Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βοήθεια για τις τράπεζές της ζητά η Ισπανία
  • [02] Αλ. Τσίπρας: " Αναφαίρετο δικαίωμα της νέας κυβέρνησης να καταργεί εσωτερικούς νόμους"
  • [03] "Αυλαία" για την Ζωρζ Σαρή
  • [04] Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Η θρησκευτική ταυτότητα του Ελληνικού λαού είναι αρχή της εθνικής του συνείδησης

  • [01] Βοήθεια για τις τράπεζές της ζητά η Ισπανία

    Η Ισπανία θα "ζητήσει μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια" για τις τράπεζές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Λουίς ντε Γκίντος.

    "Η οικονομική αυτή στήριξη θα κατευθυνθεί προς το (ισπανικό δημόσιο ταμείο αρωγής του τομέα) Frob και το Frob θα δώσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που το ζητούν", σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.

    Ο ντε Γκίντος δεν έδωσε στη δημοσιότητα έναν αριθμό όσον αφορά τη βοήθεια αυτή, ωστόσο σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ισπανία δεν θα συνδέεται "με κανέναν όρο εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα".

    «Έως 100 δισ. ευρώ θα ανέλθει, συνολικά», η στήριξη της ευρωζώνης, υπό τη μορφή δανείων, για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup.

    [02] Αλ. Τσίπρας: " Αναφαίρετο δικαίωμα της νέας κυβέρνησης να καταργεί εσωτερικούς νόμους"

    Οξύτατη κριτική στην Αγκελα Μέρκελ για τη χθεσινή δήλωσή της ότι η τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προυπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα, καλώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο να δηλώσει >>ποιό άρθρο των Ευρωπαικών Συνθηκών θέτει ως προυπόθεση τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια λιτότητας<<.

    Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε και την τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που διατύπωσε την αμφιβολία του για την ορθότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να υπερασπιστεί την ορθότητα της πολιτικής του κόμματός του.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι , μόνον εγγύηση συμμετοχής στην Ευρωζώνη δεν είναι η μονομερής αφωνία , μιά στάση που τήρησαν , ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Και δεν είναι μονομερής ενέργεια η ακύρωση του Μνημονίου γιατί όπως είπε οποιος το ισχυρίζεται, απλώς υπενθυμίζει τη δική του υποταγή στους δανειστές. και πρόσθεσε:

    >Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας να καταργεί εσωτερικούς νόμους ενός κυρίαρχου κράτους.Είναι ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο. Που δεν θα το ακυρώσουμε μονομερώς. Δεν θα ακυρώσουμε τη Δημοκρατία για να διασώσουμε το Μνημόνιο, όπως μας ζητούν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και οι δανειστές. Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο για να σώσουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα<<.

    [03] "Αυλαία" για την Ζωρζ Σαρή

    Έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια η συγγραφέας και ηθοποιός Ζώρζ Σαρή, η κηδεία της οποίας θα γίνει την Τρίτη 12 τρέχοντος, στις 11 το πρωί, από το Α' Νεκροταφείο.

    Η Ζώρζ Σαρή γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με το θέατρο, με δάσκαλο το Βασίλη Ρώτα. Μεγαλύτερη, στα χρόνια της Κατοχής, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη. Στη διάρκεια του πολέμου η Ζωρζ Σαρή συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ. Το '47 αναγκάστηκε να φύγει εξόριστη στο Παρίσι, αλλά συνέχισε τις σπουδές της στη σχολή του Σαρλ Νιτλέν. Στο Παρίσι γνώρισε και παντρεύτηκε τον Αιγυπτιώτη χειρούργο Μάρκελλο Καρακώστα, από τον οποίο απέκτησε δυό παιδιά. Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι το 1967, ώσπου, με την κήρυξη της χούντας έμεινε άνεργη και στράφηκε στο γράψιμο.

    Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1969 με το Θησαυρό της Βαγίας, που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Συνέχισε γράφοντας πολλά βιβλία κυρίως για μικρά παιδιά και νέους, όπως επίσης και θεατρικά έργα. Η θεματολογία της αρκετές φορές περιστρέφεται γύρω από σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

    Μαζί με την Άλκη Ζέη καθιέρωσαν νέο στυλ στο νεανικό μυθιστόρημα.

    Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ζωρζ Σαρή, «μιας σπουδαίας γυναίκας», που «η προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία, σε δύσκολους καιρούς, παραμένει σύμβολο» απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

    [04] Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Η θρησκευτική ταυτότητα του Ελληνικού λαού είναι αρχή της εθνικής του συνείδησης

    Η θρησκευτική ταυτότητα του Ελληνικού λαού αποτελεί μια από τις αρχές της εθνικής του συνείδησης, τονίζει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

    Στην περίπτωση του Ελληνικού λαού η θρησκευτική του ταυτότητα αποτελεί μια από τις αρχές της εθνικής του συνείδησης, τονίζει από την Λευκωσία , όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

    Είναι, εξηγεί ο Ρώσος Πατριάρχης σε αποκλειστική συνέντευξη του, που θα δημοσιευτεί αύριο στην κυπριακή εφημερίδα >>Ο Φιλελεύθερος<<, το ισχυρό στοιχείο του Ελληνικού λαού >>και όχι το αδύνατο, όπως καμιά φορά προσπαθούν να το παρουσιάσουν<<.

    Ο Πατριάρχης Μόσχας, ο οποίος αύριο θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, εκφράζει πόνο καρδιάς, γιατί σήμερα η Εκκλησία της Κύπρου στερείται της δυνατότητας τελέσεως ακολουθιών στα ιερά και αγαπητά για κάθε Ορθόδοξο Κύπριο προσκυνήματα της Βόρειας Κύπρου (σ.σ: ναούς και μονές στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου).

    >Καταλαβαίνουμε τη θλίψη των Κυπρίων αδελφών μας. Συμμεριζόμαστε πλήρως την αγωνία τους για τους Ναούς και τις Μονές της Βόρειας Κύπρου, τασσόμενοι υπέρ ταχίστης επαναφοράς αυτών των ιερών σεβασμάτων στην Εκκλησία και επαναλειτουργίας αυτών<<, δηλώνει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2012 - 20:30:29 UTC