Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε 11 ευρωπαϊκές τράπεζες
  • [02] Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» σε 188 φυσικές περιοχές
  • [03] Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε ως προσβλητικό το δημοσίευμα των FΤ
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: "Χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στα εσωτερικά κυρίαρχης χώρας" το δημοσίευμα των γερμανικών FT
  • [05] Προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, χαρακτήρισε ο Δ. Παπαδημούλης το δημοσίευμα των FT
  • [06] ΝΔ: Υποδείξεις και στημένες προκλήσεις αλλού
  • [07] Διαψεύδονται τα περί τηλεδιάσκεψης Eurogroup μετά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών

  • [01] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε 11 ευρωπαϊκές τράπεζες

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα έντεκα ευρωπαϊκές τράπεζες με το σκεπτικό ότι έχει επιδεινωθεί η πιστοληπτική ικανότητα ορισμένων χωρών της ζώνης του ευρώ.

    Η απόφαση του Moody's αφορά πέντε ολλανδικές τράπεζες --μεταξύ των οποίων τις ING και ABN Amro-- τρεις γαλλικές, μία από το Βέλγιο, μία από την Ιταλία και άλλη μία από το Λουξεμβούργο.

    Οι γαλλικές τράπεζες Natixis, Credit Foncier de France και Banque Palatine (όλες θυγατρικές του ομίλου BPCE) υποβαθμίστηκαν κατά μία ή δύο μονάδες, πέφτοντας στη βαθμίδα Α2.

    Οι τράπεζες Rabobank, ING, ABN Amro και LeasePlan υποβαθμίστηκαν κατά δύο μονάδες ενώ η SNS Bank κατά μία. Επιπλέον, η ING τέθηκε υπό "αρνητική παρακολούθηση" ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θεωρούνται "σταθερές".

    [02] Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» σε 188 φυσικές περιοχές

    Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργάνωσε για 17η συνεχή χρονιά το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

    Δεκαεφτά χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στον καθαρισμό, 188 φυσικών περιοχών (ακτών βυθού, λιμανιών, ποταμών και δασών), σε 38 νομούς. Ειδικότερα, έδωσαν το παρόν 266 φορείς, εκ των οποίων 120 σχολεία, 56 δήμοι και 29 σύλλογοι. Πρώτος νομός σε καθαρισμούς αναδείχθηκε η Εύβοια, όπου οι εθελοντές ανέλαβαν δράση σε 16 φυσικές περιοχές και δεύτερος νομός η Αττική με 14 περιοχές.

    Η Ναταλία Ρουμελιώτη, υπεύθυνη παράκτιας διαχείρισης του δικτύου Μεσόγειος SOS δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή. Οι καθαρισμοί ξεκίνησαν την 1η Μαΐου και ολοκληρώθηκαν τυπικά στις 31 Μαΐου, αλλά σε πολλές περιοχές συνεχίζονται και μέσα στον Ιούνιο.

    [03] Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε ως προσβλητικό το δημοσίευμα των FΤ

    Με έντονο τρόπο καταδίκασε, το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, με το οποίο υποδεικνύεται στους Έλληνες ψηφοφόρους τι πρέπει να ψηφίσουν την Κυριακή.

    Ειδικότερα, το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

    «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γερμανικών εντύπων είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης».

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: "Χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στα εσωτερικά κυρίαρχης χώρας" το δημοσίευμα των γερμανικών FT

    Ως μία «χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, με το οποίο "συστήνει" στους Έλληνες "κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα".

    Ο συντονιστής της επιτροπής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, τονίζει με ανακοίνωσή του ότι «οι μάσκες έπεσαν. Οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο της Ευρώπης αποκάλυψαν ποιος είναι ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα. Αποκαλύπτεται επιτέλους ο ρόλος που θα παίξει η ΝΔ και οι συνέταιροί της, αν αναλάβουν τη διακυβέρνηση και ποιανού τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν. Θα είναι μια κυβέρνηση της SIEMENS, των τραπεζιτών, των εργολάβων, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών και άλλων "αναξιοπαθούντων" διεθνών και εγχώριων ομάδων».

    Ο κ. Μουλόπουλος επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει στα αζήτητα τους υπαλλήλους των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομικοπολιτικών συμφερόντων και θα ανοίξει νέους δρόμους στην ελπίδα, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια».

    [05] Προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, χαρακτήρισε ο Δ. Παπαδημούλης το δημοσίευμα των FT

    «Πρόκειται για μια προκλητική, προσβλητική για όλους τους Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Τη θεωρούν προτεκτοράτο τους και θεωρούν δικαίωμά τους, όπως δίνουν γραμμή στους Γερμανούς, να δίνουν κατ' εξαίρεση και στους Έλληνες. Αναρωτιέμαι ο κ. Σαμαράς γιατί δεν έχει αντιδράσει; Ο κ. Μιχελάκης που βγάζει είκοσι ανακοινώσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει;» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland.

    «Αυτό που μένει, μετά από αυτήν τη χοντροκομμένη παρέμβαση, που θα έπρεπε να προσβάλει και τους Νεοδημοκράτες, είναι να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν, την Κυριακή, ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έξω από τα εκλογικά κέντρα», προσέθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

    [06] ΝΔ: Υποδείξεις και στημένες προκλήσεις αλλού

    Έντονα αντέδρασε η ΝΔ στο δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, η οποία με άρθρο στα ελληνικά "συστήνει" στους Έλληνες "κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για στημένες προκλήσεις και καλεί την εφημερίδα να κάνει αλλού υποδείξεις.

    «Οι Έλληνες», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, «είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!».

    [07] Διαψεύδονται τα περί τηλεδιάσκεψης Eurogroup μετά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα έχουν τηλεφωνική διάσκεψη την Κυριακή το βράδυ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Eurogroup.

    «Μόλις υπάρξει νέα κυβέρνηση, θα είναι διαφορετικά», διευκρίνισε ο ίδιος.«Πραγματικά δεν θα υπάρξει κάτι να συζητήσουμε σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πάρουν μέρος την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο σε μια προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση.

    της Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2012 - 14:30:28 UTC