Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναληθή" τα περί σχεδίου προετοιμασίας για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
  • [02] Ο Ευ. Βενιζέλος μιλά στην Amna Web TV
  • [03] Ο. Ρεν: "Δεν κάνω εικασίες για την Ιταλία"
  • [04] Εντοπίστηκε ζώνη κυττάρων τα οποία ευθύνονται για τους καρκίνους της μήτρας
  • [05] Συνεπείς φορολογούμενους ζητά η Λαγκάρντ
  • [06] Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χ. Αηδονόπουλος
  • [07] Ανησυχία σε Ουάσινγκτον και ΟΗΕ για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία
  • [08] Πέθανε ο μεγαλύτερος πυγμάχος που ανέδειξε η Κούβα, o Τεόφιλο Στίβενσον
  • [09] Τρία τιγράκια διασώθηκαν προτού αποτελέσουν θύματα λαθρεμπορίας
  • [10] Θ. Τζήμερος: "Kαθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του έθνους"

  • [01] "Αναληθή" τα περί σχεδίου προετοιμασίας για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς από το ΑΜΠΕ να σχολιάσει τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters» σύμφωνα με το οποίο ετοιμάζονται στην ευρωζώνη σχέδια ενόψει ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ότι δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του ανάλογα σχέδια.

    Συνέχισε δε σημειώνοντας ότι τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα, του φαίνονται αναληθή.

    Το «Reuters» σε τηλεγράφημά του έκανε λόγο για την ύπαρξη σεναρίων στην ευρωζώνη, όπου μεταξύ άλλων προβλέπουν τον περιορισμό αναλήψεων χρημάτων από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, πηγές του συγκεκριμένου ρεπορτάζ αποτελούσαν «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι» που δεν κατονομάζονταν.

    [02] Ο Ευ. Βενιζέλος μιλά στην Amna Web TV

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στη Web TV του ΑΜΠΕ,σήμερα Τρίτη, στις 13.00.

    Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στον κ. Βενιζέλο μέσω twitter (@amna_news με hashtag #venizelos_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και το τέλος της ζωντανής συνέντευξης.

    Η αποκλειστική συνέντευξη του κου Βενιζέλου θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.amna.gr.

    [03] Ο. Ρεν: "Δεν κάνω εικασίες για την Ιταλία"

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν αρνήθηκε να κάνει εικασίες όσον αφορά την κατάσταση της Ιταλίας, η οποία σύμφωνα με ορισμένους μπορεί να είναι το επόμενο θύμα της κρίσης της ευρωζώνης, μετά την Ισπανία.

    Ερωτηθείς αν ανησυχεί για την κατάσταση στην Ιταλία, ο Ρεν αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε εικασία. "Δεν θέλω να κάνω εικασίες. Εισηγηθήκαμε κάποια πράγματα πριν από δύο εβδομάδες στην Ιταλία και αυτά εξακολουθούν να ισχύουν", σημείωσε.

    "Η Ιταλία έχει σημαντικές ανισορροπίες, αλλά η χώρα πρόκειται να τις διορθώσει και λαμβάνει ισχυρά μέτρα. Υποστηρίζουμε την Ιταλία", πρόσθεσε, έπειτα από ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

    [04] Εντοπίστηκε ζώνη κυττάρων τα οποία ευθύνονται για τους καρκίνους της μήτρας

    "Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι" οι καρκίνοι της μήτρας, οι οποίοι προκαλούνται στην πλειοψηφία τους από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, αναπτύσσονται σε συγκεκριμένα κύτταρα τα οποία βρίσκονται σε μία μόνο περιοχή του τραχήλου της μήτρας, δείχνει έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

    Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, οι δύο μορφές του οποίου ευθύνονται για περίπου το 70% των περιπτώσεων, είναι ο παράγοντας που ευθύνεται πιο συχνά για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Η νέα αυτή ανακάλυψη θα μπορούσε να επιτρέψει στους ειδικούς να ξεχωρίζουν σε προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας τα καλοήθη κύτταρα από αυτά που είναι δυνάμει επικίνδυνα, καθοδηγώντας καλύτερα τους γιατρούς ως προς την επιλογή θεραπείας.

    Εξάλλου οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι, μόλις αφαιρεθούν από τον τράχηλο της μήτρας, τα κύτταρα αυτά δεν αναπαράγονται. Αυτό ανοίγει το δρόμο σε μια νέα μέθοδο πρόληψης.

    [05] Συνεπείς φορολογούμενους ζητά η Λαγκάρντ

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης ότι θεωρεί ότι είναι αναγκαίο οι Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους για να ανακάμψει η χώρα.

    "Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δικτύου.

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκάλεσε την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης, του Τύπου και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας δηλώνοντας στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου ότι οι Ελληνες οφείλουν "να αλληλοβοηθηθούν πληρώνοντας τους φόρους τους".

    Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν "πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια", είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

    [06] Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χ. Αηδονόπουλος

    Την αποχώρηση του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Αηδονόπουλος.

