Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Γερμανία στον δρόμο της εθνικής μας
  • [02] Προτίμησαν ... παραλία
  • [03] Eurogroup: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Νίκη των σοσιαλιστών στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία
  • [05] Συγχαρητήρια Ολάντ σε Βενιζέλο
  • [06] Ένταση σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση
  • [08] Αλ. Παπαρήγα: Αρνητικό το εκλογικό αποτέλεσμα για τον λαό
  • [09] Φ. Κουβέλης: Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα
  • [10] Την ελπίδα να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση στην Ελλάδα εκφράζει ο Λευκός Οίκος
  • [11] Έτοιμο το ΔΝΤ να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση
  • [12] Σόιμπλε: "Ψήφος υπέρ των μεταρρυθμίσεων", το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

  • [01] Η Γερμανία στον δρόμο της εθνικής μας

    Η Γερμανία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας, στο νοκ άουτ προημιτελικό της ερχόμενης Παρασκευής (22/06) στο Γκντανσκ. Με γκολ των Ποντόλσκι (19΄) και Μπέντερ (80΄) τα «πάντσερ» επιβλήθηκαν 2-1 των Δανών (είχε ισοφαρίσει ο Κρον Ντέλι στο 24΄), στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του Β΄ ομίλου και πήραν την πρώτη θέση πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.

    [02] Προτίμησαν ... παραλία

    Στο 39% ανήλθε η αποχή στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, ξεπερνώντας το 34,90% της αποχής του Μαΐου και το 32% των εκλογών του 2009.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στη Φλώρινα και ανήλθε στο 62,25%. Ακολουθούν η Κεφαλλονιά με αποχή 56,89%, η Λακωνία με αποχή 56,18%, η Λέσβος με 55,60%, η Ευρυτανία με αποχή 54,68%, η Αρκαδία με 51,53% και η Χίος με αποχή 51,36%.

    Τη μεγαλύτερη αποχή μεταξύ των Περιφερειών με ποσοστό αποχής μικρότερο από 50%, είχαν η Θεσπρωτία με ποσοστό αποχής 48,42%, η Λευκάδα με 47,91% και η Μεσσηνία με ποσοστό αποχής 47,33%.

    [03] Eurogroup: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

    Την ελπίδα η Ελλάδα να αποκτήσει σύντομα νέα κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα, εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

    «Το Eurogroup επιθυμεί να σχηματιστεί γρήγορα νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα στο οποίο δεσμεύθηκαν στις αρχές του χρόνου η χώρα και η ευρωζώνη», αναφέρει μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα το βράδυ.

    [04] Νίκη των σοσιαλιστών στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία

    Το κόμμα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, κάτι που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον ίδιο, τόσο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματός του όσο επίσης και για να αντιμετωπίσει από τη Δευτέρα την επιδείνωση της κρίσης του ευρώ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων Sofres και CSA, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι αριστεροί σύμμαχοί του συγκεντρώνουν από 308 έως 320 έδρες επί συνόλου 577, πολύ περισσότερες από την απόλυτη πλειοψηφία (289). Το PS δεν θα χρειάζεται, έτσι, την υποστήριξη των Πρασίνων (20 έδρες) και της ριζοσπαστικής αριστεράς (9 έως 11 έδρες).

    Το συντηρητικό κόμμα UMP και οι σύμμαχοί του εξασφάλισαν από 221 έως 231 έδρες.

    Η άκρα δεξιά, από την πλευρά της, επιστρέφει στην Κάτω Βουλή με δύο έδρες, αλλά όχι με την επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Μαρίν Λεπέν.

    Το ποσοστό αποχής ήταν πολύ μεγάλο για αυτές τις βουλευτικές εκλογές, φθάνοντας σε ύψη ρεκόρ, γύρω στο 44%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Πέρα από τη μονομαχία αριστερά-δεξιά, μια εκλογική περιφέρεια τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή: εκείνη της Λα Ροσέλ (δυτικά) όπου η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην υποψήφια των Σοσιαλιστών για την προεδρία το 2007 και πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, ηττήθηκε από έναν "αντάρτη" του PS (58% έναντι 42%). Εμφανώς προσβεβλημένη, κατήγγειλε μια "προδοσία".

    [05] Συγχαρητήρια Ολάντ σε Βενιζέλο

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα, υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες συζήτησαν για το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

    [06] Ένταση σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

    Μικροεπεισόδιο από ομάδα περίπου 50 νεαρών μοτοσικλετιστών, σημειώθηκε σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

    Όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, κάποια από το άτομα επιτέθηκαν φραστικά εναντίονόσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιος από την ομάδα των μοτοσικλετιστών τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

    Αυτή τη στιγμή ο κ. Καρδαράς βρίσκεται στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Βούλας.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση

    Το γενικό πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ προδιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στα Προπύλαια, συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του επίδοση άνοιξε νέους δρόμους, δρόμους ελπίδας για όλους τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως της νότιας Ευρώπης. Κάποιοι, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, νομίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές, όμως, τις κέρδισε ο λαός γιατί, όπως είπε, δεν μπορούν να προχωρήσουν τα Μνημόνια και αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Οι χώρες του νότου, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ευγνωμονούν τον ελληνικό λαό για αυτή την κατάκτηση.

    [08] Αλ. Παπαρήγα: Αρνητικό το εκλογικό αποτέλεσμα για τον λαό

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα για τον λαό που έχει δοκιμαστεί βαριά από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ακολούθησαν, είναι αρνητικό» δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του».

    [09] Φ. Κουβέλης: Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα

    Σταθερή κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι οι πολίτες επέλεξαν παραμονή στο ευρώ και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου με διαπραγματεύσεις.

    [10] Την ελπίδα να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση στην Ελλάδα εκφράζει ο Λευκός Οίκος

    Ο Λευκός Οίκος συγχαίρει τους Έλληνες για τις εκλογές και εκφράζει την ελπίδα να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τη θέση για εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί και για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

    Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για τη διεξαγωγή των εκλογών σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Ελπίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν γρήγορα στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα σημειώσει έγκαιρη πρόοδο όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας η Ελλάδα να παραμείνει στη ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

    [11] Έτοιμο το ΔΝΤ να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με δήλωση εκπροσώπου του, εκφράζει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Έχουμε λάβει υπόψη τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για την περαιτέρω πορεία ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει το στόχο της αποκατάστασης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης».

    [12] Σόιμπλε: "Ψήφος υπέρ των μεταρρυθμίσεων", το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

    Ως «ψήφο υπέρ των μεταρρυθμίσεων», αποτιμά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε γραπτή ανακοίνωσή του.

    Όπως επισημαίνεται, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ήδη τον Φεβρουάριο συμφώνησε με το Eurogroup για τους στόχους και τα πιο σημαντικά μέτρα του προγράμματος προσαρμογής. «Το πρόγραμμα το οποίο επεξεργαστήκαμε μαζί με την Ελλάδα έχει μόνο έναν στόχο, να οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στον δρόμο οικονομικής ευημερίας και σταθερότητας. Αυτός ο δρόμος δεν είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, αλλά είναι αναπόφευκτος και ανοίγει στον ελληνικό λαό την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να βρει και πάλι τον δρόμο προς σταθερές συνθήκες.

    «Η Ευρωζώνη εμμένει στις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα», υπογραμμίζεται και τονίζεται ότι η τρόικα είναι έτοιμη μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης να διαβουλευτεί άμεσα μαζί της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρόγραμμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 June 2012 - 22:30:30 UTC