Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έτοιμες να δράσουν "πυροσβεστικά" οι κεντρικές τράπεζες, με το βλέμμα στην Ελλάδα
  • [02] Ηγέτες, βουλευτές και κρίση στο «πανί»
  • [03] "Aδύναμοι" στα μαθηματικά οι υπέρβαροι μαθητές
  • [04] Mήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό
  • [05] Επιχειρηματίας τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου δέματος
  • [06] Ερό: "Παρίσι και Βερολίνο να βρουν λύση για έξοδο από την κρίση"
  • [07] Για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους συζήτησαν Ομπάμα - Σινγκ
  • [08] Η μεταμόρφωση των σωμάτων από τους αδελφούς Ταμπέτ,στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [09] Μέτρα κατά των πλημμυρών στις περιοχές κοντά στη λίμνη Κερκίνη
  • [10] Νέα κύτταρα από βλαστοκύτταρα που επιβιώνουν μετά το θάνατο
  • [11] Το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα
  • [12] Φ. Κουβέλης: "Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους"
  • [13] Κλειστά τα φαρμακεία Πειραιά για τη δολοφονία του φαρμακοποιού
  • [14] Σε ύφεση η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας
  • [15] Πέντε ολλανδικές τράπεζες υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody's

  • [01] Έτοιμες να δράσουν "πυροσβεστικά" οι κεντρικές τράπεζες, με το βλέμμα στην Ελλάδα

    Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομιών του πλανήτη είναι "σε ύψιστη ετοιμότητα", να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές και αποτρέποντας τα οξέα προβλήματα για τον τραπεζικό τομέα, εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, δήλωσαν ανωνύμως σήμερα στο Ρόιτερς εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

    Απ την πλευρά της, υψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή επέστησε ανωνύμως την προσοχή στο γεγονός ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα παράσχουν "το οριστικό σήμα, για το τί πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια" στο πλαίσιο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Το Σαββατοκύριακο γίνονται βουλευτικές εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και ο β' γύρος των αιγυπτιακών προεδρικών εκλογών.

    "Οι Κεντρικές Τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση, για να προκύπτει ρευστότητα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα", ανέφερε στο Ρόιτερς μια άλλη πηγή του G20, εξοικειωμένη με τη διεθνή διπλωματία στο πεδίο της οικονομίας από κοινού, όμως, με αρκετές ακόμα πηγές του G20.

    Άλλη πηγή του G20 προέβλεψε ότι εάν οι χρηματαγορές αναστατωθούν, τότε ήδη τη Δευτέρα στο Λος Κάμπος στο Μεξικό θα γίνει έκτακτη σύσκεψη του G7 σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), στην οποία τηλεφωνικώς θα κληθούν να συμμετάσχουν κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρών οικονομικώς κρατών.

    Θα καταστεί σαφές ότι, "θα ληφθούν τα οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα, παροχή 'εξτρά' ρευστότητας, ιδίως σε αμερικανικά δολάρια, για να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό η σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές".

    [02] Ηγέτες, βουλευτές και κρίση στο «πανί»

    Λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες κι ενώ βουλευτές διαφόρων κομματικών χώρων και παρατάξεων διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα τηλεοπτικά παράθυρα κι ο λαός ψάχνει εναγωνίως ηγέτες ικανούς να τον οδηγήσουν εκτός κρίσης, ο κινηματογράφος, εδώ και χρόνια, έχει βρει τους μακροβιότερους «πολιτικούς», αλλά και ηγέτες ικανούς να συνεγείρουν τα πλήθη.

    «Η πολιτική ζωή και τα παρελκόμενά της σκιαγραφούνται παραστατικά στον κινηματογράφο, ήδη από τα πρώτα χρόνια της γέννησής του» εξηγεί στο ΑΜΠΕ η ιστορικός κινηματογράφου Λίνα Μυλωνάκη, που μέσα από μία σειρά άρθρων για τους ηγέτες και τους βουλευτές στον κινηματογράφο και την οικονομική κρίση στο ελληνικό σινεμά, καταδεικνύει πως η έλξη του κινηματογραφικού φακού προς αυτά τα ζητήματα είναι μία τάση ισχυρή και διαχρονική.

    Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, υποδυόμενο τον υπουργό Ανδρέα Μαυρογιαλούρο στην κωμωδία «Υπάρχει και φιλότιμο» (1965) του Αλέκου Σακελλάριου, να μοιράζει «λαγούς με πετραχήλια» και να πέφτει θύμα της απάτης των ίδιων των συμβούλων του, προτού ένα τυχαίο τροχαίο τον φέρει ενώπιον της πραγματικότητας και των ευθυνών του και τον οδηγήσει σε παραίτηση;

    Εξίσου αξέχαστη έχει μείνει η Ρένα Βλαχοπούλου ως βουλευτίνα, στην ομώνυμη ταινία του Κώστα Καραγιάννη. Η Ρένα Βαρλάμου, την οποία υποδύεται η δημοφιλής ηθοποιός, αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία του αρραβωνιαστικού της Περικλή Αράπη (Σταύρος Ξενίδης), με τόση επιτυχία, ώστε τελικά ? εκλέγεται η ίδια!

    [03] "Aδύναμοι" στα μαθηματικά οι υπέρβαροι μαθητές

    Η παιδική παχυσαρκία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ευθύνεται για διάφορα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

    Μία νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να συνδέσει τα περιττά κιλά ενός παιδιού με τις χειρότερες επιδόσεις του στο σχολείο και ιδιαίτερα στα μαθηματικά.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διαιτολογίας- Διατροφής Σάρα Γκέιμπλ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό για θέματα ανάπτυξης του παιδιού "Child Development", μελέτησαν περίπου 6.250 παιδιά από το νηπιαγωγείο έως σχεδόν το τέλος του δημοτικού, σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους γονείς, που παρείχαν συνεχώς πληροφορίες για τα παιδιά. Τα τελευταία μετρούνταν τακτικά για το βάρος τους και παράλληλα υποβάλλονταν σε διάφορα τεστ επιδόσεων.

    «Η μελέτη μάς δείχνει ότι η παιδική παχυσαρκία, ειδικά όταν επιμένει σε όλο το δημοτικό, μπορεί να κάνει κακό στην κοινωνική υπόσταση και τη συναισθηματική ευεξία των παιδιών, καθώς και στις σχολικές επιδόσεις τους», δήλωσε η Γκέιμπλ.

    [04] Mήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τον ελληνικό λαό

    Ο μόνος στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών στη χώρα, να δείξει φερεγγυότητα και αξιοπιστία έναντι των εταίρων και αυτό μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για τη συνέχιση της προσπάθειας να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος», τονίζει, μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό δύο μέρες πριν τις εκλογές.

    Ο κ. Παπανδρέου κάνει αναφορά σε πολλά στοιχεία της δικής του πρωθυπουργίας και της διαπραγμάτευσης που έκανε με τους ευρωπαίους εταίρους. Και απαντώντας στο ερώτημα αν το μνημόνιο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο απαντάει «ασφαλώς», υπό την προϋπόθεση ότι «θα υπήρχε άλλος συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη». Και προσθέτει ότι αυτό θα γινόταν «και αν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συνέδραμαν σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας για να πετύχουμε ένα καλύτερο διαπραγματευτικό αποτέλεσμα αλλά και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που η Βουλή ψήφισε για το καλό της χώρας, αντί να πετροβολούν εκ του ασφαλούς και από την εξέδρα των θεατών αυτούς που προσπαθούσαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

    Ο κ. Παπανδρέου ασκεί σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο Πρόεδρο της ΝΔ τονίζει ότι «οι ευθύνες του είναι τεράστιες και ιστορικών διαστάσεων». Ειδικότερα του καταλογίζει ότι: «Αρνήθηκε και αρνείται μέχρι και σήμερα την αναγνώριση και ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης αναλογεί στη ΝΔ, για το ότι φτάσαμε στην κρίση».

    Αναφέρει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία, παρά τα λάθη της, μπορεί να εγγυηθεί την υπέρβαση των σφαλμάτων που έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι «αδικήσαμε πολύ κόσμο» στην προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, στόχος που επετεύχθη, ενώ εκφράζει και την πικρία του που δεν είχε τη δυνατότητα και κυρίως τον χρόνο (μια τουλάχιστον τετραετία) να προχωρήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

    [05] Επιχειρηματίας τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου δέματος

    Δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη πριν από λίγο στα χέρια επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη.