    Ο κ. Αηδονόπουλος που ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κάλεσε τους πολίτες που τον στήριξαν «να εγκαταλείψουν τους ευκαιριακούς σχηματισμούς, γιατί η κατάσταση στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάζεται συστράτευση αφού ο παραγωγικός τομέας νεκρώθηκε και η κοινωνική συνοχή διαλύεται».

    «Τους καλώ επομένως να επιλέξουν εκείνη την παράταξη που επιμένει στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας για να βγούμε από την κρίση με περίσκεψη, περιστολή και δουλειά», πρόσθεσε.

    Ανακοίνωση για τη δήλωση του κ. Αηδονόπουλου εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

    [07] Ανησυχία σε Ουάσινγκτον και ΟΗΕ για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία

    Η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ανησυχία της για την προετοιμασία νέας σφαγής από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Συρία, όπου 106 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, εκ των οποίων 77 άμαχοι.

    Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο κατηγόρησε από την πλευρά του το συριακό καθεστώς ότι επιχειρεί κλιμάκωση της τρομοκράτησης και της εκδίωξης του πληθυσμού με βάση θρησκευτικά κριτήρια, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία και τους δισταγμούς της διεθνούς κοινότητας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ειδικότερα τη Ρωσία και την Κίνα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιδράσουν στα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των αμάχων στη Συρία.

    Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Αναν δήλωσε από την πλευρά του "εξαιρετικά ανήσυχος" από την κλιμάκωση της βίας.

    [08] Πέθανε ο μεγαλύτερος πυγμάχος που ανέδειξε η Κούβα, o Τεόφιλο Στίβενσον

    Ο μεγαλύτερος πυγμάχος που ανέδειξε η Κούβα ο Τεόφιλο Στίβενσον πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Η αιτία του θανάτου σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας είναι καρδιακή προσβολή.

    Ο Στίβενσον που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972 του Μόντρεαλ το 1976 και της Μόσχας το 1980 θεωρήθηκε από όλους ως ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης πυγμάχος του κόσμου.

    Στον Στίβενσον είχε προταθεί, αν και ερασιτέχνης- να πυγμαχήσει σε ένα αγώνα για την κατηγορία των βαρέων βαρών με τον Μοχάμεντ Άλι έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αρνήθηκε όμως μένοντας πιστός στην κουβανική επανάσταση της Κούβας, η οποία είχε θέσει εκτός νόμου τον επαγγελματικό αθλητισμό.

    «Τι είναι το 1 εκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με την αγάπη των 8 εκατομμυρίων Κουβανών» είχε δηλώσει τότε ο Τεόφιλο Στίβενσον.

    [09] Τρία τιγράκια διασώθηκαν προτού αποτελέσουν θύματα λαθρεμπορίας

    Οι αρχές στο Μπανγκλαντές διέσωσαν τρία μικρά τιγράκια από μία ιδιωτική κατοικία, λίγο προτού μεταφερθούν λαθραία, όπως εικάζεται, στη Μαλαισία.

    Το Τάγμα Ταχείας Δράσεως συνέλαβε επίσης έναν άνδρα, ο οποίος δικάσθηκε αμέσωςαπό μεταβατικό δικαστήριο σε διετή φυλάκιση για λαθρεμπόριο αγρίων ζώων.

    Τα τιγράκια απήχθησαν προ δύο, ή τριών ημερών, από το Σουντάρμπανς, το μεγαλύτερο μανγκρόβιο δάσος του πλανήτη, το οποίο εκτείνεται μεταξύ Ινδίας και Μπανγκλαντές και το οποίο αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες βιότοπους της απειλούμενης με εξαφάνιση τίγρεως της Βενγκάλης.

    Τα διασωθέντα ζωάκια, που πιστεύεται ότι είναι δυόμισι ετών, θα παραδοθούν στη Δασική Υπηρεσία για να τους παρασχεθεί φροντίδα, ενώ αργότερα θα αποσταλλούν είτε στον ζωολογικό κήπο της Ντάκα.

    [10] Θ. Τζήμερος: "Kαθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του έθνους"

    Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος της Δημιουργίας ξανά!, Θάνος Τζήμερος, στο Φανάρι, προσκεκλημένος του κ. Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

    «Συζήτησαν για τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται σήμερα ο Ελληνισμός και για το καθήκον όλων μας, να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του Έθνους» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

    Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο οποίο παρακάθισαν ιεράρχες, πολιτικοί παράγοντες και προσωπικότητες, ο κ. Τζήμερος δήλωσε για τις δυνάμεις της εκκλησίας: «Είναι σημαντικό που αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, οι δυνάμεις που κράτησαν το έθνος ενωμένο και που διαμόρφωσαν την εθνική μας ταυτότητα συνεχίζουν να αποτελούν φάρο ελπίδας και στήριγμα για ολόκληρο τον ελληνισμό».

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθύμισε ότιχθες ήτανη επέτειος της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης με το Ιουλιανό ημερολόγιο και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να υπογραμμίσει τις βαθύτατες ρίζες που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την Πόλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2012 - 6:30:31 UTC