Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο τεστ στο Eurogroup απόψε
  • [02] Με μελωδίες του Χατζιδάκι "πλημμυρίζει" το Θησείο
  • [03] Νέα μέθοδος για πιο οικολογικά τζιν
  • [04] 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση!
  • [05] Πιο κοντά η χρήση υδρογόνου στα αυτοκίνητα
  • [06] Δρομολογούνται αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Εξήντα πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής την Πέμπτη
  • [08] Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ
  • [09] Η Χαμάς δέχεται την υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση εκεχειρία με το Ισραήλ
  • [10] Δανεικός στη Μίλαν ο 25χρονος μέσος Κόνσταντ
  • [11] Ο Γιάννης Μαρής και η τέχνη του αστυνομικού μυθιστορήματος
  • [12] Δεν τα κατάφερε το ορφανό αρκουδάκι στα Γρεβενά
  • [13] Ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων, αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος
  • [14] Δολοφονία 44χρονου μέσα στο σπίτι του στο Αιγάλεω
  • [15] Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής στα Άνω Λιόσια
  • [16] "Κίνδυνο να καταστούν θυσίες χωρίς αντίκρυσμα οι μειώσεις μισθών" βλέπει ο ΣΕΒ
  • [17] Νέο ρεκόρ για πίνακα του Μιρό σε δημοπρασία

  • [01] Πρώτο τεστ στο Eurogroup απόψε

    Μαραθώνιες διαβουλεύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους ξεκινoύν από σήμερα στο Eurogroup οι χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες θα κορυφωθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 28-29 Ιουνίου.

    Η διάσωση των ισπανικών και πιθανόν των κυπριακών τραπεζών, η δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Διάσωσης EFSF και ESM, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, στη συνεδρίαση του Eurogorup που ξεκινάει στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), στο Λουξεμβούργο.

    Παρουσία του υφυπουργού οικονομικών, Γιώργου Ζανιά, στο Eurogroup αναμένεται να διεξαχθεί μια πρώτη πολιτική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ενδεχομένως για την επικαιροποίηση του Μνημονίου. «Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» παραδέχονται όλοι πλέον στις Βρυξέλλες και ως εκ τούτου η «επικαιροποίηση» του Μνημονίου θεωρείται αναγκαία.

    «Είναι πρόωρο να μιλάμε για αναθεώρηση των όρων του Μνημονίου, πριν η Τρόϊκα πάει στην Αθήνα για την τακτική αξιολόγηση του προγράμματος», δήλωσε, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

    [02] Με μελωδίες του Χατζιδάκι "πλημμυρίζει" το Θησείο

    Σύγχρονη μουσική και τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τραγούδια παλιά και αγαπημένα από τον κινηματογράφο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Athenaeum για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

    Έτσι,σήμερα,21 Ιουνίου από τις 20:00 έως τις 24:00, το Athenaeum μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτίριό του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου νεώτεροι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες - συνεργάτες του, με μία τετράωρη γιορτή αφιερωμένη στη μουσική θα συντροφεύσουν τους περιπατητές της νύχτας.

    [03] Νέα μέθοδος για πιο οικολογικά τζιν

    Μια νέα μέθοδος παραγωγής παντελονιών τζιν που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ από έναν Ελβετό μηχανικό θα επιτρέπει τη χρήση έως και 92% λιγότερου νερού και 30% λιγότερης ενέργειας, και θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, εάν γενικευτεί, σύμφωνα με τον επινοητή της.

    Σύμφωνα με τις τρέχουσες διαδικασίες, χρειάζονται πάνω από 9.450 λίτρα νερό, μισό κιλό χημικά προϊόντα και πολλή ενέργεια για να παραχθεί ένα μόνο τζιν, εξήγησε ο Μιγκέλ Σάντσες, ένας μηχανικός από την εταιρεία χημικών Clariant, που εδρεύει κοντά στη Βασιλεία, σε μια παρουσίαση σε συνέδριο του Ινστιτούτου πράσινης χημείας το οποίο εξαρτάται από την American Chemical Society.

    "Αν το πολλαπλασιάσετε με τα σχεδόν δύο δισεκατομμύρια τζιν που παράγονται ετησίως στον κόσμο, έχετε μια καλή ιδέα για το τι αντιπροσωπεύει αυτή η βιομηχανία, η οποία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή χρησιμοποιημένων υδάτων (λυμάτων) και στις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου στο περιβάλλον", τόνισε.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [04] 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση!

    Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla Motors, αναμένεται να λανσάρει την Παρασκευή, το πιο μεγαλεπήβολο μοντέλο της έως τώρα.

    Η λειτουργική εμβέλεια του πολυτελούς Model S sports sedan φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με μία και μόνο φόρτιση της 85kWh μπαταρίας του, ενώ μπορεί να φτάσει από το 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα.

    Μόλις 1000 κομμάτια του πρωτοποριακού οχήματος θα διατεθούν προς πώληση, ενώ η τιμή του θα φτάνει τα 100.000 δολάρια. Η εταιρεία σκοπεύει μόλις ξεκινήσει η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, στα τέλη του έτους, να διαθέσει και μία εναλλακτική έκδοση με μικρότερη μπαταρία, 40kWh και πιο περιορισμένη λειτουργική εμβέλεια, στην τιμή των 47,500 δολαρίων.

    Επιμέλεια: Φ.Καμπάση

    [05] Πιο κοντά η χρήση υδρογόνου στα αυτοκίνητα

    Η Opel, στην προσπάθειά της να μειώσει την επιβάρυνση που δέχεται το περιβάλλον από τη διαδικασία παραγωγής υδρογόνου, το οποίο καταναλώνουν τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε υδρογόνο που έχει προέλθει από αιολική ενέργεια. «Με τη νέα τεχνική, η παραγωγή του υδρογόνου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Την παραγωγή του υδρογόνου με αιολική ενέργεια έκαναν οι εταιρείες καυσίμων Total και Enertrag, που συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με τη γερμανική μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων. Όπως ανακοινώθηκε, ήδη ένας σταθμός αερίου στο Βερολίνο, τροφοδοτείται με υδρογόνο από αιολική ενέργεια.

    Οι δοκιμές του πειραματικού μοντέλου Opel HydroGen4, που καταναλώνει μόνο υδρογόνο στο οδικό δίκτυο του Βερολίνου συνεχίζονται, αλλά πλέον το υδρογόνο, που καταναλώνει, δημιουργήθηκε από την αιολική ενέργεια.

    [06] Δρομολογούνται αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρώτος κύκλος συζήτησης στο εσωτερικό του Συνασπισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε αργά απόψε στην Πολιτική Γραμματεία, με την ανάλυση δύο κειμένων που αναφέρονται σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα, δηλαδή για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και τις εκτιμήσεις γύρω απ' αυτό, και για οργανωτικά θέματα.

    Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε σε δύο συνεδριάσεις, την Τρίτη και την Τετάρτη, για το πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

    Επίσης έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το νέο κομματικό ακροατήριο και παράλληλα διεξήχθη συζήτηση για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο πολιτικό φορέα, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, και αν απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο για να ενσωματώσει αυτή τη δυναμική ή αν το υφιστάμενο κομματικό σχήμα μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα, κυρίως στην αυξημένη κοινωνική και πολιτική επιρροή του κόμματος.

    [07] Εξήντα πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής την Πέμπτη

    Σε εξέλιξη παραμένει το ένα μέτωπο από τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για το μέτωπο κοντά στην λεωφόρο ΝΑΤΟ και την περιοχή Μπήτρου, που αντιμετωπίζεται από 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί από χθες το βράδυ τα άλλα δύο μέτωπα στην ίδια περιοχή, στη βόρεια πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας και στα Μελίσσια Ασπροπύργου.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, χθες, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 60 πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής, από τις οποίες οι 28 ήταν στην Δυτική Αττική.

    Γύρω στις 4 τα ξημερώματα και πάλι στον Ασπρόπυργο, στη θέση Ψάρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε γενικές αποθήκες που καλύπτουν έκταση 5.000 τ.μ. και καίγονται έπιπλα, πλαστικά και άλλα είδη. Πριν από λίγο η πυρκαγιά περιορίστηκε και είναι σε ύφεση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

    [08] Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ

    Η μείωση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί "σαφώς μια επιλογή", επεσήμανε ο Μπενουά Κερέ, μέλος της διοίκησης του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος, στη Φρανκφούρτη, στη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύτηκε σήμερα.

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Κερέ επεσήμανε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα έπρεπε να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά για την αγορά χρέους (ομολόγων) κρατών της περιφέρειας της ευρωζώνης, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης χρέους.

