Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για το μνημόνιο
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Μόνη λύση η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Να ισχυροποιηθεί πολύ το ΚΚΕ
  • [04] Επεισόδιο με τρεις τραυματίες έξω από το Πάντειο
  • [05] Π. Καμμένος: Σε κρίσιμη φάση τα εθνικά θέματα
  • [06] Γιούνκερ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα επιλέξει τον δρόμο του ευρώ
  • [07] Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για το μνημόνιο

    Να υψώσει με την ψήφο του, στις 17 Ιουνίου, ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία, κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

    Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Σπάρτη, με το γεγονός αυτό, ζητώντας επίσης από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».

    Μένοντας σταθερός στην κεντρική πολιτική θέση ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα είναι ακυβέρνητη.

    Αντίθετα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας την επομένη των εκλογών η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, κυβέρνηση που θα απαλλάξει τον λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Μόνη λύση η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης

    Η μόνη λύση για τη χώρα, την επομένη των εκλογών, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, διότι καμία από τις υφιστάμενες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνη της, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του MEGA.

    Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στον όρο «διακυβέρνηση» προκειμένου να δώσει έμφαση στην πρότασή του, για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα, και στην οποία τον ρυθμιστικό ρόλο θα έχει ένας ισχυρός τρίτος πόλος, όπως πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ, και γι' αυτό ζητεί να σπάσει η τεχνητή, όπως την αποκαλεί, πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Να ισχυροποιηθεί πολύ το ΚΚΕ

    Την εκτίμηση ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις, διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και υπογραμμίζοντας ότι το δίλημμα που τίθεται είναι «λαϊκή αντεπίθεση, ή εξαθλίωση του λαού και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται, ισχυρό ΚΚΕ ή αποδυναμωμένο κόμμα που θα κάνει και τον λαό αδύναμο να υψώσει το ανάστημά του». Παράλληλα κάλεσε το λαό σε «ισχυρό ΚΚΕ και η "Χρυσή Αυγή" απέξω», αναφερόμενη στο σημερινό επεισόδιο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

    Η κ. Παπαρήγα προέταξε ως καθήκον την οργάνωση του λαού στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία και στις λαϊκές επιτροπές, τονίζοντας ότι στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την μέγιστη λαϊκή αυτενέργεια, ώστε ο λαός να εξασφαλίσει φάρμακα και τρόφιμα» προσθέτοντας ότι «δεν κινδυνολογούμε, ούτε θέλουμε τέτοιες εξελίξεις, αλλά αυτή η εξέλιξη είναι υπαρκτή και πιθανή».

    [04] Επεισόδιο με τρεις τραυματίες έξω από το Πάντειο

    Επεισόδιο με τρεις τραυματίες σημειώθηκε το απόγευμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου γινόταν εκδήλωση στο αμφιθέατρο με θέμα: «Η ένοπλη δράση στην Ευρώπη».

    Η αστυνομία δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν μέσα και έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος πήγε στο αμφιθέατρο και είπε ότι είχαν μπει ακροδεξιοί στο προαύλιο του Παντείου, ενώ στη συνέχεια υπήρξε επεισόδιο εκτός σχολής, σε καφενείο όπου γινόταν μνημόσυνο που διοργάνωναν κάποιοι αλλοδαποί, αρμενικής καταγωγής, σύμφωνα με μαρτυρίες.

    Τραυματίες είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τρία άτομα που ήταν στο καφενείο, δυο από τα οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και ένα στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν στο Φάληρο.

    Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, το επεισόδιο είχε λήξει.

    [05] Π. Καμμένος: Σε κρίσιμη φάση τα εθνικά θέματα

    Τις προτάσεις του κόμματος για τους απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρουσίασε απόψε σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε με έμφαση την ανάγκη ανακήρυξης της ΑΟΖ, και της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, για να αντιμετωπιστεί το βαρύ χρέος.

    Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη που - όπως υποστήριξε - χάνεται στις παραμεθόριες περιοχές και στο κέντρο της Αθήνας, και για το λόγο αυτό απαιτείται η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος και ένταξή του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

    Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμη ότι τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση, και σε μια εποχή όπου η κρίση έχει κάνει ευάλωτη τη χώρα.

    [06] Γιούνκερ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα επιλέξει τον δρόμο του ευρώ

    Ελπίζω ότι στις 17 Ιουνίου η Ελληνική Δημοκρατία θα επιλέξει τον δρόμο της παραμονής στη ζώνη του ευρώ και ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με την ψήφο του αυτήν την κατεύθυνση.

    Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κρίση στην Ισπανία δεν συνδέεται ούτε επηρεάζει το ελληνικό ζήτημα.

    [07] Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

    Υπεγράφη απόψε η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, και του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλου και Κ. Κατσαρού αντίστοιχα.

    Η σύμβαση προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές στο καθεστώς κρίσεων, μεταθέσεων και πειθαρχικού ελέγχου των εργαζομένων, εξορθολογισμό των επιδομάτων έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς και δυνατότητα επιστροφής των μειώσεων στους μισθούς, εφόσον λήξει η ισχύς του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Προβλέπει, επίσης, αναστολή των καταβολών από την επιχείρηση προς τη ΓΕΝΟΠ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΟΚΔΕ).

    Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «πραγματική κατάκτηση για τους χιλιάδες εργαζόμενους της Επιχείρησης», ύστερα από τρεις μήνες εντατικών διαβουλεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2012 - 20:30:28 UTC