Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ ενόψει της συνόδου κορυφής
  • [02] Φουσκωτό σκάφος ανετράπη ανοιχτά της Σαμοθράκης
  • [03] Χαιρέτησε το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα ο Ν. Γκρούεφσκι
  • [04] Αμφίβολος ο Ντουέιν Ουέιντ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ ενόψει της συνόδου κορυφής

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

    Η συνάντηση έχει ως στόχο να προετοιμαστεί η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 28 και 29 Ιουνίου.

    Η σύνοδος, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, θεωρείται κρίσιμης σημασίας προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

    [02] Φουσκωτό σκάφος ανετράπη ανοιχτά της Σαμοθράκης

    Φουσκωτό σκάφος με δύο επιβαίνοντες, ανετράπη κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα, στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί σοβαρά και ο άλλος να αγνοείται.

    Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο super puma για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, ενώ ο τραυματίας περισυνελέγη από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σαμοθράκης.

    Σύμφωνα με μαρτυρία δύο ατόμων, που επέβαιναν σε άλλο σκάφος και ψάρευαν στην περιοχή, τα δύο άτομα προσπαθούσαν να θέσουν επί ώρα σε λειτουργία τη μηχανή του φουσκωτού σκάφους. Κάποια στιγμή, όταν η μηχανή τέθηκε σε λειτουργία, το σκάφος ξεκίνησε απότομα και κατά την πορεία του αναποδογύρισε.

    [03] Χαιρέτησε το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα ο Ν. Γκρούεφσκι

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι χαιρέτισε τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και δήλωσε ότι αναμένει πως η νέα κυβέρνηση θα είναι αφοσιωμένη στην επίλυση του ζητήματος του ονόματος.

    «Με χαροποιεί το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία και να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αποτέλεσε αντικείμενο φόβων και εις βάθους αναλύσεων στην Ε.Ε. σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Ελπίζω ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα αποτελέσει άλλοθι για να αποφεύγεται η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της ονομασίας το οποίο απασχολεί τις δύο χώρες εδώ και 21 χρόνια», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ευχήθηκε στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη δύσκολη οικονομική κρίση στη χώρα η οποία, όπως σημείωσε, έχει συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και στις χώρες της περιοχής.

    [04] Αμφίβολος ο Ντουέιν Ουέιντ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

    Σε εγχείρηση στο αριστερό γόνατο ενδέχεται να υποβληθεί ο Ντουέιν Ουέιντ, ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Σε περίπτωση που περάσει την πόρτα του χειρουργείου, δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Εδώ και αρκετούς μήνες, ο Ουέιντ αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στο γόνατο, κάτι που πάντως δεν τον εμπόδισε να στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ, προσθέτοντας το δεύτερο δαχτυλίδι στη συλλογή του.

    Με δηλώσεις του, ο Ουέιντ εξήγησε πως πάνω απ' όλα γι' αυτόν είναι η ομάδα της Φλόριντα, εξηγώντας πως, αν τελικά χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο, «αυτή τη φορά θα προσπαθήσω ν? αναρρώσω με τον σωστό τρόπο και όχι όπως την τελευταία φορά».

    «Πρέπει να πάρω την απόφαση που θα είναι καλύτερη για το γόνατό μου γιατί η καριέρα μου είναι το πιο σημαντικό. Γνωρίζω πως πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι παρών, αλλά την ίδια ώρα αν πρέπει να μπω στο χειρουργείο θα το κάνω. Η αφοσίωσή μου στους Χιτ είναι το πιο σημαντικό», δυσαρέστησε με τα λόγια του τους Αμερικανούς φιλάθλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 June 2012 - 18:30:27 UTC