    Το δέμα παραδόθηκε από άγνωστο άτομο στον επιχειρηματία, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ηρας 18. Την ώρα, όμως, που πήγε να το ανοίξει σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

    [06] Ερό: "Παρίσι και Βερολίνο να βρουν λύση για έξοδο από την κρίση"

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να βρουν χέρι-χέρι μία λύση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση", προσθέτοντας ότι αυτό "προϋποθέτει έναν πιο εντατικό διάλογο σε σχέση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα".

    "Πρέπει η Γερμανία και η Γαλλία χέρι με χέρι να βρουν στις 28 και 29 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) μία λύση για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφερόμενος στη συμμετοχή και των άλλων ευρωπαίων εταίρων, στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1.

    Χθες, ο Ζαν-Μαρκ Ερό ζήτησε "να μην αφηνόμαστε σε απλοϊκά σχήματα", απαντώντας στη δήλωση της Αγγελα Μέρκελ ενώπιον των γερμανών βουλευτών σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο δεν θα ικανοποιηθεί από "εύκολες λύσεις" και τη "μετριότητα" ως συνταγή για την έξοδο από την κρίση.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους συζήτησαν Ομπάμα - Σινγκ

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι χρειάζεται να αμβλυνθούν οι κίνδυνοι που απειλούν την παγκόσμια οικονομία εξ αιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην τηλεφωνική συνομιλία πριν από τη σύνοδο του G-20 στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τη σημασία των μέτρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της παγκόσμιας οικονομίας», με έμφαση στην ανάπτυξη.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζητήθηκε μεταξύ των δύο αντρών.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] Η μεταμόρφωση των σωμάτων από τους αδελφούς Ταμπέτ,στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Το πνευματικό ταξίδι των Βελγο-Τυνήσιων αδελφών Αλι και Χεντί Ταμπέτ, στους ήχους της μουσικής των Σούφι αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Στην Πειραιώς 260, το χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης "Rayahzone", ήταν παρατεταμένο και θερμό.

    Η εξαιρετική σωματική έκφραση , - χορευτική και ακροβατική-, των πρωταγωνιστών, με την πνοή των κρουστών και το παραδοσιακό, τυνήσιο τραγούδι των Σούφι επί σκηνής, εναρμόνισε τους τρεις ήρωες του έργου, που αντιπροσώπευαν τις τρεις διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης: Τον θάνατο, τον λόγο και την τρέλα.

    Οι τρεις, ενώνονται στην παράσταση σε έναν ήρωα, τα σώματα γίνονται ένα, με τρόπο συγκινητικό.

    Η παράσταση επαναλαμβάνεται σήμερα και το Σάββατο, 16 του μηνός.

    [09] Μέτρα κατά των πλημμυρών στις περιοχές κοντά στη λίμνη Κερκίνη

    Μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμυρών των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Κερκίνη δρομολογούνται μετά από σχετική πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιου Σώκου και την άμεση ανταπόκριση του γενικού γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Οικονομίδη.

    Όπως ανακοινώθηκε, προωθείται η υλοποίηση συγκεκριμένων έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαρροών στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης στο νέο ρουφράχτη (φράγμα Λιθοτόπου) και στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης μήκους 9 χιλιομέτρων περίπου καθώς και στα αναχώματα κατάντι του ποταμού Στρυμόνα (τέως λίμνη Αχινού).

    [10] Νέα κύτταρα από βλαστοκύτταρα που επιβιώνουν μετά το θάνατο

    Ορισμένα βλαστοκύτταρα παραμένουν σε φάση ύπνωσης σε ένα νεκρό οργανισμό για περισσότερες από δύο εβδομάδες και είναι δυνατό, στη συνέχεια, να αναζωογονηθούν, ώστε να αρχίσουν και πάλι να διαιρούνται και να πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας νέα εξειδικευμένα λειτουργικά κύτταρα, σύμφωνα με μία νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Φαμπρίς Κρετιέν, καθηγητή του Ινστιτούτου Παστέρ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοίνωσαν ότι βλαστικά κύτταρα από σκελετικούς μυϊκούς ιστούς μπορούν να επιβιώσουν για 17 μέρες μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου και για 16 μέρες μετά τον θάνατο ενός ποντικιού, πολύ περισσότερο από τις μία έως δύο μέρες που έως τώρα θεωρείτο εφικτό.

