Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα
  • [02] Ικανοποιημένη απο το αποτέλεσμα των εκλογών η Μέρκελ
  • [03] «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες!»
  • [04] Ο Κάμερον ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών στην επίλυση της κρίσης
  • [05] Επιμένει στις θέσεις του ο Π. Καμμένος, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα

    Πίεση προς τα άλλα κόμματα, κυρίως τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να σχηματίσουν άμεσα κυβέρνηση για να λειτουργήσει η Δημοκρατία και κάθε δύναμη να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, ανακοινώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η πρώτη διερευνητική εντολή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει την επόμενη.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην γίνουν επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσουν οι συνταγματικές διαδικασίες, καθώς, όπως είπε, ήδη υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Σαμαρά να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την λαϊκή εντολή για την απόρριψη της πολιτικής της λιτότητας και εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ, ήδη από την πρώτη δήλωσή του, χθες το βράδυ, δεν έκανε καμία αναφορά σε επαναδιαπραγμάτευση, αντίθετα μίλησε για τήρηση της υπογραφής και των δεσμεύσεων της χώρας.

    Η χώρα έχει ανάγκη να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση. Συνεχίζω την προσπάθεια, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Ικανοποιημένη απο το αποτέλεσμα των εκλογών η Μέρκελ

    «Καλή είδηση για την Ευρωζώνη και το ευρώ», θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Γκέοργκ Στράιτερ.

    Ο κ. Στράιτερ, επανέλαβε ότι η καγκελάριος τηλεφώνησε χθες το βράδυ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο, όπως είπε, «εξέφρασε την ελπίδα για τον γρήγορο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι θεωρεί βέβαιο ότι «η Αθήνα θα τηρήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις».

    Και οΓερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε "ανακουφισμένος" από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα αλλά απέκλεισε οποιαδήποτε κάμψη των διεθνών απαιτήσεων στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

    [03] «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες!»

    «Μην υποτιμάτε τους Έλληνες!», προειδοποιεί ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild για τον επικείμενο αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

    Ο κ.Ρέχαγκελ επισημαίνει ότι «οι Έλληνες αγωνίζονται κατά τρόπο παρόμοιο με αυτόν του 2004, με τεράστιο πάθος και ταυτόχρονα εξασφάλιση της άμυνας» και δηλώνει ότι την Παρασκευή η καρδιά του θα είναι μοιρασμένη. «Ήμουν, στο κάτω κάτω, ο προπονητής τους για εννέα χρόνια», εξηγεί και αναφέρει επιπλέον ότι η αναπάντεχη επιτυχία στο "Euro 2012" είναι ευεργετική για την ελληνική ψυχή, καθώς η χώρα περνάει οικονομική κρίση.

    [04] Ο Κάμερον ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών στην επίλυση της κρίσης

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα καλέσει τις κεντρικές τράπεζες σήμερα να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν την παγκόσμια οικονομία από τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και θα ζητήσει από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

    Ο Κάμερον--ο οποίος πρόκειται να μιλήσει σε ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό--θα προειδοποιήσει την ευρωζώνη ότι αντιμετωπίζει «μόνιμη αποτελμάτωση» σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εάν δεν επιλύσει τα προβλήματά της.

    «Δεν μπορούμε να αντέξουμε οι κεντρικές τράπεζες σε διεθνές επίπεδο να παραμένουν άπραγες στο περιθώριο εάν θέλουμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη την οποία χρειαζόμαστε», θα πει ο Κάμερον.

    «Γίνεται όλο και πιο σαφές στην ευρωζώνη ότι ο πυρήνας της, περιλαμβανομένης της ΕΚΤ, πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ζήτηση και να μοιραστεί το βάρος της προσαρμογής», πρόκειται να πει ο συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός, στέλνοντας ένα μήνυμα στη Γερμανία, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, και τους διαμορφωτές της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής.

    [05] Επιμένει στις θέσεις του ο Π. Καμμένος, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

    Τις θέσεις του, οι οποίες αποτελούν και προϋποθέσεις για στήριξη ή συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να επαναλάβει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην συνάντηση που θα έχει 19.00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

    Όπως δήλωσε στενός συνεργάτης του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Καμμένος αναμένεται να πει ότι προϋπόθεση για να στηρίξει ή να μετάσχει σε κυβέρνηση είναι η καταγγελία του Μνημονίου, και όρος η μη συμμετοχή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

    Στο μεταξύ στο στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επικρατεί αισιοδοξία και σχετική ικανοποίηση, διότι το κόμμα διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του στην εκλογική αναμέτρηση, και είναι τέταρτο σε κοινοβουλευτική δύναμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2012 - 14:30:28 UTC