Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στη Βουλή
  • [02] Από το Άμστερνταμ στο Ρίο με βιοκαύσιμο
  • [03] Tηλεφωνική γραμμή από τη ΔΕΗ για τους πρώην πελάτες της Energa και της Hellas Power
  • [04] Μεγάλη πυρκαγιά στο Παυλόκαστρο Πάτρας

  • [01] Συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στη Βουλή

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔHM.AΡ., για τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας. Από την πλευρά της ΝΔ μετέχουν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και από την ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Οι αρχηγοί των τριών θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι πειστικό και προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς το εσωτερικό τους. Ενδέχεται η συμφωνία να κλείσει σήμερα, αν και είναι πιο πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινωθεί αύριο. Δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία ως προς τα πρόσωπα.

    Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.Η κατ΄ αρχήν συζήτηση έχει γίνει και θα αποφευχθούν πρόσωπα που προκαλούν αντιδράσεις στα άλλα κόμματα.Πρόθεσή τους είναι να καταλήξουν σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, πιθανόν να έχει 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς.

    Στο τέλος της διαδικασίας είναι ανοικτό αν θα γίνει κοινή συνάντηση των τριών αρχηγών ή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάντως η όλη διεργασία συνδυάζεται με αιτιάσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ «που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του στην κρίσιμη για την χώρα περίσταση».

    [02] Από το Άμστερνταμ στο Ρίο με βιοκαύσιμο

    Η Ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος της κάνει σήμερα μια πτήση από το Άμστερνταμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι.

    "Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ, που όπως είπε η πτήση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα.

    Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.

    Επιμέλεια: Χ. Κωνσταντόπουλος

    [03] Tηλεφωνική γραμμή από τη ΔΕΗ για τους πρώην πελάτες της Energa και της Hellas Power

    Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των καταναλωτών - πρώην πελατών της Energa και της Hellas Power έθεσε σε λειτουργία η ΔΕΗ. Πρόκειται για τον αριθμό 214-214-2000 που θα λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

    Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι οι συγκεκριμένοι καταναλωτές θα πρέπει να συνάψουν σύμβαση με προμηθευτή επιλογής τους (ΔΕΗ ή τρίτον), το αργότερο μέχρι την προσεχή Δεύτερα 25 Ιουνίου 2012. Σε αντίθετη περίπτωση, με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την αγορά, ο Διαχειριστής Δικτύου είναι υποχρεωμένος, χωρίς περαιτέρω ενημέρωσή τους, να εκκινήσει τη διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών τους. Η τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΗ θα δίνει πληροφορίες και για τη διαδικασία υπογραφής νέου συμβολαίου.

    [04] Μεγάλη πυρκαγιά στο Παυλόκαστρο Πάτρας

    Μεγάλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική περιοχή στο Παυλόκαστρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2012 - 16:30:27 UTC