Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολάντ - Μέρκελ: 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ θα διατεθεί για την ανάπτυξη
  • [02] "Πρώτα θα μιλήσει η τρόικα"
  • [03] Τη Δευτέρα καταθέτει επίσημα το αίτημά της για οικονομική βοήθεια η Ισπανία

  • [01] Ολάντ - Μέρκελ: 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ θα διατεθεί για την ανάπτυξη

    "To 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ πρέπει να διατεθεί για την ανάπτυξη", ενώ "πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι υπάρχοντες μηχανισμοί για την σταθεροποίηση των αγορών και την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετάτη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας σήμερα στην Ρώμη.

    ΟΓάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την θέσπιση και την εφαρμογή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελπρόσθεσε ότι το Βερολίνο θέλει να σταλεί το μήνυμα πως "κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει το Ευρώ το νόμισμά μας. Θα αγωνιστούμε. Έχουμε επαρκήμέσα για τηνσταθερότητα καιτην αλληλεγγύη. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε για την απασχόληση. Θα διαθέσουμε το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για ανάπτυξη, με στήριξη των επενδύσεων". "Στηρίζουμε τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Χρειάζεται μια πολιτική συνοχής, ώστε να πούμε: 'θέλουμε περισσότερη Ευρώπη καιθα πρέπει να μάθουμε περισσότερα από την κρίση'", πρόσθεσε η Μέρκελ.

    "Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει, θα συνεχίσει να υφίσταται", είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι,ενώο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι τόνισε πως"το ευρώ είναι το αποτέλεσμα μιας μη αναστρέψιμης διαδικασίας".

    [02] "Πρώτα θα μιλήσει η τρόικα"

    Στην επικείμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα και στην έκθεση που θα συντάξει για το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, ερωτηθείς αν η 'Αγκελα Μέρκελ βλέπει ανάγκη για δράση, ή έστω για συζήτηση, στην κατεύθυνση των αιτημάτων της Αθήνας και κάποιων Γερμανών πολιτικών για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας.

    Ο κ. Στράιτερ παρέπεμψε μάλιστα σε δήλωσή του σε ανάλογη ερώτηση από την ενημέρωση των συντακτών την περασμένη Δεύτερα: «Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποθέτει ότι πρώτα η Τρόικα θα πάει στην Ελλάδα, θα επιστρέψει και θα ετοιμάσει έκθεση. Πρώτα θα δούμε αυτό. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, απολύτως τίποτα».

    [03] Τη Δευτέρα καταθέτει επίσημα το αίτημά της για οικονομική βοήθεια η Ισπανία

    Η Ισπανία θα ζητήσει επισήμως τη βοήθεια της ευρωζώνης την Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Λουίς δε Γκίνδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

    "Την επόμενη Δευτέρα θα καταθέσουμε την επιστολή με το επίσημο αίτημα βοήθειας", είπε ο υπουργός, μετά την απαίτηση των Βρυξελλών να προχωρήσει η Μαδρίτη στην κίνηση αυτή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι το θέμα είναι "τυπικό" και διευκρίνισε ότι στην επιστολή δεν θα αναγράφεται το ποσό που χρειάζονται οι ισπανικές τράπεζες. "Το σημαντικό είναι το μνημόνιο όπου θα αναφέρονται οι όροι που θα τεθούν στις τράπεζες", πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Οι λεπτομέρειες του σχεδίου βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι τις 9 Ιουλίου, δηλαδή όταν θα συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 16:30:27 UTC