Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης"
  • [02] Πλαίσιο συζήτησης για μετά τις εκλογές πρότεινε στα κόμματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [03] Δριμεία επίθεση ΚΚΕ στον Α.Τσίπρα
  • [04] Στο αυτόφωρο αύριο 8 μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν μετά από επεισόδια
  • [05] Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης προτάσσει ο Δ.Αβραμόπουλος
  • [06] Πάτρα: Λήστεψαν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του
  • [07] Τουλάχιστον 14.115 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την αρχή της εξέγερσης, σύμφωνα με ΜΚΟ
  • [08] Ο Ραχόι δηλώνει ότι "άσκησε πίεση" για να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια για τον τραπεζικό τομέα

  • [01] "Εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης"

    "Εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης", τόνισε σήμερα από την Ηλεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο αίτημα στήριξης του τραπεζικού της τομέα που υπέβαλε η Ισπανία στην ΕΕ, ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι "την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται, εδώ πέρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να «τα σπάσουμε» με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς, εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης".

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό ενώ ενημερώθηκε από τους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Ηλείας. Ο κ. Σαμαράς προήδρευσε κλειστής σύσκεψης κομματικών στελεχών και το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο όπου θα έχει επαφές με παράγοντες της περιοχής και κομματικά στελέχη.

    [02] Πλαίσιο συζήτησης για μετά τις εκλογές πρότεινε στα κόμματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Επιστολή προς τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Καμένο και Κουβέλη προκειμένου να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο συζήτησης για μετά τις εκλογές μεταξύ των ισχυρότερων πολιτικών κομμάτων για το πώς θα προχωρήσει η χώρα και δεν θα υπάρξει νέα τραυματική εμπειρία ανάλογη εκείνης κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών, που ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    Ο κ. Βενιζέλος, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Ιπποκράτους, δεν έστειλε την επιστολή στην κ. Παπαρήγα, καθώς είναι γνωστή και πάγια η θέση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή την Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν την έστειλε ούτε στη Χρυσή Αυγή, η οποία κινείται εκτός του πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

    Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε την επιστολή διαπιστώνοντας ότι ενώ οι Έλληνες θέλουν να υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ώστε να μη παραταθεί η ακυβερνησία, η οποία ζημιώνει τη χώρα, διαμορφώνεται ένα κλίμα αδιεξόδου με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Δριμεία επίθεση ΚΚΕ στον Α.Τσίπρα

    "Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα. Εξάλλου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει βρει πολλούς συνεργαζόμενους, τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους προχωράει αγκαλιά υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν"αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τϋπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής".

    Στη συνέντευξη ο κ.Τσίπρας είχε κάνει λόγο για "ιστορική ευθύνη της ηγεσίας του ΚΚΕ που αφήνει ένα ιστορικό κόμμα έξω απο τις ιστορικές διεργασίες λαϊκής χειραφέτησης και ειρηνικής ανατροπής που συμβαίνουν τούτες τις μέρες στη χώρα μας και οδηγούν σε κυβέρνηση αριστεράς για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης."

    [04] Στο αυτόφωρο αύριο 8 μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν μετά από επεισόδια

    Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας θα δικαστούν αύριο οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν χτες το απόγευμα μετά από συμπλοκή με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

    Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

    Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της Βέροιας, με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη η αστυνομία. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν σε καφενείο όπου βρίσκονταν αναρχικοί, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έξι θαμώνες του καταστήματος ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

    [05] Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης προτάσσει ο Δ.Αβραμόπουλος

    Την ανάγκη η 17η Ιουνίου να είναι ημέρα εθνικής συνεννόησης για την αληθινή σωτηρία της χώρας, την επαναφορά της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, της προοπτικής και της ελπίδας επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

    Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως "το κεντρικό μήνυμα-εντολή είναι να βρεθούν κοινοί τόποι συνεννόησης, ώστε η χώρα παραμένοντας στο ευρώ, να αναθεωρήσει βασικά σημεία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, με σκοπό να αρθούν αδικίες και να στηριχθούν οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις" και αποκηρύσσει διχαστικά διλήμματα, που όπως λέει "διασπούν την κοινωνική, πολιτική και εθνική ενότητα, προσφέρουν κακές υπηρεσίες αυτή την ώρα και προβληματίζουν τους πολίτες μπροστά στις εκλογές. "

    [06] Πάτρα: Λήστεψαν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του

    Θύμα ληστών έπεσε ένα ζευγάρι μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της 'Ανω Καλλιθέας, στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν τα ξημερώματα στο σπίτι και με την απειλή ενός μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ζευγάρι των ιδιοκτητών.

    Στην συνέχεια ζήτησαν από το ζευγάρι να τους υποδείξει που είχαν κρυμμένα χρήματα, αλλά τα θύματα απάντησαν ότι δεν έχουν.

    Τελικά οι άγνωστοι δράστες βρήκαν στο σπίτι περίπου 300 ευρώ και έφυγαν.

    Το ζευγάρι ειδοποίησε στην συνέχεια την Αστυνομία, αλλά οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών παραμένουν άκαρπες.

    [07] Τουλάχιστον 14.115 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την αρχή της εξέγερσης, σύμφωνα με ΜΚΟ

    Τουλάχιστον 14.115 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την αρχή, στα μέσα Μαρτίου, της εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

    Τουλάχιστον 9.862 άμαχοι, 3.470 στρατιώτες και 783 λιποτάκτες σκοτώθηκαν στις μάχες και την καταστολή. Το OSDH υπολογίζει ως πολίτες τους ενόπλους που πολεμούν το καθεστώς, χωρίς να είναι πρώην στρατιωτικοί.

    [08] Ο Ραχόι δηλώνει ότι "άσκησε πίεση" για να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια για τον τραπεζικό τομέα

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι ήταν αυτός που "άσκησε πίεση" στους ευρωπαίους εταίρους του, και όχι το αντίθετο, για να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια για τον τραπεζικό τομέα.

    Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ύπαρξη των πιέσεων ο κ. Ραχόι απήντησε: "Κανείς δεν μου άσκησε πίεση, και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πω αυτό, αλλά είμαι εγώ που άσκησα πίεση γιατί ήθελα μια γραμμή πίστωσης για να λύσω ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουμε εδώ", ενώ επίσημα η χώρα είχε διαβεβαιώσει σχεδόν μέχρι το τέλος, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για εξωτερική βοήθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 June 2012 - 12:30:30 UTC