    Αντιθέτως, ο Γάλλος αξιωματούχος της ΕΚΤ απέρριψε εκκλήσεις σχετικά με την επανενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς κρατικών τίτλων εκ μέρους της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα επαναγοράς δημοσίων υποχρεώσεων (ομολόγων) "δεν είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση δημοσιονομικών προβλημάτων ή για τη βοήθεια τραπεζών που έχουν προβλήματα φερεγγυότητας".

    [09] Η Χαμάς δέχεται την υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση εκεχειρία με το Ισραήλ

    Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων, ότι δέχεται την υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση εκεχειρία με το Ισραήλ, υπό τον όρο ότι αυτή θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές.

    "Απαντώντας στις αιγυπτιακές προσπάθειες για να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον του λαού μας , εμείς οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ και όλες οι οργανώσεις αντίστασης δηλώνουμε ότι δεσμευόμαστε να σταματήσουμε αυτή τον κύκλο των συγκρούσεων, τη στιγμή που το Ισραήλ δεσμεύεται να σταματήσει τα εγκλήματά του", αναφέρει η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [10] Δανεικός στη Μίλαν ο 25χρονος μέσος Κόνσταντ

    Ο Αφρικανός Κέβιν Κόνσταντ αποτελεί το νέο απόκτημα της Μίλαν, με τη μορφή δανεισμού από τη Τζένοα. Ο 25χρονος μέσος, ο οποίος θα καλύψει το κενό του τραυματία Σάλει Μουντάρι, έπαιξε σε 21 ματς την περασμένη σεζόν με την ομάδα της Γένοβα και πέτυχε ένα γκολ.

    Ο νεαρός παίκτης υπέγραψε ως δανεικός με την προοπτική να γίνει «μόνιμος κάτοικος» Μιλάνου, εφόσον μπορέσει να ανταποκριθεί στα στάνταρ των «ροσονέρι».

    [11] Ο Γιάννης Μαρής και η τέχνη του αστυνομικού μυθιστορήματος

    Για την προσωπικότητα και το έργο του Γιάννη Μαρή μίλησαν το βράδυ της Τετάρτης,στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Ιανός», οι συγγραφείς Κώστας Θ. Καλφόπουλος, Φίλιππος Φιλίππου και Ανδρέας Αποστολίδης και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν δύο καινούρια βιβλία των εκδόσεων «Άγρα»: το μυθιστόρημα του Μαρή «Ο 13ος επιβάτης», που δημοσιεύτηκε το 1971, χωρίς έκτοτε να επανεκδοθεί, και η μελέτη του Ανδρ. Αποστολίδη «Ο κόσμος του Γιάννη Μαρή».

    «Διανύουμε ένα άτυπο έτος Μαρή» παρατήρησε ο Κ. Καλφόπουλος αναφερόμενος όχι μόνο στον «13ο επιβάτη» και στον «Κόσμο του Γιάννη Μαρή», αλλά και στον τόμο «Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα. Οι ήρωες του Γιάννη Μαρή σε νέες περιπέτειες», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη, σε επιμέλεια του ίδιου και της Αθηνάς Κακούρη (ο τόμος περιλαμβάνει διηγήματα σύγχρονων αστυνομικών συγγραφέων στα οποία αναβιώνει ο διάσημος ντετέκτιβ του Μαρή). Τα έργα του Μαρή, πρόσθεσε ο Κ. Καλφόπουλος, κάνουν λόγο για τους μαυραγορίτες και τους δωσίλογους της Κατοχής, αλλά και για τη σήψη της ανώτερης οικονομικής τάξης, συνδυάζοντας το πολιτικό με το κοινωνικό στοιχείο. Κατά βάσιν, ωστόσο, ο Μαρής εκφράζει, όπως και ο δάσκαλός του Ζορζ Σιμενόν, την ιδεολογία των μικροαστών.

    [12] Δεν τα κατάφερε το ορφανό αρκουδάκι στα Γρεβενά

    Ο θάνατος νίκησε τη ζωή και το μικρό ορφανό αρκουδάκι, που είχε βρεθεί περίπου πριν από έναν μήνα στην Κρανιά Γρεβενών, έκλεισε για πάντα τα μάτια του, αφού, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Αρκτούρου να το κρατήσουν ζωντανό, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα διατροφικά υποκατάστατα που του χορηγούνταν.

