Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεκλογικό «πάρτι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [02] Eurobank: Έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε την Ελλάδα σε αχαρτογράφητα νερά
  • [03] Τρισεκατομμύρια «καλά» και «κακά» μικρόβια ζουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα
  • [04] Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο για ενημέρωση ενόψει των εκλογών
  • [05] Ευχαριστήρια επιστολή του Π. Πικραμμένου στο "Science" για δημοσίευση άρθρου υπέρ της Ελλάδας
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Όταν σφάζεις κάποιον, για να βγάλει αίμα, πρέπει να έχει
  • [07] Σε όρμο του Λαυρίου οδηγήθηκε το πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κέας
  • [08] Οι "αγανακτισμένοι" της Ισπανίας μηνύουν την διοίκηση της Bankia για απάτη

  • [01] Προεκλογικό «πάρτι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Αγοραστικός πυρετός επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την αγορά να εκτοξεύεται σαν πιεσμένο ελατήριο. Οι επενδυτές έδειξαν να «ποντάρουν» μαζικά σε σχηματισμό «φιλοευρωπαϊκής» κυβέρνησης την επομένη των εκλογών της Κυριακής, εν μέσω διαρροών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές.

    Το Χ.Α. κινήθηκε κόντρα στις ανησυχίες για επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που προκαλεί η μεγάλη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία, με τις τραπεζικές μετοχές να πραγματοποιούν ένα εκρηκτικό ράλι και τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει «άλμα» 23,39%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 550,10 μονάδες σημειώνοντας άλμα 50,54 μονάδων ή σε ποσοστό 10,12%.

    [02] Eurobank: Έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε την Ελλάδα σε αχαρτογράφητα νερά

    Η παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένωση είναι προς όφελος τόσο της ίδιας της χώρας όσο και της Ευρωζώνης, ενώ ενδεχόμενη αποχώρησηθα οδηγούσε τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, εκτιμά η Eurobank, σε σημερινή της μελέτη.

    «Η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα δε θα έλυνε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, των οποίων η αντιμετώπιση θα εξακολουθούσε να απαιτεί επίπονες διαρθρωτικές αλλαγές σε ένα δυσμενέστερο οικονομικό περιβάλλον. Από την άλλη, η αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα έλυνε το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς η τελευταία έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης», επισημαίνουν οι συγγραφείς της ανάλυσης.

    [03] Τρισεκατομμύρια «καλά» και «κακά» μικρόβια ζουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα

    Τρισεκατομμύρια μικρόβια, ιοί και άλλοι μικροοργανισμοί συγκατοικούν με κάθε υγιή άνθρωπο, σε σημείο που ορισμένοι επιστήμονες θέτουν πλέον το ερώτημα πόσο άνθρωπος είναι ο καθένας μας, με δεδομένο ότι οι κάθε είδους μικροσκοπικοί συγκάτοικοι στο σώμα μας είναι συνολικά δεκαπλάσιοι σε σχέση με τον αριθμό των ανθρωπίνων κυττάρων, αν και λόγω του μικρού μεγέθους τους αποτελούν μόνο το 1% έως 3% του βάρους ενός ανθρώπου. Έτσι σε έναν ενήλικο που ζυγίζει 90 κιλά, περίπου ένα έως τρία κιλά από το βάρος του αναλογούν στα βακτήριά του που φιλοξενούνται στο σώμα του. Με άλλα λόγια -και αυτό αρχίζει τώρα να συνειδητοποιείται- τα σώματά μας δεν είναι πλήρως ανθρώπινα!

