Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα κινδυνεύσει η χώρα
  • [02] Χαμηλότερη η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών σε σχέση με το 2007
  • [03] Σε αρκετά μέρη της Κύπρου έγινε αισθητός ο σεισμός της Ρόδου
  • [04] Η βοήθεια προς την Ισπανία δίνει ένα πολύ σαφές μήνυμα στις αγορές, δήλωσε ο Επίτροπος Ρεν
  • [05] Σκάνδαλο με χαλί του υπουργού Ανάπτυξης που δε δηλώθηκε στο Τελωνείο
  • [06] EURO 2012: Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ Ισπανίας-Ιταλίας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης θα κινδυνεύσει η χώρα

    " Αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου "υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματος του Λεκανοπεδίου Αττικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί στις επικείμενες εκλογές ώστε να διεμβολίσει το " τεχνητό σκηνικό δήθεν δικομματισμού που βολεύει αναμφίβολα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ". Ανέφερε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός πόλος που βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος, για να συμπληρώσει πως αυτό δεν σημαίνει ότι σταθμίζει τις καταστάσεις και καιροσκοπεί, ότι έχει πλήρη συνείδηση της υποχρέωσής του να παίξει καταλυτικό ρόλο, για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. " Μπροστά σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται αντισυμβατικές, γενναίες, ενωτικές, εθνικές λύσεις που δεν διχάζουν την κοινωνία και ανακόπτουν τη βία ", σημείωσε.

    Σε αυτό το σημείο παρέπεμψε στα 8 σημεία για τη συμφωνία εθνικής ευθύνης που περιλαμβάνονται στη σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία, αλλά και ότι δεν θα αρκούσε ούτε η δύναμη μιας οριακής αυτοδυναμίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΕΕ " έχει μάθει το μάθημα " και ότι θέλει να δεσμευτούν και να υπογράψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

    Αύριο, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

    [02] Χαμηλότερη η συμμετοχή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών σε σχέση με το 2007

    Χαμηλότερο, στο 48,31%, ήταν σήμερα το απόγευμα στις 18:00 ώρα Ελλάδος το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σε σύγκριση με τις βουλευτικές του 2007 (ανερχόταν σε 49,28% την ίδια ώρα), όπως και με αυτό των προεδρικών εκλογών της 22ας Απριλίου (έφτανε το 70,59% την ίδια ώρα), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

    Οι Γάλλοι άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα το πρωί στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, όπου η αριστερά φέρεται ως φαβορί ένα μήνα μετά την άνοδο του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία.

    Περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές της εθνοσυνέλευσης.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] Σε αρκετά μέρη της Κύπρου έγινε αισθητός ο σεισμός της Ρόδου

    Σε αρκετά μέρη της Κύπρου έγινε αισθητός ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας, αλλά δεν προκλήθηκαν οποιεσδήποτε ζημιές.

    Η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Ελένη Μορισσό δήλωσε ότι το μέγεθος του σεισμού που κατέγραψαν τα όργανα του Τμήματος ήταν έξι βαθμοί στην κλίμακα Ρίχτερ.

    Πρόσθεσε ότι η πληροφόρηση του Τμήματος είναι πως η δόνηση έγινε αισθητή στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

    [04] Η βοήθεια προς την Ισπανία δίνει ένα πολύ σαφές μήνυμα στις αγορές, δήλωσε ο Επίτροπος Ρεν

    Οι χώρες της ευρωζώνης δίνουν με την απόφασή τους να χορηγήσουν βοήθεια στην Ισπανία ένα πολύ σαφές μήνυμα στις αγορές όσον αφορά την αποφασιστικότητά τους να ενεργήσουν δραστικά για να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

    "Πρόκειται για ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τις αγορές όσον αφορά την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης να λάβει δραστικά μέτρα για να ηρεμήσουν" οι αγορές και να αποφευχθεί η διάχυση, σημείωσε σε δήλωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στις Βρυξέλλες.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [05] Σκάνδαλο με χαλί του υπουργού Ανάπτυξης που δε δηλώθηκε στο Τελωνείο

    Στην Εισαγγελία του Βερολίνου έχει φθάσει η υπόθεση του ...ιπτάμενου χαλιού του υπουργού Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ (FDP), ο οποίος ελέγχεται για ενδεχόμενη απόπειρα φοροδιαφυγής.

    Κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Αφγανιστάν, ο Γερμανός αξιωματούχος αγόρασε χειροποίητο χαλί αξίας 1100 ευρώ, το οποίο ωστόσο, επειδή δεν χωρούσε στις αποσκευές του, μεταφέρθηκε στην Γερμανία με πτήση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Στο αεροδρόμιο το χαλί παρελήφθη από τον οδηγό του υπουργού, ο οποίος, καθώς δεν είχε ανάλογη εντολή, παρέλειψε να το δηλώσει στις τελωνειακές αρχές.

    Ο ίδιος ο κ. Νίμπελ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, αναφερόμενος στην Ελλάδα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μετατραπεί από ανεπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα, παραδέχθηκε το λάθος του, αλλά υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ζήτησε την μεταφορά του χαλιού με πτήση των μυστικών υπηρεσιών, απλώς παρακάλεσε την γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ να το στείλει με κάποιον τρόπο στην Γερμανία.

    [06] EURO 2012: Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ Ισπανίας-Ιταλίας

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ισπανίας και Ιταλίας, στο πλαίσιο της 1ης ημέρας του Γ' ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

    Το παιχνίδι, που διεξήχθη στο «PGE Arena» του Γκντασκ της Πολωνίας, παρακολούθησαν περίπου 40 χιλιάδες θεατές και η Ιταλία προηγήθηκε στο 61ο λεπτό με τον Ντι Νατάλε, για να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα η Ισπανία με τον Φάμπρεγας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 June 2012 - 18:30:26 UTC