Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" από το Eurogroup για το 1 δισ. ευρώ από τη δόση του Μαΐου
  • [02] Επικρίσεις ΔΝΤ στα σχέδια της Ευρωζώνης κατά της κρίσης
  • [03] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον Α. Σαμαρά»

  • [01] "Πράσινο φως" από το Eurogroup για το 1 δισ. ευρώ από τη δόση του Μαΐου

    «Βήμα - βήμα» θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις της ευρωζώνης με την Ελλάδα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου, δήλωσε η Επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

    Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης άναψαν το πράσινο φως για την εκταμίευση, ως το τέλος του Ιουνίου, 1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο της προηγούμενης δόσης των δανείων.

    Ερωτηθείσα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, αν θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, η Κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι οι επικεφαλής της Τρόικας θα επισκεφθούν την Αθήνα τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, προκειμένου να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση και την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

    Ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν ανέφερε ότι το Eurogroup δεν συζήτησε λεπτομερώς για την αναθεώρηση του προγράμματος, η οποία όπως είπε θα εξαρτηθει από την αξιολόγηση της Τρόικας «και μετά βλέπουμε».

    «Η κατάσταση είναι επείγουσα. Όλη η διαδικασία πρέπει να επισπευστεί» , τόνισε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, αναφερόμενος στην ανάγκη τάχυστης μετάβασης της Τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και στη συνέχεια να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των δανείων.

    [02] Επικρίσεις ΔΝΤ στα σχέδια της Ευρωζώνης κατά της κρίσης

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφισβήτησε, την Πέμπτη, τον τρόπο με τον οποίο η ευρωζώνη προσπαθεί να επιλύσει την κρίση, απαιτώντας περισσότερες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατακρίνοντας τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών.

    Σε συνέντευξη Τύπου η Λαγκάρντ επέκρινε σχέδια για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μέσω δανείων προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις χρηματαγορές, αφού αναμένεται ότι θα αυξήσουν το χρέος της χώρας.

    Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε από την Βραζιλία την ικανοποίηση του για το ότι ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία, έδειξε ότι "οι ανάγκες σε κεφάλαια" θα είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο και ζήτησε η ευρωπαϊκή βοήθεια να καταβληθεί "το συντομότερο δυνατόν".

    Το δάνειο που θα χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ισπανία πρέπει να εγκριθεί στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 9 Ιουλίου, τόνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν.

    Η Ισπανία θα πρέπει να υποβάλει επίσημο αίτημα για ένα δάνειο για την

    ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της "από την ερχόμενη Δευτέρα", δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    [03] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον Α. Σαμαρά»

    «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά» τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

    Η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι γι' αυτό το θέμα μίλησε ο πρόεδρος Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την προχθεσινή τοποθέτηση Αμερικανού αξιωματούχου. «Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση», είπε η κ. Νούλαντ, «να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2012 - 6:30:27 UTC