Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Π. Καμμένος: Επιλογή ανάμεσα σε ένα δύσκολο "όχι" και ένα εύκολο "ναι"
  • [03] Αμφιβολίες Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα
  • [04] Πολωνία-Ρωσία 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης

    Κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες», πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Σκάι.

    «Προέχει παντός άλλου να σωθεί η Ελλάς» και γι΄ αυτό «υπάρχει επείγουσα ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές. «Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να κυβερνηθούμε, αλλά το διακύβευμα είναι αν θα μείνει ή όχι η χώρα στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

    [02] Π. Καμμένος: Επιλογή ανάμεσα σε ένα δύσκολο "όχι" και ένα εύκολο "ναι"

    Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο "όχι" που είπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος στο σχέδιο Ανάν, έναν δρόμο δύσκολοκαι σε ένα εύκολο "ναι" που επιβάλλεται μέσω του φόβου του δόγματος του σοκ από τους τραπεζίτες. Αυτά υπογράμμισετο απόγευμα από τα Τρίκαλα ο Πρόεδρος του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

    Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη ξεκίνησε, είπε από την Ελλάδα και η Ελλάδα αποτέλεσε τον πυροκροτητή. Σήμερα έχουμε την είδηση ότι η Ισπανία θα μπει μέχρι 28 του μηνός σε έναν μηχανισμό στήριξης, και από ότι φαίνεται έπεται η Κύπρος αλλά και οι υπόλοιπες χώρες ιδιαίτερα του νότου.

    Αυτό σημαίνει, διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα δεν έχουν μόνο ενδιαφέρον ελληνικό. Είναι μία αναμέτρηση που θα δείξει αν οι λαοί μπορούν να αντισταθούν στη νέα τάξη πραγμάτων, εάν η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει τη νέα τάξη πραγμάτων μακριά από την νότια Ευρώπη, αν θα παραδοθούμε στους τραπεζίτες, τόνισε ο ίδιος.

    [03] Αμφιβολίες Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα

    Αμφιβολίες για την εφαρμογή από την Ελλάδα των όρων που συνδέονται με τη οικονομική βοήθεια για τη διάσωση της χώρας εξέφρασε, σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών.

    Όταν η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα πάει την επόμενη φορά στην Αθήνα, θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με αναφορές όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση, και τόνισε ότι αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από την έκβαση των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι πολύ κουραστική και δυσκίνητη, φέρεται να δήλωσε επίσης ο Γερμανός υπουργός.

    [04] Πολωνία-Ρωσία 0-1 στο ημίχρονο

    Με το γκολ του Αλαν Τζαγκόεφ, το τρίτο του σε δύο παιχνίδια, η Ρωσία πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια έναντι των Πολωνών (1-0).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 20:30:38 UTC