    Η ανακάλυψη αναδεικνύει τις εντυπωσιακές δυνατότητες των βλαστοκυττάρων να αναγεννούν κατεστραμμένο ιστό, καθώς ακόμα και μετά τον θάνατο του οργανισμού τα κύτταρα αυτά που επιβιώνουν, έχουν διατηρήσει την ικανότητά τους να πολλαπλασιάζονται και να διαφοροποιούνται σε εξειδικευμένα μυϊκά κύτταρα και πάλι.

    [11] Το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα

    Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να παρέμβει στα άμεσα καθημερινά ζητήματα, όπως η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και η προστασία των ανέργων, συμβάλλοντας στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, θέτοντας παράλληλα και το θέμα της λαϊκής εξουσίας, ανέφερε η γγ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΝΕΤ.

    Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στα της ΕΕ, είπε ότι το ΚΚΕ δεν κινδυνολογεί για να φοβηθεί ο λαός, αλλά τον προειδοποιεί για είναι έτοιμος, έθεσε το θέμα της εμβάθυνσης της ευρωενωσιακής ενοποίησης που τίθεται με επικεφαλής τη Γερμανία και έκανε λόγο για επιχείρηση ευθυγράμμισης οικονομιών με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι θα «είναι μια διαιρεμένη ΕΕ με πολλές ταχύτητες».

    Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή όπως υποστηρίζουν ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι και υπογράμμισε ότι το κύριο είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, με λαϊκή εξουσία με την οποία συνδέεται και η μετάβαση από την αποδέσμευση από την ΕΕ.

    «Ή αποδέσμευση και χαράζεις τον δικό σου δρόμο ή διαφορετικά αυτό που ζούμε θα είναι η κατάσταση» είπε η κ. Παπαρήγα, αναφέροντας ότι «στη λαϊκή εξουσία παράγεις και αναπτύσσεις ό,τι μπορεί να παραχθεί και ό,τι μπορεί να αναπτυχθεί εδώ» και προσθέτοντας ότι «σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές προϊόντων που μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα».

    [12] Φ. Κουβέλης: "Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους"

    Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

    «Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους. Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν, να υπάρξει μια επί της ουσίας προοδευτική πολιτική, μια πολιτική που μπορεί να κρατάει τη χώρα στην ευρωζώνη και να αποδεσμεύει από τις ρυθμίσεις και τους όρους του Μνημονίου», δήλωσε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται η χώρα να κυβερνηθεί και θέλει μια προοδευτική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση η οποία θα προωθεί συγκεκριμένη πολιτική. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει τη δική της πρόταση και περιμένει. Αναμένει μπροστά στην ελληνική κοινωνία τι θα πράξουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα».

    Στις 8.30 μμ ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    [13] Κλειστά τα φαρμακεία Πειραιά για τη δολοφονία του φαρμακοποιού

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά, ενώ της Αττικής θα κλείσουν για έξι ώρες (12:00-18:00), σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά και διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του από αδίστακτους δολοφόνους. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

    Όλος ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί για τον χαμό του συναδέλφου μας Σπύρου Πουκαμισά, αναφέρει ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

    [14] Σε ύφεση η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας

    Σε ύφεση παραμένει η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με το Οικονομικό Δελτίο Ιουνίου 2012, στο οποίο περιλαμβάνονται οι «Μακροοικονομικές Εξελίξεις και Προβλέψεις» και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

    Οι προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο. Η αβεβαιότητα, επισημαίνεται, που χαρακτηρίζει τα δημόσια οικονομικά και ο εδώ και καιρό αποκλεισμός της Κύπρου από τις διεθνείς αγορές, εντείνουν τις αρνητικές συνέπειες στην καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη. Ταυτόχρονα ο πληθωρισμός αναμένεται αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της ΚΤΚ λόγω κυρίως της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ.

    [15] Πέντε ολλανδικές τράπεζες υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα πέντε ολλανδικών τραπεζών, ανάμεσα τους οι Rabobank, ING και ABN AMRO.

    Για τέσσερις τράπεζες η πιστοληπτική ικανότητα μειώθηκε κατά δύο βαθμίδες: στην Aa2 για τη Rabobank, στην A2 για την ING Bank, στην A2 για την ABN AMRO, και στην Baa2 για την LeasePlan Corporation.

    Για την SNS Bank η πιστοληπτική της ικανότητα μειώθηκε κατά μια βαθμίδα σε Baa2.

    Οι προοπτικές αυτών των τραπεζών είναι σταθερές, εκτός από την ING, που είναι αρνητική, σύμφωνα με τον οίκο Moody's.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2012 - 8:30:38 UTC