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η «απογραφή» αναδεικνύει την καθοριστική σημασία της μικροσκοπικής «παρέας» που κάθε άνθρωπος, θέλοντας και μη, κουβαλάει μαζί του κάθε στιγμή. Αν και μερικές φορές τα μικρόβια αυτά προκαλούν κάποια ελαφριά ή σοβαρότερη ασθένεια, τον περισσότερο χρόνο ζουν σε αρμονική ισορροπία με τον άνθρωπο και μάλιστα παίζουν ζωτικό ρόλο, όπως να διασπούν τροφές που ο άνθρωπος μόνος του δεν θα μπορούσε να χωνέψει. Παράλληλα, παράγουν βιταμίνες και αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράγει, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημά μας και καταπολεμώντας τα παθογόνα μικρόβια. Στην πραγματικότητα, χωρίς τους μικροοργανισμούς «του», ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

    Όπως διαπιστώθηκε, σχεδόν όλοι οι υγιείς άνθρωποι είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, χωρίς όμως συνήθως να αρρωσταίνουν. Το ερώτημα στο οποίο πλέον στρέφεται η προσοχή των επιστημόνων, είναι πότε και γιατί «πυροδοτείται» μία -ίσως και θανατηφόρα- ασθένεια σε ένα άνθρωπο, ενώ ένας άλλος που έχει παρόμοια μικρόβια, παραμένει υγιής.

    [04] Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο για ενημέρωση ενόψει των εκλογών

    Υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου και ώρα 13:00, το Υπουργικό Συμβούλιο για να γίνει ενημέρωση ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    Στις 19:00 αύριο το απόγευμα ο κ. Πικραμμένος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

    [05] Ευχαριστήρια επιστολή του Π. Πικραμμένου στο "Science" για δημοσίευση άρθρου υπέρ της Ελλάδας

    Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος προς τον εκδότη του επιστημονικού περιοδικού "Science", Bruce Albert, για τη δημοσίευση της επιστολής με τίτλο "Support for Greece", εκφράζοντας τη βαθιά εκτίμησή του στους επιστήμονες που εμπνεύστηκαν και υπέγραψαν την επιστολή αυτή με την οποία αποτίουν, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, φόρο τιμής στη συμβολή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και επισημαίνουν την ανάγκη να υποστηριχθούν οι θεσμοί και το ανθρώπινο δυναμικό στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα που διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Όταν σφάζεις κάποιον, για να βγάλει αίμα, πρέπει να έχει

    Στον απόηχο χθεσινών αναφορών που έκανε σε συνεντεύξεις του για τα εσωκομματικά ζητήματα και τις επ΄ αυτών ανακοινώσεις που προτίθεται να κάνει την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε, σήμερα, συνέχεια στο θέμα, με ένα δηκτικό σχόλιο.

    Συγκεκριμένα, σε σύντομη άτυπη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στην Ιπποκράτους, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΤΑ), ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «Ποια εσωκομματικά; Σιγά τα αίματα. Κρατήστε μικρό φιαλίδιο. Όταν σφάζεις κάποιον, για να βγάλει αίμα, πρέπει να έχει».

    [07] Σε όρμο του Λαυρίου οδηγήθηκε το πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κέας

    Στον όρμο Θορικού στο Λαύριο, οδηγήθηκε κατόπιν εντολής του λιμενικού σώματος το φορτηγό πλοίο «city of mombay», που το μεσημέρι έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, ανοιχτά της Κέας.

    Το πλοίο, με σημαία Σιγκαπούρης, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα πλήρωμα και ήταν φορτωμένο με 2,757 μετρικούς τόνους αυτοκινήτων, είχε αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ισπανία.

    Ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε με ίδια μέσα.

    Το «city of mombay» θα επιθεωρηθεί από το νηογνώμονα που τον παρακολουθεί και αφού πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στη συνέχεια θα αποπλεύσει.

    [08] Οι "αγανακτισμένοι" της Ισπανίας μηνύουν την διοίκηση της Bankia για απάτη

    Το κίνημα των αγανακτισμένων (15-Μ) της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο μήνυση για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη σε βάρος της διοίκησης του ομίλου της τράπεζας Bankia και κατά του πρώην διοικητή της Ροδρίγο Ράτο, καθώς το αστρονομικό σχέδιο διάσωσής της με 23,5 δισ. ευρώ επιτάχυνε την προσφυγή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο δανεισμού.

    «Θέλουμε να αποδείξουμε πως τελείωσε η ατιμωρησία», «οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε φυλακή», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινήματος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ανοικτό χώρο στο κέντρο της Μαδρίτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 16:30:29 UTC