Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση έως τις 29 Ιουνίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • [02] Το EURO της πολιτικής
  • [03] Περικοπές και στα βραβεία Νόμπελ
  • [04] Να προστατεύσει η κυβέρνηση την Αγροτική Tράπεζα ζητά ο Π. Καμμένος
  • [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μεθαύριο, στην Εθνική Κορίνθου-Πατρών λόγω έργων

  • [01] Παράταση έως τις 29 Ιουνίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

    Παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε σήμερα σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζαννιά. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

    [02] Το EURO της πολιτικής

    Η Ευρώπη που βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, η Ευρώπη της Οικονομίας, παρακολουθεί με ανησυχία το EURO 2012.Η ιδέα ότι η Γερμανία μπορεί να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της στη διοργάνωση αφήνει άυπνους τους χρηματοοικονομικούς αναλυτές.Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι.Στην πραγματικότητα, μια γερμανική νίκη θα αύξανε την αίσθηση της ανωτερότητας που οδήγησετο Βερολίνο να κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη «Γηραιά Ήπειρο», σαν να είχε εκτελέσει εύστοχα ένα πέναλτι που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την άσπρη βούλα και τα 11 μέτρα.

    Κι αν επικρατούσε η Γαλλία;Ένας τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος θα μπορούσε να ενισχύσει τον Πρόεδρο Ολάντ.Η Ευρώπη ψάχνει ένα βήμα προς τα εμπρός, ένα ξέσπασμα, μια αλλαγή, κι ο νέος ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων έχει καταφέρει να προσελκύσει γύρω του περιέργεια και προσδοκίες. Μια νίκη των «μπλε» θα μπορούσε να ενισχύσει τη συναίνεση προς το Παρίσι, εις βάρος του Βερολίνου.

    Η Μαδρίτη, επίσης, ελπίζει σε μια ισπανική τελική επικράτηση. Ο διπλός θρίαμβος, το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας/Ελβετίας και το 2010 στη Νότια Αφρική, δεν έσωσε βέβαια τους Ισπανούς από την κρίση, αλλά ένας τρίτος συνεχής τίτλος θα ανύψωνε εκ νέου το ηθικό μιας χώρας που βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία.

    [03] Περικοπές και στα βραβεία Νόμπελ

    Στο ένα πέμπτο του θα μειωθεί το χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στους τιμώμενους με βραβείο Νόμπελ, ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα που βρίσκεται πίσω από την έγκυρη τούτη διάκριση, έπειτα από μία πολυδάπανη δεκαετία που έφερε στα όριά της την οικονομική του ευρωστία.

    Το Ίδρυμα Νόμπελ τόνισε πως τα χρήματα για τη διάκριση, που χορηγούνται για τις εξαίρετες επιδόσεις στους τομείς των επιστημών, της λογοτεχνίας και της ειρήνης, θα μειωθούν στα 8 εκατ. σουηδικές κορώνες (1,12 εκατ. δολάρια).

    Το κεφάλαιο που αποτελεί τη βάση για τα έπαθλα προέρχεται από την δωρεά που κληροδότησε ο εφευρέτης της δυναμίτιδος Άλφρεντ Νόμπελ και το διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου το ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1900.

    Το Ίδρυμα στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι δαπάνες έχουν ξεπεράσει τα έσοδα από τους τόκους και τις επενδύσεις του αρχικού κεφαλαίου κατά την περασμένη δεκαετία, καθιστώντας αναγκαία τη μείωση του χρηματικού επάθλου, που ίσαμε σήμερα ανερχόταν στα 10 εκατ. κορώνες.

    [04] Να προστατεύσει η κυβέρνηση την Αγροτική Tράπεζα ζητά ο Π. Καμμένος

    Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την Αγροτική Τράπεζα και κατ' επέκταση τον αγροτικό κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέοντα Μαραβέγια.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η προσπάθεια να μην ανακεφαλαιοποιηθεί η Αγροτική τράπεζα «και ουσιαστικά να παραδοθεί τόσο η τράπεζα όσο και οι εγγυήσεις που έχει, οδηγεί σε ασφυξία την πρωτογενή παραγωγή στην αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία».

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι την ώρα που υπάρχει μια τεράστια οικονομική κρίση, η ελπίδα στηρίζεται στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και τόνισε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν σπόρους, ζωοτροφές και λιπάσματα, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

    [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μεθαύριο, στην Εθνική Κορίνθου-Πατρών λόγω έργων

    Προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών -και πιο συγκεκριμένα από τον ανισόπεδο κόμβο Ακράτας έως τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου- τη νύχτα της προσεχούς Τετάρτης 13 Ιουνίου προς Πέμπτη 14 Ιουνίου θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό.

    Ειδικότερα, από τις 9.00 το βράδυ έως τη 1.00 τα ξημερώματα θα είναι ολικώς κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πάτρα από το 142,4 χλμ. της Εθνικής Οδού έως το 148,8 χλμ., ενώ από τη 1.00 τα ξημερώματα έως τις 6.00 το πρωί θα είναι ολικώς κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο στο ίδιο σημείο της Εθνικής Οδού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2012 - 16:30:27 UTC