Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] A. Σαμαράς: "Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: "Εθνικό σχέδιο για τα αγροτικά από κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης"
  • [03] Κανονικά η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας
  • [04] Υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, η θέση της ΝΔ για τους ομολογιούχους, δηλώνει η Φ. Γεννηματά
  • [05] Α. Σαμαράς: Η ΝΔ έχει συγκεκριμένη πρόταση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου
  • [06] Ο Βιλανόβα υπογράφει διετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα

  • [01] A. Σαμαράς: "Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"

    Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει παράταση της ακυβερνησίας.

    Στην ερώτηση με ποιούς θα συνεργαστεί, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με πολιτικό πλαίσιο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο, εμείς είχαμε πάρει το μήνυμα του κόσμου που είναι συνεργασία και παραμονή στο ευρώ. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε όρους απαγορευτικούς. Λέει π.χ. ο κ. Βενιζέλος οικουμενική κυβέρνηση. Τι θα γίνει αν τα άλλα κόμματα δεν δεχθούν; Ο κ. Τσίπρας λέει για αριστερή κυβέρνηση, αλλά οι άλλοι δεν δέχονται. Τέλος, εγώ λέω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση που την αποκαλώ κυβέρνηση σωτηρίας» σημείωσε.

    Για τις εξελίξεις στην ΕΕ, ανέφερε ότι οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, είναι πέντε φορές το πρόβλημα της Ελλάδας. «Πιστεύω ότι μέσα από συμμαχίες με χώρες που έχουν προβλήματα, μέσα από φιλίες με άτομα που παίζουν ρόλο, μπορούμε να κερδίσουμε από το ότι η Ευρώπη αλλάζει και ακολουθεί μία νέα πολιτική. Δίνεται μία ευκαιρία στην Ελλάδα να πετύχει το ίδιο. Αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε σίγουρος πως οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια ουσιαστική συζήτηση για τροποποιήσεις στη δανειακή σύμβαση, τονίζοντας πως «όλοι δέχονται ότι η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή» και επισήμανε: «Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση. Την έχουν δεχτεί. Είναι σημαντικό. Έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: "Εθνικό σχέδιο για τα αγροτικά από κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης"

    Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέοντα Μαραβέγια είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Μαραβέγιας, ο οποίος θα μετέχει στη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, πριν σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα αναζητεί τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, ώστε να μπορέσει να διατυπώσει αξιόπιστες θέσεις, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κονδύλια προς τη χώρα.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν μιλήσει πολλές φορές για τα θέματα αυτά, καθώς, όπως είπε, υπάρχει μεγάλη πίεση για την αλλαγή της ΚΑΠ, αλλά κανένας στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Ακόμα και οι πολίτες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, πρόσθεσε, δεν μας άκουσαν.

    Κατά τον κ. Βενιζέλο, πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το θέμα, «να μιλήσουμε επί της ουσίας και όχι με ψευδαισθήσεις και γι αυτό, χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο μπορεί να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

    [03] Κανονικά η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας

    "Η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, θα γίνει κανονικά".

    Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή, πρώτη και ταυτόχρονα αποχαιρετιστήρια, συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εργατικό ρεπορτάζ ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.

    Ο κ. Ρουπακιώτης απέφυγε να δεσμευτεί για την ομαλή καταβολή των συντάξεων από τον Αύγουστο και μετά, διότι όπως είπε κάτι τέτοιο "είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης".

    Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι τα οικονομικά των Ταμείων είναι σε κακή κατάσταση και ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα χρειασθεί 1,4 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των συντάξεων και 260 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΔ για την καταβολή των επιδομάτων, παρ' ότι, όπως είπε, μόνον 1 στους 5 ανέργους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

    [04] Υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, η θέση της ΝΔ για τους ομολογιούχους, δηλώνει η Φ. Γεννηματά

    Η ΝΔ υιοθέτησε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τους ομολογιούχους, την οποία είχε διατυπώσει, στις 20 Μαρτίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη χαρά της για την αλλαγή στάσης της ΝΔ, αλλά ζήτησε από το συγκεκριμένο κόμμα να έχει τη γενναιότητα να παραδεχτεί ότι αποδέχθηκε τη μόνη εφικτή λύση, την οποία είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

    [05] Α. Σαμαράς: Η ΝΔ έχει συγκεκριμένη πρόταση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου

    «Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο σε ευρώ, όταν άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν και ουσιαστικά χωρίς να το λένε είναι σε δραχμές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχωρεί αυτή την ώρα και πρόσθεσε:

    «Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να παραμείνουμε στο ευρώ. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μονομερή καταγγελία που δημιουργεί ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έξοδο από το ευρώ. Όταν το κάνεις αυτό -μονομερή καταγγελία- θα αναγκαστείς να συνθηκολογήσεις και στο τέλος θα αποδεχθείς όχι ένα αλλά δέκα μνημόνια. Εμείς έχουμε πει από πού θα προέλθουν τα ποσά που απαιτούνται για την ανάκαμψη της οικονομίας. Εξηγήσαμε από πού θα προκύψει η απαραίτητη ρευστότητα από το ΕΣΠΑ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλπ. Ταχθήκαμε υπέρ της πρότασης Μόντι για ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Για εμάς το μεγάλο θέμα είναι μέσα στο ευρώ, με σταθερή κυβέρνηση, για πολιτική ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει και η ψυχολογία στην αγορά».

    Σε ερώτηση για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας και αν θα είναι πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι σε μία δημοκρατία είναι αυτονόητο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός. Νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη; Νομίζετε ότι πολλοί θα θελήσουν να την διεκδικήσουν και μάλιστα χωρίς να την έχουν ζητήσει από τον ελληνικό λαό; Και γιατί ψηφίζει ο ελληνικός λαός, για να έχει πρωθυπουργό που δεν προέκυψε από τις εκλογές;

    [06] Ο Βιλανόβα υπογράφει διετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα

    Το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος ...γάμου» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Τίτο Βιλανόβα πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα και να παρουσιασθεί επίσημα, μεθαύριο.

    Ο 42χρονος προπονητής διετέλεσε το «δεξί χέρι» του Πεπ Γκουαρντιόλα στο τεχνικό επιτελείο των Καταλανών και, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι ετήσιες απολαβές του θα φτάσουν στα επτά εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2012 - 12:30:30 UTC