    Το μόλις τεσσάρων μηνών αρσενικό αρκουδάκι εντοπίστηκε στις 19 Μαΐου, στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών, από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος και ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή της οργάνωσης, που έσπευσε να περιθάλψει το υποσιτισμένο (ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά) και καταπονημένο ζώο, το οποίο έφερε και τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου.

    [13] Ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων, αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος

    Όσο δυνατότερος είναι ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων που περνούν κοντά από τα σπίτια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα των κατοίκων αυτών να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μία νέα δανική επιστημονική έρευνα.

    Ερευνητές της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 50.000 ατόμων για μία σχεδόν δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, κατά μέσο όρο, για κάθε δέκα ντεσιμπέλ αυξημένου θορύβου από την οδική κυκλοφορία αυξάνεται κατά 12% ο κίνδυνος εμφράγματος.

    «Πιστεύουμε ότι ο θόρυβος από την κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στη διάρκεια της νύκτας, επειδή διαταράσσει τον ύπνο», δήλωσε η Σόρενσον. Αλλά, πρόσθεσε, γενικότερα, σε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, η έκθεση στον θόρυβο της κυκλοφορίας αυξάνει τις ορμόνες του στρες στον οργανισμό, πράγμα που, με τη σειρά του, αυξάνει τον καρδιολογικό κίνδυνο.

    [14] Δολοφονία 44χρονου μέσα στο σπίτι του στο Αιγάλεω

    Δολοφονημένος, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε 44χρονος ελληνικής υπηκοότητας, περίπου στις πέντε το πρωί στο διαμέρισμά του, όπου διέμενε με τη σύζυγο του και τους δύο γιούς του, στην οδό Δούρου στο Αιγάλεω.

    Το θύμα βρέθηκε με μια σφαίρα στον λαιμό νεκρός στο κρεβάτι του, ενώ η σύζυγος του ήταν σε άλλο δωμάτιο, όπου την είχε πάρει ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση.

    [15] Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής στα Άνω Λιόσια

    Δύο άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν συνολικά από προχτές, από την Αστυνομία, για επεισόδια και λεηλασίες που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στα Άνω Λιόσια, όπου ομάδα Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες, μετά από απόπειρα πυρπόλησης λεωφορείου της ΕΘΕΛ.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του οδηγού αυτοκινήτου που προκάλεσε τροχαίο, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκε ο συνοδός του στην μοτοσικλέτα.

    [16] "Κίνδυνο να καταστούν θυσίες χωρίς αντίκρυσμα οι μειώσεις μισθών" βλέπει ο ΣΕΒ

    Τον κίνδυνο να καταστούν θυσίες χωρίς αντίκρισμα οι μειώσεις μισθών, αν δεν υπάρξει προοπτική μακροοικονομικής σταθεροποίησης της χώρας, επισημαίνει ο ΣΕΒ σε μελέτη για τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων το 2010-2011 και τις προοπτικές του 2012.

    «Η παράταση της αβεβαιότητας σχετικά με την ικανότητα της χώρας να διατηρήσει τις προοπτικές ανάκαμψης από την υφιστάμενη κρίση πλέον επιδρά σημαντικά στην ικανότητα, ακόμα και ισχυρών και υγιών, επιχειρήσεων να χρηματοδοτήσουν τις καθημερινές δραστηριότητες τους», τονίζει ο ΣΕΒ.

    [17] Νέο ρεκόρ για πίνακα του Μιρό σε δημοπρασία

    Ενας πίνακας του Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου και γλύπτη Χουάν Μιρό πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 23,5 εκατομμυρίων λιρών (36,9 εκατομμύρια δολάρια) σε δημοπρασία που έγινε στον Sotheby's στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.

    Η τιμή για τον πίνακα με τίτλο "Ζωγραφιά" ("Το Μπλε Άστρο"), που φιλοτεχνήθηκε το 1927 ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης πίνακα του Μιρό των 16,8 εκατομμυρίων λιρών, που σημειώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές του χρόνου, ανακοίνωσε ο οίκος.

    Επίσης είναι η υψηλότερη τιμή για έργο τέχνης που έχει πουληθεί φέτος στο Λονδίνο.

    Η Ελενα Νιούμαν του Sotheby's περιέγραψε τον πίνακα ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 June 2012 - 8:30:30 UTC