Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση και αντεγκλήσεις στη συνέλευση των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ
  • [02] F1 : Νικητής ο Αλόνσο στο γκραν πρι Ευρώπης

  • [01] Ένταση και αντεγκλήσεις στη συνέλευση των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ

    Σε κλίμα μεγάλης έντασης και συνεχών αντεγκλήσεων, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση μετόχων του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

    Κύρια αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η επιλογή της διοίκησης του Ταμείου να προχωρήσει στη ρευστοποίηση των ομολόγων, ονομαστικής αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν απομείνει από το αναγκαστικό "κούρεμα" στα πλαίσια του PSI, στις τρέχουσες τιμές αγοράς, δηλαδή στο 20% της ονομαστικής τους αξίας.

    Η συνέλευση ξεκίνησε στις 14.00 και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ομιλητών και κατέληξε με ομόφωνη καταψήφιση του απολογισμού πεπραγμένων του 2011 και του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και με έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται, μεταξύ άλλων η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, η ανάκληση όλων των μέτρων, που έχουν ληφθεί και μειώνουν παροχές, η απόρριψη της πρότασης για αύξηση εισφορών κατά 3% στους εργαζόμενους και η επιστροφή του κεφαλαίου του ΕΔΟΕΑΠ, που είχε κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, πριν από το PSI..

    Ηπρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, υποστήριξε για το επίμαχο θέμα, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρούσε χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία εν αγνοία του Ταμείου μεταφέρθηκαν στο κοινό κεφάλαιο, που διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα, και απομειώθηκαν στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

    Ηκα Σπανοπούλου πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Ταμείου συνειδητοποίησε την κατάσταση, όταν ύστερα από συνεχείς αναλήψεις ζήτησε ανάληψη ποσού 6 εκατ. ευρώ, οπότε πληροφορήθηκε από την ΤτΕ ότι το εναπομείναν κεφάλαιο είναι 5,5 εκατ. ευρώ και γι αυτό, όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας.

    [02] F1 : Νικητής ο Αλόνσο στο γκραν πρι Ευρώπης

    Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο πρώτος οδηγός που «ζευγάρωσε» τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι, ο οποίος είχε επικρατήσει και στον αγώνα της Μαλαισίας στις 25 Μαρτίου, είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι Ευρώπης, που διεξήχθη σήμερα στη Βαλένθια, και, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε εκκινήσει από την «pole position», «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών. Ο «πιλότος» της «σκουντερία» άφησε στη δεύτερη θέση τον Κίμι Ραϊκόνεν με Λότους, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ με Μερτσέντες, μετά τη σύγκρουση των Λιούις Χάμιλτον και Παστόρ Μαλντονάντο στον προτελευταίο γύρο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 June 2012 - 14:30:26 UTC