Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες επαφές Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη
  • [02] Ισχυρές πιέσεις της G20 προς την Ευρώπη για επίλυση της κρίσης
  • [03] "Κοινά σημεία" στο θέμα της Συρίας βρήκαν Ομπάμα - Πούτιν
  • [04] Παράταση δύο μηνών στη χρηματοδότηση ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [05] Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Άνω Λιόσια

  • [01] Νέες επαφές Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη

    Νέο κύκλο διαβουλεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και εντός της ημέρας θα έχουν σήμερα Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

    O κ. Σαμαράς χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον κ. Κουβέλη, προαναγγέλλοντας πως θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ μετέφερε ένα καλό κλίμα και από τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο. «Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι εντός της προθεσμίας της διερευνητικής εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα έχουν και νέες επαφές. Το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ενώ θα συνεχιστούν οι επαφές της ΔΗΜΑΡ και με τη ΝΔ.

    Να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, με τη σύγκληση σύσκεψης, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), τα οποία πρότεινε ήδη από το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Ισχυρές πιέσεις της G20 προς την Ευρώπη για επίλυση της κρίσης

    Οι παγκόσμιοι ηγέτες άσκησαν πιέσεις στην Ευρώπη, κατά τη σύνοδο κορυφής των G20, προκειμένου να κάνει νέα φιλόδοξα βήματα ώστε να επιλύσει την κρίση χρέους, αφού η νίκη των μνημονιακών κομμάτων στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές δεν κατάφερε να ηρεμήσει τις αγορές ή να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι περαιτέρω αναταραχή θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

    Οι μεγαλύτερες αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες παγκόσμιες οικονομίες είχαν σκοπό να προτρέψουν την Ευρώπη να πάρει "όλα τα απαραίτητα μέτρα" για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς το αρνητικότερο τις προβλέψεις της για παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 στο 2.5% και προειδοποίησε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια μεγάλης διάρκειας οικονομική αστάθεια των αγορών και περιορισμένη ανάπτυξη.

    Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, οι νέοι πόροι για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφθασαν τα 456 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, Ε. Κωτσάκη

    [03] "Κοινά σημεία" στο θέμα της Συρίας βρήκαν Ομπάμα - Πούτιν

    Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησανχθες βράδυνα συνεργαστούν μεταξύ τους και αλλά και με άλλες χώρες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

    Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Λος Κάμπος του Μεξικού οι δύο ηγέτες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι διαπίστωσαν ότι έχουν πολλές κοινές απόψεις για το θέμα της Συρίας και ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις.

    Από την πλευρά του, ο Ομπάμα είπε ότι συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να σταματήσει η βία στη Συρία και να βρεθεί μια πολιτική λύση στο πρόβλημα.

    Αναφερόμενος στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να βρεθεί μια λύση από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Παράταση δύο μηνών στη χρηματοδότηση ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Σημαντική γνωμοδότηση για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σε σχετικό ερώτημα, που υπέβαλε η υπουργός Παιδείας.

    Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, «δεν συντρέχει λόγος αναστολής τής επιπλέον της βασικής, χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

    Έτσι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου 4009 του 2011.

    [05] Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στα Άνω Λιόσια

    Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 10 το βράδυ στη Λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια, έξω από τον καταυλισμό των Ρομά. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άτομα Ρομά, επιτέθηκαν σε διερχόμενο λεωφορείο της ΕΘΕΛ, στο οποίο αφού αρχικά προξένησαν φθορές με πέτρες, στη συνέχεια κατέβασαν τον οδηγό και τους επιβάτες και έριξαν εύφλεκτο υγρό βάζοντας φωτιά για να το κάψουν.

    Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά οι Ρομά επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες και ξύλα, ενώ πυροβόλησαν και με κυνηγετικά όπλα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση σε όλη την περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2012 - 6:30:35 UTC