρωζώνη

    Η Ισπανία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επίσημη επιστολή της με την οποία ζητεί βοήθεια από τη ζώνη του ευρώ, χωρίς πάντως να παράσχει τις λεπτομέρειες του σχεδίου που θα πρέπει να είναι έτοιμο για τις 9 Ιουλίου, ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup.

    Η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως οι τράπεζές της θα έχουν ανάγκη βοήθειας 62 δισεκ. ευρώ το πολύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου, ενώ η ευρωζώνη έχει προτείνει ένα μέγιστο ποσό 100 δισ. ευρώ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Κύπρο

    Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης για το αξιόχρεο της Κύπρου σε "ΒΒ+" από "ΒΒΒ-", με αρνητική προοπτική, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

    Ο οίκος αποδίδει την υποβάθμιση στη σημαντική αύξηση των κεφαλαίων που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν οι κυπριακές τράπεζες, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμησή του τον Ιανουάριο.

    Όπως επισημαίνει ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, αυτό οφείλεται κυρίως στην έκθεση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών - της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (Λαϊκή) και της Ελληνικής Τράπεζας - "στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ελλάδας και σε μικρότερο βαθμό στην αναμενόμενη επιδείνωση των ποιότητας των εγχώριων στοιχείων ενεργητικού τους".

    [04] Συνάντηση Ευ.Βενιζέλου - Φ.Κουβέλη στις 2 το μεσημέρι

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 2 το μεσημέρι στη Βουλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το ενδεχόμενο της συμμετοχής των δύο αρχηγών στη διαπραγμάτευση που θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής, ύστερα από τα θέματα υγείας που ανέκυψαν για τον πρωθυπουργό, αλλά και υπουργό Οικονομικών.

    Αύριο, εξάλλου, υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στις 6 το απόγευμα. Ο πρόεδρος του Κινήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ν' αναφερθεί στο χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών πρωτοβουλιών τις οποίες προτίθεται να αναλάβει για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή Συνδιάσκεψης, η οποία, πάντως, θα γίνει μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

    [05] Σε εξέλιξη φωτιά στο Μαίναλο - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάντια Ναυπλίου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.15 σήμερα το πρωί στη θέση Ντόπριτσα, σε μια από τις κορυφές του Μαινάλου.

    Η φωτιά, που έχει λάβει διαστάσεις, εκτιμάται ότι προκλήθηκε από κεραυνό.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσής της συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής με πέντε οχήματα, 12 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνεχείς ρήψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη πεζετέλ, από τα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Καλαμάτας.

    Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κάντια Ναυπλίου. Στο σημείο όμως παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, για να αποτρέψουν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

    [06] Σ. Κεδίκογλου: Βήμα - βήμα η επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα

    Βήμα- βήμα, θα αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, όπως διευκρίνισε, αναφορικά με τη συμφωνία των τριών κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

    Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι η συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναφέρεται σε ορίζοντα τετραετίας και εξήγησε ότι τα ζητήματα δεν θα τεθούν όλα μαζί. «Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή, είναι ώριμο να συζητήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση της επιμήκυνσης του χρέους, γιατί είναι κάτι που και οι εταίροι μας έχουν αρχίσει να το συζητάνε. Μπορούμε να θέσουμε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, γιατί έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε μείωση των εσόδων, αύξηση της ανεργίας και πολλαπλασιασμό των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Αυτά είναι ζητήματα που θεωρούμε ότι μπορούν να τεθούν και να βρούμε κατανόηση και να καταλήξουμε σε μια άλλη ρύθμιση με τους εταίρους μας» είπε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε, ακόμη, ότι θα τεθεί σύντομα και το θέμα της φορολόγησης των επενδύσεων.

    [07] Από τις 10 Ιουλίου επαναδρομολογείται το πλοίο "Νήσος Μύκονος"

    Εγκρίθηκε η δρομολόγηση του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι Σάμου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν τη δρομολόγηση του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή από 10 Ιουλίου, καθώς το πλοίο αυτή τη στιγμή αντικαθιστά το «Νήσος Χίος», το οποίο υπέστη ζημιές κατά την πρόσφατη πρόσκρουση της πρύμνης του στο λιμάνι της Τήνου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός γραμμής.

    [08] Νέες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας υιοθετούν οι Βρυξέλλες

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε σήμερα νέα σειρά κυρώσεων κατά της Συρίας, προσθέτοντας έξι εταιρίες και ένα πρόσωπο στον κατάλογο των ονομάτων για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών και απαγόρευση της θεώρησης διαβατηρίων. Οι νέες κυρώσεις επεκτείνουν επίσης το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων, ανακοίνωσε η ΕΕ.

    Οι πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ είχαν συμφωνήσει κατ΄αρχήν σε αυτή την 16η σειρά κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ. Οι αποφάσεις επικυρώθηκαν κατόπιν από τους υπουργούς Εξωτερικών που συναντήθηκαν στην τακτική συνεδρίασή τους σήμερα στο Λουξεμβούργο, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην οποία θα συζητηθεί ποια θα είναι η αντίδραση στην κατάρριψη την Παρασκευή τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [09] Μοσκοβισί: "Οι Ευρωπαίοι να προτείνουν τις διαρθρωτικές λύσεις που απαιτούνται"

    Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα επιτρέψει στους εταίρους της ευρωζώνης να προτείνουν "επιτέλους τις διαρθρωτικές λύσεις" που αναμένονται από αυτούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί.

    "Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη σύνοδο κορυφής. Αναμένεται από τους Ευρωπαίους να παρουσιάσουν επιτέλους διαρθρωτικές λύσεις και αυτές αναζητούνται", είπε.

    "Η εβδομάδα αυτή είναι μία πολύ σημαντική εβδομάδα. Πρόκειται για το εξοπλισμό της ευρωζώνης με την σπονδυλική στήλη διακυβέρνησης, ρύθμισης, την πολιτική σπονδυλική στήλη, την τραπεζική ρύθμιση, την τραπεζική ένωση που έχει ανάγκη".

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες για ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που παρουσιάζεται ως κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ευρωζώνης. Την προηγουμένη, η Αγγελα Μέρκελ θα έχει επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 June 2012 - 10:30:28 UTC